![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 duratorq 140KM
Rocznik: 2009
|
Cześć. Udało mi się rozwiązać problem, uszkodzona była taśma (zwijacz) airbag pod kierownicą. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Jaroy ; 20-08-2020 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Ja niestety się poddałem jeśli chodzi o wiązkę wychodzącą z komputera spod zbiorniczka płynu do spryskiwacza. Wiązka jest w idealnym stanie, żadnych zagięć, przetarć, pęknięć.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , miałeś problem z tempomatem? U mnie tempomat raz działa, raz nie. Przez większość czasu działa, ale czasami potrafi wyłączyć się lub mam problem z włączeniem go . Po wciśnięciu SET+ zamiast ustawić prędkość to dezaktywuje się. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
|
Nie, z tempomatem nie miałem problemu, jedyne co u mnie nie działało to przycisk 'ok'. Już byłem umówiony z elektrykiem/elektronikiem, ale znajomy jeszcze podpowiedział żebym sprawdził czy wszystkie piny przewodzą w taśmie, miał rację, jeden nie przewodził. Wymieniłem taśmę i wszystko śmiga.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
|
Pewnie z taśmą też mam problem, bo u mnie przycisk "do góry" też raz działa raz nie. Jak stuknę w kierownicę to często zaczyna działać lub jak wielokrotnie go wciskam.
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
Tak, wymieniłem cały plastik z taśmą. Kupiłem zamiennik, ze starego przełożyłem czujnik położenia kierownicy. Niestety nie wiem czy z poliftowego pasuje.
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 115 KM
|
Cytat:
dzięki! |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Silnik: 2.0 TDCi
|
Czolem
Mam podobny problem z przyciskami na kierownicy po prawej stronie jak opisywany na forum. O ile dobrze przeczytałem wszystkie posty zdetektowałem ze możliwe sa Przyciski (brud, zimne luty) Płytka na kierownicy (zimne luty) Taśma zwijaka Połączenie kostyki licznika (zimne luty) Wiązka w lewym nadkolu Wiem że niektórzy przerabiali cała lub prawie całą scieżkę. Napiszcie prosze jaką sugerujecie klolejnośc pod kątem najmniejszej ilości roboty - tak by zoptymalizować poszukiwania przyczyny Pozdrawiam i z góry dzięki Wojtek |
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
kolejność którą podałeś jest najlepsza
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sylwia
Model: Mondeo mk4 GHIA
Silnik: 2.0 TDCI
|
Mi także działają przyciski po prawej stronie, po stuknięciu w kierownicę czasem coś tam zatrybi, mam też problem z tempomatem, też przestał mi się załączać nawet po puknięciu w kierownicę. Nie działa mi ESP (czujnik kąta skrętu jest uszkodzony- ) zabieram się za wymianę taśmy kierownicy i zobaczymy jaki będzie efekt 😉
Ostatnio edytowane przez Sylwia1993 ; 15-08-2022 o 12:16 |
|
|
|
![]() |
|
|
|