![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
|
No w mojej kostce są tak jakby wolne 2 kanały ale nie ma na nich napięcia. spinałem na krótko głosnik i nic nie szło... Po teście napięcia też pokazuje zero... własnie dlatego nie wiem co robić żeby głosniki działały...
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-12-2009
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM
Rocznik: 2009
|
A wystepuje w sprzedazy taki rozgaleznik na dwa glosniki, czyli mianowicie chodzi mi oto ze robie tak. Wypinam glosnik z przodu i wpinam rozgaleznik i odrazu wpinam przod a druga czesc ciagne do tyłu. Wystpeuje cos takiego jesli tak to prosze o jakiegos linka
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() Imię: Przemo
Model: Mk7
Silnik: 1.2
|
czarus262 w radiu w opcjach miałeś ustawione że balans (moc na tylne głośniki nie 0 ?) jeżeli tak to tylko albo wymiana radia, albo poprostu chyba faktycznie najbardziej proste rozwiązanie podłączyć się po przednie
Kruszon91 taki rozgałęźnik to zwrotnica głośnikowa / ale to bardziej jak podłączasz dodatkowy wzmacniacz i chcesz sygnał z niego przepuścić dodatkowo przez zwrotnicę dzieląc go na różne pasma np. głośnik i cykacz tak jak w przednich dzwiach / przy zwykłym podłaczeniu szeregowym pod głośniki moim zdaniem nie znajdzie zastosowania bo przecież chcesz uzyskać takie same pasma wiec po co się w to bawić ? |
|
|
|
|
|
#74 |
|
|
Pytam bo nie za bardzo widze jak to mam podlaczyc teraz, mam obawe ze cos zrobie i poleci mi radio
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
[QUOTE=przemex;1980515]czarus262 w radiu w opcjach miałeś ustawione że balans (moc na tylne głośniki nie 0 ?) jeżeli tak to tylko albo wymiana radia, albo poprostu chyba faktycznie najbardziej proste rozwiązanie podłączyć się po przednie
Nie mam czegoś takiego jak balans na tylne głosniki tylko na przednie ustawianie prawo/lewo;/ |
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
to nie baw się w zwrotnice, przecież podałem schemat tu nie ma filozofii przy podłaczeniu szeregowym
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
a jaki wtyk stosowales?
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
no to chyba masz odpowiedz dla czego nie miałeś sygnału, ja z tyłu nie mam głośników ale w radiu mam takie ustawienia, wiec zapewne te piny będę miał z aktywnym sygnałem
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
|
Wie ktos może jaką moc mają głosniki??? lub wyjście kanału z radia???
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
|
Z tego co wiem chodź ręki sobie uciąć za to nie dam głośniki każdy duży po 20W, a wyjście na radiu 17W tez każde
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| drzwi , głośniki , tapicerka |
|
|