![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#741 |
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi Durashift
Rocznik: 2007
|
![]()
Witajcie , poszukuje wersji 0.2.13c czy ktoś mógłby wspomóc linkiem ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-08-2014
Model: Focus
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
ford::average
![]() Imię: Stanisław
Model: BYŁ S-MAX JEST S-MAX MK2
Silnik: 2.0 tdci 180KM AWD
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam,ja również podpinam się do prośby.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Za którymś razem się przeliterowałem i napisałem 13c zamiast 13b i teraz wszyscy szukają wersji, której nigdy nie było...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
13b do pobrania tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#745 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
A nieoficjalna wersja która była tylko do użytku wybrańców jaki miała numerek ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#747 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: TDCI
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam kolegów,
dzięki lekturze tego wątku udało mi się bez problemów uruchomić tempomat i wyłączyć światła skandynawskie, które mnie denerwowały. Do pełni szczęścia brakuje mi uporządkowania sprawy z radiem. Zainstalowałem sobie świetnego chińczyka z androidem, który całkowicie spełnia moje wszelkie oczekiwania co do samochodowego centrum multimedialnego, jednak powoduje wpisanie do komputera błędu U018400-28 (Utracono łączność z radiem). Błędu można uniknąć jeśli w ELMConfigu wrzuci się w wyposażeniu: "Less ICE Pack" jednak wtedy mój chiński przyjaciel nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka i zamknięciu samochodu. Wprowadzenie jakiegokolwiek radia w configu powoduje, że radio pracuje sterowane z kluczyka jednak pojawia się błąd. Czy wie ktoś czy w ELMConfigu jest jakaś inna opcja sterująca odcinaniem wszelkich odbiorników wewnętrznych? Moje podejrzenia padają na "Key Out Apply" ale w ciemno nie chcę kombinować. W wątku o MK3 czytałem, że można jakoś przekładać któryś stycznik/bezpiecznik i wtedy zmienia się sposób zasilania dodatkowych odbiorników, ale w świetle prób z opcjami audio wydaje mi się to nieaktualne do MK4. |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5T 220KM
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam wszystkich,
Mam pytanie. Posiadam samochód Ford Mondeo MK4 oraz ELM327 niestety w wersji bluetooth (coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) Z tego co czytałem w tym wątku to używanie ELM327 w wersji Bluetooth oraz ELMConfig jest niebezpieczne jednak pytanie brzmi czy do wszystkiego? Generalnie interesuje mnie wyłącznie świateł skandynawskich (nic więcej nie mam zamiaru robić). Czy zrobienie tego ELM327 na Bluetooth (bez przełącznika) jest dobrym pomysłem czy lepiej nawet nie próbować tego robić? Z góry dzięki za odpowiedź. |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
kabel to kabel pozdr Tomek
![]() |
![]() |
#750 |
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
generalnie robienie tego bez przełącznika to słaby pomysł, zmiana CCC powoduje wystąpienie błędów utraty komunikacji z prawie wszystkimi modułami w aucie, załóżmy że wyłączysz te światła i zostanie Ci na wyświetlaczu "immobiliser aktywny" i co wtedy? Trzeba mieć albo przełącznik albo coś innego do skasowania błędów, ja swojego robiłem kiedyś zwykłym kablem bez przełącznika ale po operacji kasowałem błędy IDS-em.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
diagnostyka , elmconfig |
|
|