![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#741 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Niestety nie mam czym sprawdzić wersji firmware, więc obejdę się smakiem.
|
|
|
|
|
|
#742 |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
wojciech.k
nie za bardzo rozumiem z czym masz problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. kup sobie pożądny lm327 od mari kosztuje tyle co pare zgrzewek browara, poczytaj na forum o elmconfig i do dzieła, ew. pogadaj z kolegami na forum którzy to już zrobili i mają w tym doświadczenie albo uśmiechnij się przede wszystkim do kolegów mayak'a albo tedi_k - oni to robili profesjonalnie i to nie jest dla nich naprawdę problem, masz 100% gwarancję że pójdzie bez problemów i masz tempomat. a sprawa jest naprawdę fajna. albo zrob inaczej, pogadaj u siebie z jakimś bardziej kumatym gościem z IDS'em możesz na podstawie forum mu nawet powiedzieć co trzeba zrobić i tyle. ps. Ty masz zdajsie 1.6 Ti-VCT ? jesli to benzyniak to masz to samo co ja. ja jakoś nie miałem żadnych problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#743 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-03-2008
Model: Focus mk3 ST / C-max II
Silnik: 2.0 ecoboost +290KM,490Nm / 1.5 ecoboost 150KM
Rocznik: 2013 / 2018
|
Z tego co wyczytałem na forum (proszę mnie poprawić jeśli się mylę) każdy focus mk2 po liftingu jest już przystosowany do montażu kierownicy z tempomatem??? przed liftem zależało to od wyposażenia auta i od GEM. Focus żony ma wersję wyposażenia TREND z komputerem pokładowym i odpalaniem bez kluczyka ,,ford power". Czyli wychodzi na to że jak kupię kierownicę z tempomatem+poduszkę to wystarczy zamontować i aktywować wszystko przez kompa?
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI po ci...e 110/143KM 267/302 Nm
Rocznik: 2010
|
Jak przerobisz pilota od radia we własnym zakresie i włączysz funkcje w elmconfigu to całość zamiast 500 zł + aktywacja będzie cie kosztowała 10 zł
|
|
|
#745 |
|
|
co to znaczy przerobić pilota od radia??? ja chciałbym zrobić to jak oryginał z oryginalną kierownicą z przyciskami do uruchamiania tempomatu. moja siostra ma też ff2 tyle że przed liftem, wersja na min wyposażeniu i tam kiedyś też wymieniałem im kierownicę na taką z tempomatem bo była skórzana a szwagier nie mógł znieść plastikowej i ja przełożyłbym swoją 3 ramienna do jej ff2 a od niej zabrałbym do żony ff2 po lifcie. Także części będą mnie kosztowały 0,00zł tylko pytanie czy nie narobię się i okaże że i mój po lifcie nie będzie miał opcji uruchomienia tego ale z treści artykułów wcześniej wychodzi że kazdy po lifcie jest już przystosowany do tempomatu (ale czy to prawda???).
|
|
|
|
|
|
#746 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#747 |
|
|
Kurcze no dlatego pisze na tym forum żeby uzyskać pewność że mam zielone światło i mam się brać za wymianę kierownicy :-) i jechać na uruchomienie tego. Zerkałem przed chwilą i mam czujnik pod pedałem sprzęgła i hamulca więc to powinno rozwiać moje obawy?? :-)
|
|
|
|
|
|
#748 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Kolega czyta i nie do końca najwyraźniej rozumie... KAŻDY FF2/C-max/Kuga jest przygotowany pod tempomat. Jedyne co może ewentualnie brakować, to kawałek wiązki (2 przewody) od zwijacza na kierownicy do GEM. Zdarzało się to w samochodach poliftowych jedynie w najbiedniejszych wersjach flotowych. W związku z powyższym zaglądanie na pedały niczego nie wnosi do sprawy...
|
|
|
|
#749 |
|
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
dokladnie,
ale chyba wystarczy sprawdzic czy w GEM są obsadzone dwa kable, chyba czarno-zielony i bialy i to powinno juz oznaczac ze jest gotowy. poza tym co do pilota od radia, wybaczcie bezposredniosc ale takie zabiegi robilem jak mialem cinquecento, a jak juz ktos ladne pieniadze wylozyl na foke albo cokolwiek innego, to chyba go stac na kierownice z przyciskami za 300zł a nie tam microswitche, no ale kwestia gustu, ja nigdy bym nie pozwolil wpuscic czegos takiego w swoje auto, moze innym sie akurat podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nawet jak w gem nie ma tych kabli to sprawa jest banalna od kierownicy 2 kable do gem, gdzies z tylu pod deską, jednak teoretycznie powinny być, tak to wygląda w gem: kolega mayak to bardzo czytelnie opisal [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#750 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|