Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-12-2013, 00:08   #71
taxidriver
ford::professional

Model: Galaxy, Santa Fe
Silnik: AUY, D4EB - 2.2 16V R4 CRDi
Rocznik: 2001, 2008
Domyślnie Odp: Dołożenie tempomatu

Zmień mechanika .Ten kłamie lub się nie bardzo zna. Jak sam dokładałeś nie świeci było o tym [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . A że nie działa manetka najpierw sprawdz kabelki potem taśmę w manetce u mnie się przetarła o obudowę i mam identyczny objaw ale czasu brak na nakłucie taśmy.

Ostatnio edytowane przez taxidriver ; 17-12-2013 o 00:18
taxidriver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2013, 09:35   #72
bogdan2411
ford::amateur

Imię: Bogdan
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9tdi
Rocznik: 2000

dzięki za podpowiedz,ale u mnie nie działa tempomat tylko mechanik powiedział że komp sam.widzi tempomat ale tempomat nie widzi szybkości z licznika ??Nie wiem co ma do tego licznik??Może jakiś przekaznik?
bogdan2411 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2013, 20:05   #73
taxidriver

Cytat:
Napisał bogdan2411 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
komp sam.widzi tempomat ale tempomat nie widzi szybkości z licznika ??Nie wiem co ma do tego licznik??Może jakiś przekaznik?
Z mojej wiedzy nie ma to związku tempomat w tdi jest połączony z potencjometrem gazu. Czyli silnik sterowany jest z czujników ( tak też piszą inni w chyba tym wątku.) W benzynie faktycznie jest pompa podciśnieniowa . poszukaj diagnostyki w vagu i kabla który widzi tempomat ( chińczyki nie zawsze go widzą) wtedy sprawdzisz czy masz styki ok . Lub wyjmij manetkę i sprawdź przejścia. poszukaj elektryka. nie mechanika w tdi "T" jest elektryczny.
Stary 21-01-2014, 20:37   #74
jelen027
ford::beginner

Imię: Damian
Model: Focus / Fiesta
Silnik: 1.6 EB 150KM / 1.25 82KM
Rocznik: 2012 / 2011
Domyślnie Tempomat nie działa + brak wyświetlania kontrolki

Witam. Mam problem z tempomatem. Po podłączeniu auta do CDIF/2 i aktywowaniu tempomatu dalej nie działa. Kontrolka na zegarach też się nie świeci a sprawdzając sprawność manetki widać zmiany po przełączaniu z off na on jak również dodawanie i ujmowanie gazu. Gdzie przyczyna ? Czy ewentualnie VAG'iem da się to ruszyć??
jelen027 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-01-2014, 22:42   #75
goozik

Model: mk2
Silnik: auy
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Tempomat nie działa + brak wyświetlania kontrolki

Daniel!Nie bądź naiwny,świecącej kontrolki tempomatu to nawet Stevie Wonder nie widział,działa Ci na pewno..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 23-01-2014 o 09:20 Powód: Zbędne cytowanie
goozik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2014, 19:11   #76
jelen027

Imię: Damian
Model: Focus / Fiesta
Silnik: 1.6 EB 150KM / 1.25 82KM
Rocznik: 2012 / 2011

Przeglądałem trochę forum. I pytanie : czy jest możliwość, że czujnik stopu jest uwalony ? Dodam, że światła działają normalnie tyle, że ciągle wyświetla się kontrolka świateł..
i co fakt to fakt zdarzyło mi się, że jadąc zaświeciła mi się kontrolka od grzania świec.
jelen027 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2014, 21:36   #77
goozik

Model: mk2
Silnik: auy
Rocznik: 2002

Włącznik stopu uwalony!Kup orginał ,bo inne są o kant d.py,40 pln ASO..
goozik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2014, 11:38   #78
tyger
ford::advanced

Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Witam przymierzam się do dołożenia tempomatu. Mój model Galaxy jest z kierownicą bez możliwości sterowania radiem oraz zwykłym licznikiem. Zastanawiam się czy manetkę mam kupić z regulacją prędkości czy też bez regulacji ???

Ostatnio edytowane przez tyger ; 02-02-2014 o 17:09
tyger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2014, 17:10   #79
tyger
ford::advanced

Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Hej ponawiam swoje pytanie bardzo proszę o info którą manetkę z poniższych wybrać

1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] chyba podróba ?

3. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] prawdopodobnie na tą padnie wybór

ps. Mam jeszcze jedno pytanie czy z tych niżej wymienionych fotek możecie wywnioskować czy w moim Galaxy mam pociągniętą wiązkę dotempomatu czy też nie da rady tego stwierdzić bez odkręcania kierownicy
1.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
2.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
3.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez tyger ; 02-02-2014 o 19:35
tyger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2014, 19:55   #80
taxidriver

Cytat:
Napisał tyger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się czy manetkę mam kupić z regulacją prędkości czy też bez regulacji ???
sorki nie wiem jak wygląda bez regulacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w momencie kiedy włączysz tempomat np przy prędkości 45km/h to plusikiem podbijasz prędkość a - zmniejszasz. mam od 6 lat manetkę za 6 dyszek z serwisu skody to samo i nie narzekam.
Cytat:
Napisał tyger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze jedno pytanie czy z tych niżej wymienionych fotek możecie wywnioskować czy w moim Galaxy mam pociągniętą wiązkę dotempomatu czy też nie da rady tego stwierdzić bez odkręcania kierownicy
najlepiej wyjmij komputer ten pod maską i sprawdź czy są podpięte przewody pod piny rozpiska w temacieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. i jeszcze jedno edytuj temat nie pisz post post pod postem. Jak chcesz pomocy napisz na priwa podam tel i potłumaczę telefonicznie. generalnie roboty na jakieś 30-45 minut jak przeciągniesz wiązkę.
Odpowiedz

Zasady postowania