![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-11-2012
Model: Focus Mk1
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 2000
|
Jezeli to TDDi to mialem taka sama sysytuacje, rozwiazaniem byl modul wtrysku paliwa
Wysłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-11-2014
Model: mk1
Silnik: tddi
|
Witam ostatnio ford Mojej dziewczyny przestał jeździć. Auto normalnie jechało i nagle zgasło, zaczęła mrugać świeca żarowa. Sprawdziłem ciśnienie jakie daje pompa na wtryski i wydaje mi się że jest OK. Po podłączeniu pod komputer wywaliło :===PCM DTC P1664===
Kod: P1664 - Nieprawidłowe funkcjonowanie FIP. Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module). ===PCM DTC P1564=== Kod: P1564 - FIP żąda zredukowania dawki paliwa. Moduł: Moduł sterowania pracą silnika (Power Train Chain Control Module). ===END PCM DTC P1564=== ===CSM DTC B2159=== Kod: B2159 - Obwód sygnalu zdalnego danej osoby zwarty do masy Moduł: Moduł systemu zabezpieczającego. No i te dwa pierwsze wskazują na pompę, tylko nie wiem czy elektronika i wystarczy zmienić ten 'tranzystor' czy trzeba całą pompę wyciągać ? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
sterownik pompy. Jak padnie to cisnienia na przewodach do wtryskiwaczy praktycznie nie ma , wiec nie wiem jak sprawdzales.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-11-2014
Model: mk1
Silnik: tddi
|
Powiem Ci że sprawdzałem dwa razy i jak popuściłem rurkę z paliwem przy wtryskiwaczu i zakręciłem silnikiem to aż tryskało paliwo. Ale tak jak myślałem że to sterownik.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
bylo calkiem odkrecic rurke, przylozyc palec i niech ktos kreci, jak dasz rade palcem przytrzymac to na pewno sterwnik.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
ford::average
![]() Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
Jak ta pompa to vp 44 to wielkie prawdopodobieństwo ze siadł sterownik. Ta pompa jest z tego znana, zwłaszcza w oplach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie dać wkręcać się w żadną regeneracje pompy tylko wymiana samego sterownika i pa pa autko.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
vp 44 jest ale w mondeo TDDI 2,0 . W focusie 1,8 tddi jest ale vp30. Sterownika nie trzeba wymieniac , przelutowywuje sie tylko tranzystorek. U mnie padl przy 140 tys , przelutowanie i juz 10 tys lata jak wczesniej.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2014
Model: ford focus
Silnik: 1,6tdci
|
ostatnio miałem problemy z odpaleniem mojego autka. dzisiaj rano odpalil a po chwili spadly obroty i silnik zgasł... teraz kreci i nie chce odpalić. przed tym jak zgasł ruszałem przewody od filtra paliwowego... może ktoś miał podobny problem?
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
Jest cisnienie paliwa na szynie?? Od tego zacznij moze.
Zdejmij wezyk i zobacz czy po przekreceniu kluczyka leci paliwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2014
Model: ford focus
Silnik: 1,6tdci
|
nie bardzo się orientuje gdzie ta szynaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|