![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
| Zobacz wyniki ankiety: Czy Twoj C-Max MK1 ma tendencję do ściągania? | |||
| Tak, ściąga w lewo |
|
7 | 43.75% |
| Tak, ściąga w prawo |
|
2 | 12.50% |
| Tak, ściaga, ale raz w lewo a innym razem w prawo |
|
2 | 12.50% |
| Nie, absolutnie, prowadzi się jak marzenie |
|
5 | 31.25% |
| Głosujących: 16. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 22-05-2011
Model: Focus C-Max / Volvo V50
Silnik: 1,6 tdci / 1.6D
Rocznik: 2004 / 2007
|
Cytat:
Chetnie spotkalbym sie z kims kto ma podobnego Maxa i wymienilbym spostrzezenia ;-) |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: ford focus c-max
Silnik: 2.0tdci duratorg
Rocznik: 2004
|
I jak kolego panoramix? dalej jest wszystko wporzadku i nie sciaga?
|
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
|
Cytat:
Dalej wszystko w porządku i nie ściąga - tak brzmi moja odpowiedź :-) Napewno jazda jest teraz przyjemniejsza. Zastanawia mnie tylko jedna kwestia. Akurat miałem okazje jechać Focusem MKI, również w pięknej wersji GHIA, ale co ważniejsze - autko ma 80tyś przebiegu, pierwszy właściciel, dbający o niego jak o przysłowiowe oczko w głowie, non stop serwisowany w ASO itp itd. Do czego zmierzam - ano zmierzam do tego że charakterystyka układu kierowniczego tego auta jest zupełnie inna. Tam wystarcza puścić kierownice a ona zawsze żwawo wraca do swojej pozycji do jazy na wprost, prowadzi się naprawdę idealnie. U mnie w C-Maxie jest trochę inaczej. Owszem, przy większym skręcie kierownica powróci do jazdy na wprost, ale przy delikatnym skręcaniukierownica jest w stanie pozostać w swoim miejscu i należy ją samoczynnie powrócić do jazdy na wprost. Niemniej faktem jest co powtórzę raz jeszcze - wg. mojego odczucia auto nie ściąga i prowadzi się naprawdę bardzo dobrze. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 18-02-2012 o 17:41 |
||
|
|
|
|
|
#74 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: ford focus c-max
Silnik: 2.0tdci duratorg
|
Moim nie tyle problemem co dyskomfortem w jedzie jest tez uciekanie kierownicy w lewo a i w druga stronę tez przy wiekrzych spadkach na drodze,ciągłej kontroli kierownicy żeby nie uciekła.wymieniłem juz tylny sworzen wahacza przedniego co muszę przyznać trochę pomogło ale dalej nie jest to co moim zdaniem powinno być,jeździłem innymi autami innych marek i tam kierownica raczej chodzi ciężej.po rownej nowej drodze prowadzi sie prosto i nic nie sciaga.
Zastanawim sie nad tym czy nie zmienić wlasnie oleju bo gdy jest zimno i olej jest gestrzy i lepiej sie jeździ . Czytalem na forum o zmiana ustawień wspomagania ,ja w swoim nie posiadam takiej funkcji ale czy istnieje moze taka opcja po podpieciu do kompa? |
|
|
|
|
|
#75 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: c-max
Silnik: 1,6 tdci 109 KM
|
Mam podobne dolegliwości ze ściaganiem , zazwyczaj właśnie w lewo. Wymieniłem tylnie tuleje wahacza przedniego , kilka razy robiłem geometrię i dalej sciąga w lewo raz silniej raz słabiej. Płyn pompy wspomagania wymieniałem 2 lata temu . Zostaje jeszcze skalibrować czujnik skrętu kierownicy, ale to chyba tylko w ASO moga zrobić. Wybiorę sią niedługo do ASO na kalibracje tego czujnika skrętu , przy okazji zrobią adaptacje EGR-a.
|
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisalem wczesniej, u mnie byl jeden ciekawy objaw. Podczas uruchamiania silnika kierownica sama delikatnie skrecala w lewa strone, na postoju... to mnie jakos tak natknelo. Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 18-02-2012 o 17:41 |
||
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-03-2010
Model: Focus c-max
Silnik: 2.0 TDCi by WSTR
|
Niejako na potwierdzenie słów o ściąganiu muszę nadmienić, że u mnie też ściąga, najczęściej właśnie w lewo. Trochę to denerwujące, czasami nawet niebezpieczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
Zapraszam do wypelnienia ankiety jeszcze raz - poprzednia ankieta zostala usunieta ale po prosbach do moderatora skopiowana do tematu.
Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 18-02-2012 o 20:50 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::expert
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo Mk4 , Opel Movano
Silnik: 2.0 TDCI , 2.3 DCI-by V-tech 130KM / 170KM
Rocznik: 2008 , 2011
|
panoramix zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Liczą się ludzie - nie samochody. Samochód jest tylko dodatkiem do człowieka i nigdy nie powinno być odwrotnie ! Nie ważne gdzie , nie ważne kiedy , nie ważne po co , ważne z kim. KU PRZESTRODZE ! http://www.youtube.com/watch?v=PAWZHL46B9Q 18+ !!! |
|
|
|
|
|
#80 | |
|