![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#781 |
|
FCP member
![]() Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
|
Można też pójść na na całość i wsadzić takie coś:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozostanie tylko pewno problem sterowania tym z kierownicy i dopasowania do deski rozdzielczej. Ale sumie "wszystkomające". Cena około 800zł
|
|
|
|
#782 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-07-2011
Model: s-max
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Kilka dni temu byłem w warsztacie zajmującym się radiami (Wrocar we Wrocławiu), gościu powiedział, że przyczyną braku łączności z BT jest brak oprogramowania w radiu. Czy ktoś wie, skąd można wziąć oprogramowanie i jak je wgrać? (nie przez USB, bo ten nie czyta żadnych plików). W radiu (TravelPilot FX) jest opcja Update System Software from CD, ale nie wiem czy dotyczy to radia czy mapy do nawigacji. |
|
|
|
|
|
|
#783 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Software: SW_MAIN 0636_080814 SW_NAVI NO967VF_6.4C1P19 Na wszelki wypadek dołączyłem fotki. Byłem jeszcze w ASO we Wrocławiu, ale tam mi kazali zostawić auto na kilka dni do zdiagnozowania problemu, ale oczywiście nie chciałem zostać bez auta na Wielkanoc. Bardzo chętnie bym zlecił ten problem komuś kto się naprawdę zna (a przy okazji nie zdarł za bardzo). |
||
|
|
|
|
|
#785 |
|
FCP member
|
Soft do radia jednak jest stary.
Zaraz odszukam jakieś info pozwalające na upgrade. Soft navi nie ma znaczenia - jak będzie trzeba zaktualizuje się z karty z mapą. Resztę info o aktualizacji radia podeślę na priva. BTW: Ten BT/VC wygląda po prostu na padnięty, nie bardzo widzę opcję, aby wersja 112 (z USB i AUX tylko taka była instalowana fabrycznie) nie wystawiała napięcia na port. Z tego co pamiętam, to nawet po wyjęciu kluczyka port jest zasilany. Potem to jeszcze sprawdzę. [Po sprawdzeniu] Port jest zasilany przy włączonym zapłonie i jakieś 15 sekund po wyjęciu kluczyka. Jestem z Katowic i mam zarówno fordowski interfejs diagnostyczny VCM/IDS do diagnostyki jak i ELMa do trochę niestandardowego konfigurowania - przy stosownej sposobności mogę dać szybką i prostą odpowiedź co słychać z tym modułem.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-04-2012 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#787 |
|
FCP member
|
O programie na ELM327 do Mondeo nie słyszałem. Są dość fajne programy do Focusa2 i C-maxa (czyli takie dla mnie...), ale one też tylko czytają ewentualne błędy - na BT/VC jeszcze błedu nie widzałem, więc nie wiem czy to co mam na ELM do FF2 by go zobaczyło. Wiem że IDS poprzez VCM na pewno odpowie na pytanie czy SRM jest w sieci czy go nie ma...
Poza wszystkim, aby ELM chodził z Fordem potrzebna jest podobno PRAWDZIWA wersja 1.4b na zmienionej płycie głównej, albo trzeba fordowskie umiejscowienie linii Medium Speed CAN i High Speed CAN przekrosowywać w złączu elma... To jest powód, że ciężko się na Fordzie działa ELMem (poza standardowymi błędami OBD silnika itp.)...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-04-2012 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#788 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
nie potrzeba prawdziwej wersji ELMa - wystarczy zwykły elm327 na usb z allegro za 50zł i jeden z rosyjskich programów i można programować w ff2 różne moduły - poczytaj od drugiej strony ten wątek: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#789 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-03-2011
Model: S-Max
Silnik: 2.0 140 KM
Rocznik: 2007
|
januszmal jestem w trakcie instalacji BT/VC, mam moduł z USB, wszystko mam rozbebeszone ( zdemontowany schowek) i póki co tak jeżdżę bo nie mam czasu tego do kupy poskładać ale jak byś chciał to możesz do mnie podjechać bo moduł też mam na wierzchu, możemy podłączyć u ciebie i wtedy sobie sprawdzisz jak ci działa.
Kwestia czy będzie ci się chciało dymać do Bytomia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#790 | |
|
ford::average
![]() Imię: Błażej
Model: Mondeo MK V Titanium White Platinium
Silnik: 2.0 EB 240hp -> 260hp AT + SYNC2 -> SYNC3
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Mój koszt: Manetka - 110pln Moduł, gadający po DE (niestety) bez USB - 144PLN i .. koniec, bo: Wiązkę miałem fabrycznie Mikrofon sam sobie zrobiłem - wylutowłem ze starego zestawu od Nokia 6500 Kable do przepięcia AUX->Bluetooth i Bluettoth->Radio - kabelki łączące CDROM z kartą dźwiękową PC Pajączek - zworki komputerowe. Trochę pomysłowości Teraz jeszcze odsprzedam starą manetkę i poprzedni zestaw bluetooth Nokia CK-20 i może jeszcze na 0 wyjdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Osiągnięcie: TravelPilot FX + VC/BT. PS TravelPilot FX też sam montowałem zamiast SONY 1CD. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|