![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: FUSION
Silnik: benzyna 1.4 80 KM
Rocznik: 2004
|
A ja założyłem układ, który obniża napięcie, do świateł długich. Włókna świateł długich żarówek dostają ponad 4 V. Układ wyłącza się po pojawieniu się napięcia w obwodzie postojówek. Przylutowałem to wszystko przy bezpiecznikach. Wszystko działa, jak należy. Zapalają się po około 8 sekundach, gasną zaraz po włączeniu świateł, można dawać sygnały długimi.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Gold X
Silnik: 1400cm
Rocznik: 2008
|
Prawdobodobnie kolego masz moduł SD-2 to co masz to jest nielegalne nie możesz na tym jeździć. Lepiej włącz sobie światła mijania z dnia na dzień na dworze robi sie szaro co ci szkodzi jeździć na światłach.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: fusion
Silnik: 1,4 tdci
Rocznik: 2007
|
wszyscy obiecują, a nikt zdjęć nie zamieszcza. A przepraszam - dwóch panów zamieściło. Ma ktoś fotki z zamontowanymi światłami w Fuzji po FL ?
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-03-2014
Model: Ford fusion
Silnik: 1,4
Rocznik: 2003
|
A czy ktoś montował może światła ledowe w miejscach świateł przeciwmgielnych z przodu? Jak wygląda sprawa z tymi okrągłymi ledami, czy wymiarowo wszystko pasuje i jest to legalne? Czy taki montaż jest trudny? Musialbym w ogóle zakupić pierwsze te plastiki z otworami bo fabrycznie ich nie mam.
Fusion przed faceliftingiem (2002r) |
|
|
|
|
|
#75 |
|
![]() Imię: Romek
Model: Fusion
Silnik: 1.6 Duratec 16V
Rocznik: 2004
|
Kiedyś myślałem nad montażem świateł do jazdy dziennej, ale po analizie finansowej stwierdziłem, że czas zwrotu inwestycji w moim przypadku to 3 lata.
Teraz jak bym miał coś zakładać to tylko co w załącznikach. Wszelkie ledy z lewymi homologacjami odpadają. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jan
Model: Kuga
Silnik: 1.6 150KM
Rocznik: 2013
|
Biorąc pod uwagę Funtka przed face liftingiem gdy w zderzaku posiadamy halogeny jest mały problem z zakupem led drl ponieważ szerokość wlotu powietrza wynosi poniżej 900mm. W większości lamp szerokość zaczyna się od 160mm. Niezgodnością jest montaż w odległości poniżej 600mm. Trafiając na upierdliwą władzę można stracić dowodzik. W necie nie ma za wiele lamp drl poniżej 160mm. Jedyne jakie znalazłem oczywiście z homologacją to nssc 540 w cenie ok. 90zł. Np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Może ktoś jeszcze coś zaproponuje. Ford_Fusion_new.jpg |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: fusion
Silnik: 1,4 tdci
Rocznik: 2007
|
a co powiecie na umiejscowenie dziennych obok rejestracji jak w rysunku. Ale tu mowa o FL. Ale w sumie nie wiem czy nie ma za zderzakiem jakiegoś metalowego wzmocnieenia. Czy w ogóle jest tam miejsce
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Lokalizacja nie do przyjęcia, gdyż nie spełnia wymogu minimalnej odległości między wewnętrznymi krawędziami lamp DRL, wynoszącej 60cm.
|
|
|
|
#79 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jan
Model: Kuga
Silnik: 1.6 150KM
Rocznik: 2013
|
Ostatnio edytowane przez jankowalski973 ; 03-02-2015 o 18:09 |
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus
Silnik: PNDD + LPG
Rocznik: 2018
|
^^ Anonimizacja tablicy rejestracyjnej rządzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS. 60 cm odstępu dało radę uzyskać? |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| drl , fusion , lampy do jazdy dziennej , led |
|
|