![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#741 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-10-2009
Model: Ford Focus MKII 3D
Silnik: 16l, benzyna, 115km
Rocznik: 2010
|
Witam
Teraz już mogę zdradzić - moduł kupiłem w PZ Service w Mikołowie - ale niestety z tego co się orientuję mieli tylko jedną sztukę z Fiesty rocznik 2009. Moduł z serii 112 z USB, produkowany przez Novero idealnie współpracuje z Sony 6CD DAB zainstalowanym w Focusie rocznik 2010. Wiązkę wykonałem samodzielnie zgodnie z rozpiską z holenderskiego forum, przytaczanego w tym wątku już wcześniej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oto efekt mojej pracy: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jako wtyki do modułu BT użyłem obudowy VW / Audi / Skoda którą ktoś już tutaj wcześniej dokładnie opisał - nie pamiętam dokładnych danych - koszt około 15zł. Piny pasowały z innej wtyczki VW - jednak trochę trzeba było poprzycinać nożycami wypustki na jednym z boków każdego pinu. Identyczne piny są w w przejściówce Quadlock-Quadlock dostępnej tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pinów w pełnym Quadlocku dostajemy sztuk 24, z czego we wtyczce musi zostać sztuk 5 (przynajmniej w moim samochodzie tylko tyle jest wykorzystane w oryginalnej wiązce). Pozostałe można wykorzystać do włożenia do obudowy złącza z VW / Audi / Skoda. Jeszcze nam 5 sztuk zostanie, ponieważ do w/w wtyki potrzebne jest 14 szt. Mikrofon kupiłem razem z lampką podsufitki montowanej w najnowszych fiestach - są identyczne z Focusami 2008-2011. Kablem pojadę przez prawy słupek - nie widzę powodu dla którego miałbym się męczyć z wyciąganiem kabla za zegarami i dalej przez lewy słupek, zgodnie z wytycznymi Forda. Pozdrawiam, Karol Co ciekawe na początku radio nie wyświetlało pinu. Jednakże odłączenie od zasilania radia i modułu na czas przejechania z Mikołowa do domu rozwiązał sprawę - wszystko zagadało od strzału. Ostatnio edytowane przez karolad ; 13-03-2012 o 07:22 |
|
|
|
|
|
#742 |
|
![]() Imię: Marceli
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Jakie koszty jesli moge zapytac o zestawienie i sume calosciowa ?
|
|
|
|
|
|
#743 | |
|
|
Cytat:
Mikrofon z lampką - 130zł (allegro) Quadlock-Quadlock - chyba ok. 50zł z przesyłką Obudowa wtyki bez pinów - 15zł Zawaliłem tylko sprawę z tą lampką podsufitki - kupując na Allegro koniecznie trzeba zwracać uwagę by w komplecie z lampką była ramka metalowa, która idzie na wewnętrzną stronę podsufitki - oryginalna lampka była mniejsza, tak więc bez nowej ramki ani rusz. Musiałem dokupić samą obudowę za 50zł z przesyłką z Allegro. Czyli było by <400zł gdyby nie wtopa z lampką. |
|
|
|
|
|
|
#744 |
|
![]() Imię: Marceli
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
A co z gniazdem USB ? Bylo w kpl
W jaki sposob ewentualnie szukac tych modulow. Na Alledrogo sa ale ceny z kosmosu w porownaniu z twoim kosztorysem Pzdr |
|
|
|
|
|
#745 | |
|
![]() Zarejestrowany: 26-07-2011
Model: s-max
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Wymontowałem schowek w moim s-max (zrobiłem zdjęcia, jeżeli ktoś jest ciekawy chętnie wyślę) i dostałem się do modułu BT/VC. Wizualnie wszystko wygląda OK, dla pewności wyjąłem i ponownie włożyłem do niego wtyczki. Jeszcze raz wyjąłem bezpiecznik od radia (F6) ale nic się nie zmieniło. Dalej po naciśnięciu PHONE radio robi MUTE. Może moduł BT walnięty? Jak to sprawdzić? |
|
|
|
|
|
|
#746 | |
|
|
Cytat:
Przed chwilą przy pomocy szlifierki kątowej, wykorzystując blachę będącą kiedyś stelażem starej drukarki zrobiłem piękny uchwyt modułu BT Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak ja szukałem przed 2 tygodniami to były na Allegro 2 niemieckie moduły z USB, oba w cenie199zł. To też było podstawą do wynegocjowania takiej a nie innej ceny tam gdzie ja kupiłem. W kosmos idą ceny angielskich modułów. Ostatnio edytowane przez karolad ; 13-03-2012 o 22:35 |
|
|
|
|
|
|
#747 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#748 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-10-2009
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Nie mam zdjecia nawet tego wtyku... jak bede mial dzisiaj czas to wymontuje schowek i zrobie zdjecie... ale nie obiecuje, ze dzisiaj mi sie uda. |
|
|
|
|
|
|
#749 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#750 | |
|