![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#731 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marko
Model: Mondeo MK5 kombi
Silnik: 2.0 Hybrid Vignale
Rocznik: 2020
|
Pytanie do właścicieli hybryd. Czy po wciśnięciu pedału hamulca słyszycie jakby terkotanie spod maski. Pewnie to pompa hamulcowa (vacum) tylko ten dźwięk trochę jakby głośny.
Ostatnio edytowane przez siudek2 ; 04-12-2020 o 07:51 |
|
|
|
|
|
#732 |
|
|
Widzę że to forum coś umilkło.
Czy jest tu ktoś z Mondeo Vigniale Hybrid kombi. Taka sytuacja. Zamawiałem autko w tym roku, w specyfikacji do produkcji jest jak byk napisane System Sound Premium 12 głośników i subwoofer a tu zonk. Wczoraj coś mnie tchnęło i zacząłem przysłuchiwać się głośnikom. Przód Ok, centralny Ok, tył drzwi Ok, woofer Ok i.... gdzie są tylne "surroundy". Robię test głóśników (EJECT + SEEK) NIE MA. Telefon do serwisu umawiam wizytę na dziś. Ekipa "fahofcuf" dobiera się do tapicerki z tyłu i odkrywa że głośników w ogóle nie zamontowano. Koleś z laptopem podpina się do SYNC-a - nic - głośników brak w systemie. Po numerze VIN okazuje się że Ford zamontował 10 głośników. A najlepsze jest to że kupujący ten model są przekonani że mają 12 głośników. NIEPRAWDA. Wszystkie modele kombi sprzedane u tego deelera (i chyba nie tylko u niego)mają tylko 10 głośników sprawdziliśmy wszystkie VIN-y. Sprawa zgłoszona do Forda, czekam na reakcję. Moja decyzja jest i będzie jedna - w grę wchodzi tylko doposażenie auta w system który zamawiałem choćby wiązało się to z odebraniem auta do fabryki (montowni) żadne inne opcje typu myjnia, serwis, sraty taty nie wchodzą w grę. Sprawdźcie u siebie czy was też tak Ford zrobił w "wała". Ostatnio edytowane przez siudek2 ; 16-12-2020 o 10:54 |
|
|
|
|
|
#733 |
|
ford::average
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Czy sprawdzali tylko vignale hybrid? czy inne wersje silnikowe też? Sprawdzę u kolegów, którzy niedawno odebrali swoje kombi czy mają, mój na dniach ma dotrzeć do dealera i mają go sprawdzić.
Jak wykonuje się ten test głośników? Jakoś normalnie na odpalonym Syncu? Czy jakoś inaczej? I jak wygląda ten test? Kolejno leci dźwięk z każdego głośnika? |
|
|
|
|
|
#734 |
|
|
Sprawdzali tylko hybrydy. Test wykonujesz wciskając EJECT + Seek w prawo głośniki uruchamiają się po kolei.
|
|
|
|
|
|
#735 |
|
![]() Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
|
|
|
|
|
|
|
#736 |
|
|
Na razie czekam na reakcję centrali Forda
|
|
|
|
|
|
#737 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
|
Z tym zawsze były jaja. Ja pisałem o problemie z głośnikami około kwietnia 2016 lub nieco później. W hybrydzie sedan nie było suba mimo że zakupiłem ten system premium. Na pocieszenie mogę Wam powiedzieć że jak nie zrobicie sobie audio sami, to ten premium jest i tak lipa.
Z innej beczki teraz widzę u dealerów że taki Vignale kombi hybrid można dostać w dobrej cenie. Wiem, że to już weteran na rynku ale nie chce SUVów itp. Ja mam jeszcze SYNC 2 a teraz już jest SYNC 3.4 który działa lepiej. Dodatkowo wtedy nie można było mieć podgrzewanej kierownicy a teraz już "nagle" można to zamówić. No i można mieć kombi. Jak myślicie warto ? Za około 150K konkurencja wypada biednie a już na pewno nie będzie hybrydą co ja akurat sobie chwalę |
|
|
|
|
|
#738 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Ale to kombi hybrydowe w mondeo to ma próg załadunku jak SUV albo Nysa, Żuk czy Tarpan. :-D
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
|
Na szczęście nigdy nie musiałem targać żadnych ciężkich gratów do auta i myślę że tak już będzieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeśli będę musiał przewieźć coś ciężkiego to pozwolę to wykonać innym i dowiozą pod sam dom. A torby wakacyjne raczej nie pakuję tak abym nie mógł podnieść więc ten wysoki próg mnie nie boli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#740 |
|
|
siudek2 - w ofercie jaką dostałem od dealera teraz wyraźnie napisali że kombi hybryda ma 10 głośników.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|