Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-06-2014, 23:11   #751
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał osa1975_30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...mam cichą nadzieję na ksywę Einstein FX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Złóż CV i list motywacyjny do tych, co to "uczą auta polskiego"... Dali radę rozczesać soft (dość stary...) FXa i NXa w celu znalezienia procedur włączani/wyłączania DRM. Więc może Cię przyjmą jako pomocnika programisty...

Stary 17-06-2014, 10:14   #752
1endzi
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: Focus MK2 lift 1.6tdci HB, Mk3 lift HB
Silnik: 1.6tdci/2.0tdci
Rocznik: 2008/2015

Cytat:
Napisał osa1975_30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem trochę upartym osłem. Pomimo, że wiele osób pisało, że kopiowanie i rożne tego typu kombinacje nic nie dadzą mam cichą nadzieję na ksywę Einstein FX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak byś rozczesał soft i np. zrobił polski język i ogólnie go udostępnił to podejrzewam że wiele osób by było szczęśliwych i oprócz ksywki mógłbyś liczyć również na coś więcej

Ostatnio edytowane przez 1endzi ; 17-06-2014 o 10:32
1endzi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-06-2014, 23:30   #753
MichalTJE
ford::average

Imię: Michał
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010

Witam
Radio FX... dzis zakupiona karta SD z aktualizacja mapy 2014 4.1 (kolor szary), po odinstalowaniu ze slotu karty SD 2010 rok (kolor blękitny) i probie zainstalowania aktualizacji FX nie widzi nowej karty... w radiu najnowszy soft 4.1... pytanie czy po włożeniu karty do slotu radio powinno samo odczytać kartę czy trzeba wykonac instalacje takiej karty ?
MichalTJE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-06-2014, 11:13   #754
martinezzt
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Ford Kuga ST mk2 150 km
Silnik: 2.o TDCI
Rocznik: 2018

Moim zdaniem ta karta nie pasuje do fx raczej do nx sadzac po kolorze.Moge sie mylic
martinezzt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2014, 18:47   #755
tomiks
ford::amateur

Imię: Tomasz
Model: Focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 2009
Domyślnie Re: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Witam Forumowiczów !!!!
ostatnio zakupiłem radyjko travelpilot FX i wsadziłem w miejsce swojego dawnego seryjnego 6000CD. Mam problem a mianowicie: jeśli radyjko odpalam po przez wciśnięcie klawisza to zaczyna działać i podświetla się i ekran i klawisze, jeśli zaś przekręce kluczyk w stacyjce zeby odpalić auto to podświetlanie klawiszy gaśnie a radio działa nadal i wyświetlacz świeci. Poza tym wszystko dziala idealnie. POMOCY. niewiem czy coś trzeba zmienić we wiążce przewodów z podtrzymaniem czy radio jest uwalone. Wszystkie pozostałe inne funkcje działają bez zarzutu. Ponadto jest lipa z softem 4.1 Mając poprzedni podczas nawigowania oprócz wyświetlanych info byly komunikaty głosowe a po wgraniu nowego softu 4.1 (z adresu zwierzaka - podanego na wcześniejszych stronach) podczas nawigowania nie ma komunikatów głosowych. Wszystkie parametry ustawione są tak jak przy starym sofcie. Poradźcie co robić. Może coś pominąłem. Jak generalnie ustawia się głośność komunikatów nawigowania - trzeba czekać na jakiś komunikat i wtedy gałką lub przy kierownicy podgłaśniać czy macie jakiś inny sposób na to żeby to sprawdzić. Może sie da wywołać jakiś testowy komunikat głosowy i tak ustawić odpowiednią głośność. Boję się że po wgraniu nowego softu komunikaty głosowe zniknęły na amen. Poraźcie coś. Pozdr ;-)
PS. niech ktoś napisze czy jesli winą softu 4.1 jest brak komunikatów głosowych to czy istnieje możliwość teraz wgrania starszego np. 2.0. czy tak sie da

Ostatnio edytowane przez tomiks ; 23-06-2014 o 19:21
tomiks jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2014, 14:12   #756
maniek007

Model: smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

Witam.
Czy mapy na SD dla dotykowych ekranów będą działać na tych bezdotykowych ?
maniek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2014, 14:14   #757
mayak
FCP member

Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

nie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2014, 14:27   #758
maniek007

Model: smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

czy ta mapa podejdzie do mnie Ford Travel pilot FX
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
maniek007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2014, 15:59   #759
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Podejdzie do FX,ale cena 30 funtów za mapę z 2009 roku to przesada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2014, 22:49   #760
uromil
ford::amateur

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2007

Witam, jestem nowy na forum, chciałbym prosić o pomoc, mianowicie do mojej Foki MK2 z 2007 roku która jest wyposażona w standardowe czarne prostokątne radio 6000CD chciałbym założyć radio z nawigacją Blaupunkt Travel Pilot FX. Pytanie jest następujące: co poza radiem potrzebuję dla działania nawigacji? Czy kostka będzie pasowała? Czy potrzebna jest antena gps? jaka? czy to radio ma czytnik kart sd? czy ma bluetooth? Czy czeka mnie wiele przeróbek? i wreszcie czy gra warta jest świeczki i czy są dobre mapy Polski? z góry dziękuję za kompleksową odpowiedź, pozdrawiam serdecznie!
uromil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja

Zasady postowania