![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#771 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Nie kombinuj, potrzebujesz soft EU zaktywną navi i będzie ok.
Tylko, albo aż tyle. |
|
|
|
|
|
#772 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Obecnie navi nie jest "wywalone", tylko oczekuje map NA... Raczej bez sensu dla Kolegi...
|
|
|
|
|
#773 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Edge
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Czyli co mogę teraz zrobić? Karta z mapami jest ok. W lewym górnym rogu mam "informacja" czyli tak jak przy braku aktywnej nawigacji.
|
|
|
|
|
|
#774 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Kształcić się, albo oddać Sync w ręce wykształconych.
|
|
|
|
|
|
#775 |
|
|
Jak widać twoje rady też nie są najlepsze i za każdym razem drugi kolega cie poprawia i mówi zupełnie inaczej, więc ja się chetnie dokształcę, ale fajnie jakby ktoś jak ty nie wprowadzał w błąd... i może też się dokształcił... niestety twoje komentarze nie pomogły w niczym, wręcz odwrotnie, także wolę korzystać z opinii i rad kolegi który jak widać zna się na tym o czy pisze i jemu serdecznie dziękuję za pomoc
Ostatnio edytowane przez bod82 ; 29-11-2024 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#776 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Proponuję włączyć przy tym umiejętność czytania ze zrozumieniem.
|
|
|
|
|
|
#777 |
|
|
Problem rozwiązany. Wystarczyło wgrać ponownie aktualizacje z wyjętą kartą nawigacji. Wrócił jezyk polski i działają mapy. Dziękuję koledze Tedi pomoc, bez tego pewnie bym się bawił i kombinował na siłę.
Edit: co więcej, wygenerował się plik dziennika o ktory pytałem i dostałem dostęp do aktualizacji map, choć tego jeszcze nie ruszałe, dziś nie mam już głowy do tego. Ostatnio edytowane przez bod82 ; 29-11-2024 o 18:44 |
|
|
|
|
|
#778 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-06-2014
Model: Focus Mk3 Kombi FL
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
W jaki sposób sprawdzić czy karta z f11 to faktycznie f11?
|
|
|
|
|
|
#779 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Jedyna kwestia to na jakiej karcie jest to "wyprodukowane". Jeśli karta ma 48GB to jest to oryginalna karta stosowana przez Forda. Nie da się takiej karty kupić "rynkowo"... Stosuje się karty ze starych map i całość jest "absolutnie zgodna z oryginałem i jest dokładnie taka sama jak od Forda". Jeśli karta ma 64GB - to wgrana jest pełna zawartośc mapy i też nie powinno być żadnych problemów. Jeśli karta ma 32GB - to trzeba było wycinać "języki mówione" i ewentualnie dane "Micheline" o restauracjach - jak to ktoś umiał zrobić sensownie - taka jest też jakość tej sztuki F11...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-01-2025 o 10:56 |
|
|
|
|
|
|
#780 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Fusion
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2013
|
Nie przesadzaj z tą "jakością". Oczywiście masz wybór i możesz kupisc sobie kartę odpowiadającą Twojemu standardowi "jakości" za 500 czy więcej złotych. Będziesz na niej miał wszystkie języki, których nie użyjesz. Bo zapewne ustawisz ze względu na brak polskiego angielski (zresztą możesz wybrać jaki chcesz zostawić na karcie bez "jakości").
Pokrycie dróg jest takie same 👍 Ostatnio edytowane przez _Przemek ; 06-01-2025 o 11:32 |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| fusion , nawigacja |
|
|