![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#71 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-09-2016
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Mam podobny problem - po wymianie oringów (mechanik robił) ponownie cieknie.
Przeczytałem cały temat i zacząłem trochę google'ować (może ktoś zrobił poradnik na youtube) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Gościu pokazuje jak wymieniać całe przelewy. Oprócz tego zaleca wymianę "klipów" / spinek które trzymają przelewy (bo z czasem tracą siłę trzymania). No i żeby wyczyścić dobrze "gniazdo" w którym jest wtryskiwacz. Generalnie polecam obejrzeć (ciężko "trawię" angielski akcent, ale z napisami jest OK) Hmm, może to samemu ogarnę jak będzie wolny weekend. A no i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] PS. a i zauważyłem że głownie cieknie z 1 i 2, 3 - lekko, 4 jest suchy. Ostatnio edytowane przez Ox3000cc ; 10-04-2019 o 01:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: S-max
Silnik: 2.2 cdti
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, a wie ktoś może jak zdjąć króciec przelewu wtryskiwacza w 2.2 TDCi ??? Nie ma spinek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]()
Jakiś czas temu zakładałem oringi zakupione w Inter Cars i niestety zaczęło znów podciekać. Tym razem zakupiłem oryginalne PSA za całe 8zł kpl. + komplet oryginalnych zapinek po 11zł szt.
Jak nie pomoże, to do wymiany pójdą króćce przelewów. Numery widać na foto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 / Focus MK3
Rocznik: 2008 / 2012
|
![]()
Witam, wymieniłem wczoraj całe przelewy, założyłem nowe spinki a jeden przelew cały czas wypada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Za słabo docisnąłem ten króciec do wtrysku czy o co może chodzić?
Bardzo ciężko wchodzą*mi też te króćce do wtrysku, a zakładam bez założonych spinek. Czy lepiej wciskać je przy założonej spince? Gość z filmiku wyżej pokazuje chyba by je wciskać przy założonej spince Ostatnio edytowane przez cash115 ; 12-07-2019 o 11:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX MK1
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
![]()
Lepiej chyba wciskać spinki po włożeniu króćca do wtrysku, żeby nie uszkodzić oringów. Wcześniej jak wymieniałem oringi przy wciskaniu spinek po prostu jedna mi się odgięła, nie trzymała ciasno króćca i wtedy wysuwał się króciec z wtryskiwacza. Po dogięciu spinki było ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 / Focus MK3
Rocznik: 2008 / 2012
|
![]()
Dopiero jak dałem na trytytkę to nie wypada. Pojeździłem parę dni było sucho. Dzisiaj patrzę a znowu koło wtrysków mokro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wymienione spinki, przelewy i oringi (3.5x1.2) z inter cars. Co to może być złe oringi czy jak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
ford::average
![]() Imię: Henryk
Model: mondeo
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2010
|
![]()
Witam.
Jestem po wymianie uszczelnienia w 1.8 tdci. Wymieniłem oring jak również spinkę, obie części oryginały. Sam montaż nic specjalnie trudnego. Nie mogłem spinki założyć od tyłu wtrysku więc górną część włożyłem w górny otwór, a dolną tą pofałdowaną naciągnąłem w dół aby wskoczyła w gniazdo (rozumiem, że po to jest odchylona w specyficzny sposób dolna końcówka aby w taki sposób naciągać zapinkę). Następnie zmieniłem oring i wstępnie końcówę włożyłem go do gniazda. Następny krok to powtórne naciśnięcie dolnej końcówki zapinki aby swobodnie wcisnąć końcówkę w gniazdo. Wciskając końcówkę i jednocześnie popuszczając zapinkę zaskoczyło-skończyłem. OCZYWIŚCIE SPINKA CAŁY CZAS UWIĄZANA BYŁA NA SZNURKU, nie ukrywam kilka razy wypadła mi z rąk. Tak mi się bynajmniej wydawało. Odpaliłem auto a tu leje się jeszcze bardziej niż przed remontem. Więc od początku. Okazuje się, że to druciane badziewie rozgina się i dlatego nie trzyma. kilka razy zakładałem i cały czas to samo. Podgiąłem kombinerkami i za czwartym razem udało się, chociaż wyczuwam mały luz. Na wypadek wszelki założyłem opaskę. Pojeżdżę zobaczę. Być może w niewłaściwy sposób zakładałem spinkę. ale wydaje się, że innego sposobu nie ma. Być może się mylę. Uważam, że wszyscy mamy ten sam problem. To druciane badziewie- spinka rozgina się i dlatego jest luźna i nie trzyma, a końcówką wypycha ciśnienie paliwa. Każdy z nas robi to przypadkowo, udało się założyć to dobrze, a finał jest taki jaki znamy. Chyba że istnieje genialny sposób na założenie tej spinki aby jej nie rozgiąć. A może kupiliście zapinki które nie są taki badziewne, są z lepszego materiału |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK3, custom
Silnik: 2,0 tdci, 2,2 tdci
Rocznik: 2012, 2014
|
![]()
W silnikach DW10C przy przelewach nie ma spinek metalowych lecz są zielone zatrzaski tak jak na filmie w 2,22s min [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Po próbie przelewowej i ich demontażu ułamał się ten zielony zatrzak. Niestety sam zatrzask nie idzie dokupić.....Ma ktoś jakiś patent, aby nie kupować całego przewodu...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
![]() Imię: Andrzej
Model: Transit Tourneo, Mondeo mk3
Silnik: 1.8 TDCI, Duratec 1.8
Rocznik: 2009, 2006
|
![]()
Witam,a jak w tym rozwiązaniu robicie próbę przelewową-trzeba dopasować ciasny wężyk w gniazdo ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
![]() Imię: Aleksander
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM
Rocznik: 2009
|
![]()
Miałem suchutki silnik. Nie miałem też z nim żadnych problemów. Tak dla samego siebie chciałem zrobić próbę przelewową. Próba wyszła bardzo fajnie. Może delikatna odchyłka na drugim wtryskiwaczu...
Złożyłem wszystko i okazało się że cieknie. Zle osadzilem spinki. Poprawiłem to i przez chwilę było dobrze. Później znowu cieknie... Wymieniłem oringi na oryginalne... Jazda próbna i nadal cieknie... Czy gniazda wtryskiwaczy gdzie wchodzą króćce przelewów trzeba jakoś specjalnie oczyścić ? Robi się to co najmniej irytujące biorąc pod uwagę że przez moją ciekawość mam problem teraz ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |