![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Cytat:
Cytat:
Tak samo jak katalogi zamienników półosi prawej do 1.6eb, niby pasuje wg producentów ale żadna fizycznie nie pasuje |
||
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
Mondeo mk4 1.6 eb rocznik 2014.
Watpie ze byla przekladka z automatu bo auto do teraz bylo sereisowane w ASO. Wg. sprzedawcow na allegro kazde mondeo mk4 ma czujnjk o oznaczeniach PA66-GF25 SE00014 Tymczasem u mnie jest PA66-GF25 SE1.0031 Pompa tez byla wymieniana w ASO ale czujnika nie zmieniali tylko go przełożyli... |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Darek
Model: Volvo XC90 / BMW X3 E83
Silnik: D5 2.4 185KM / 3.0D 218KM
Rocznik: 2007 / 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
|
Cytat:
Mialem wymienianą pompę w ramach gwarancji i nie miałem świadomości że tam jest czujnik. |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020
|
Cynerion, może od początku.
Czy czasem nie wyszukujesz na allegro innego czujnika ? Wpisujesz "czujni sprzęgła" ? To co widzisz, to nie ten czujnik, to są czujniki pod pedałem sprzęgła. Na pompie sprzęgła jest inny czujnik i on raczej jest nawet w używce nie dostępny (nikomu nie chce się go demontować z pompy, wolą sprzedać razem z nią) W używce szukaj "pompa sprzęgła" , i oglądaj, czy są z czujnikiem. (wersję europa) Nówki są w opcji z i bez W aso, miałeś na gwarancji, a jako, że można kupić pompę bez czujnika (połowa ceny) to tak Ci to wymienili. Czujnik w aso dostępny tylko w opcji z pompą. Zamienniki z czujnikiem np :SACHS 6284 605 021 , Valeo VAL2107719 Ps, według mnie będzie pasować z każdej wersji silnikowej, prócz 1.8D |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
|
Cytat:
I tak... dokładnie wymienili w wersję bez, to się zgadza. No póki co zamówiłem czujnik który tak jak pisałem ma identyczne oznaczenia z tym który siedzi w moim aucie i wygląda też tak samo. Kwestia czy będzie sprawny... albo czy będzie elektronicznie pasował, bo już nie zdziwi mnie jeśli obudowa będzie ta sama ale elektronika inna.... No właśnie nie wiem czy ASO może zamontować zamiennik ? |
|
|
|
|
|
|
#77 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Cytat:
Ponawiam pytanie: Jakie są objawy niedziałającego czujnika poza błędami na diagnostyce? Ostatnio edytowane przez Parch ; 04-03-2022 o 23:58 |
||
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
Objawy żadne... ewentualnie jedna rzecz: kiedyś o tym pisalem że kilka dni po zakupie zauważyłem że przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie wcisne gazu puszczając jeszcze sprzęgło to autem dość mocno jednorazowo szarpnie tak jakby obroty byly niedostosowane do predkosci pojazdu i nastapilo hamowanie silnikiem. Ale tez slyszalem ze to moze byc zwykle TTTM, bo ta się to opanować bardziej precyzyjną pracą pedałów. Choc w innych autach jakimi jeździłem z czymś takim sie nie spotkałem. Poza tym nie ma objawów.
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
A hamulec ręczny elektryczny działa poprawnie?
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
|
Hamulec ręczny nieelektryczny działa poprawnie.
Tez przeszło mi przez myśl że to nie z czujnikoem jest prpblem a z czymś innym ale nikt nie wie z czym. Bo to trochę dziwne że się popsuł a w ASO elektryk stwierdził że pierwszy raz od 10 lat ma z taką awarią do czynienia... |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| sprzęgło nie odbija |
|
|