![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2015
|
Dokładnie też bym obstawiał w starszym aucie katalizator / kolektory Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dźwięk identyczny. Ale u nas to moim zdaniem 95% ten zawór wastegate. To jest tak że mi generalnie w jeździe też nie przeszkadza bo raczej tego nie słyszę tylko przy otwartych oknach albo jak mijam np. betonowe bariery i się dźwięk odbija. Pytanie właśnie czy to się nie rozleci zaraz po tym oczywiście jak skończy Ci się gwarancja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019
|
Sprawdziłem, jednak jest ten dźwięk cały czas, na zagrzanym silniku też tak jak piszecie przy schodzeniu z obrotów. I tak jak piszecie w niczym to nie przeszkadza ale zgłaszać do serwisu trzeba... mam poważne obawy, że jak coś się tak tłucze to w końcu musi się rozlecieć ... Poza tym trochę siara odpalać jak ktoś chce posłuchać, jak pracuje silnik w nowym aucie :/ Może ma któryś jakiego porządnego mechanika, który zdiagnozował by, co to jest konkretnie? chyba nie powinno to być takie trudne.
Co do temperatury to chodzi Wam o zewnętrzną? też w ostatnie upały pod 40 stopni pokazywał mi jakieś 23 ... I zdarzyło się, że radio nie chciało się włączyć/wyłączyć... Ale poza tym auto super Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Janisek ; 24-08-2015 o 07:45 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Focus MK3FL
Silnik: 1.5EB
|
Siemka. W tym tygodniu odbieram swoją Foczkę 1.5EB zwrócę szczególną uwagę na opisywane tutaj problemy. I po południu sprawdzę w mamy aucie (Kuga 1.5EB 180KM 4x4 automat) czy zjawisko występuje i tutaj.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
|
J 23 - raczej na pewno dźwięk ten powoduje zaworek przy turbinie chyba nazywa się profesjonalnie westgate. Moim zdaniem jak tak klekocze to ma jakiś luz albo jest źle zaprojektowany tak gdybam nie jestem inżynierem mechanikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Co do temperatury to właśnie o to chodzi u mnie najczęściej wskazuje 23 - 24 stopnie mimo że na zewnątrz 38, czasami wydaje mi się że akurat dobrze pokazuje no ale niestety jak widać nie można mu ufać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Co do radia to u mnie zaobserwowałem jeden błąd mianowicie mam cały czas wsadzoną płytkę CD chce się przełączyć na radio wciskam radio, które się włącza ale ekran przykrywa informacja "reading disc" i nie znika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Pomaga wyciągnięcie płyty CD jedynie. TO jakiś softwarowe błąd może kiedyś doczekam się aktualizacji oprogramowania, chociaż jest to wątpliwe bo w serwisie nigdy tego nie robili bo się boją że będzie jeszcze gorzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poniżej fotka radia ... przy okazji temperatura Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
Sprawdziłem przed chwilą wspomnianą Kuge dwa posty wyżej i przy zimnym starcie jest cisza. Sluchać tylko normalną pracę silnika. Podkrecałem ja do 5 tysięcy stopniowo zaczynając od dwóch tysięcy obr. Także nie każdy egzemplarz to ma. Kuga jest z listopada 2014.
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
![]() Imię: Janusz
Model: Mondeo FL Kombi
Silnik: 1.5 165 KM
Rocznik: 2019
|
No to by znaczyło, że turbo do poprawy/wymiany ... zwłaszcza, że jak opisuje Seboludek nie każdy 1.5 eb to ma. Jeśli chodzi o cd to praktycznie nie korzystam więc nie zauważyłem.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus ecoboost MK3 / Fiesta ST 182KM MK7
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Wymieniali mi turbinę auto stało miesiąc czasu w serwisie przy okazji wymiany turbo okazało się że jest zmieniona konstrukcja i wymienili też pompę podciśnienia i kilka innych rzeczy ..... Serwisy maja zakaz wymontowywania turbo bez wizyty technika z Forda. Po wymianie dalej brzęczy wiec po prostu trzeba z tym żyć bo na chwile obecna nie zmienili konstrukcji zaworu i tak brzęczy.
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
Z tego co wiem zawór i turbo są raczej osobno bo spotkałem się już z wpisami na forach że serwisy z powodu tego brzęczenia wymieniały turbo ale brzęczenie pozostaje. Ta Kuga to mnie trochę zdziwiła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..... no ale to kolejny argument że tak brzęczeć nie musi i nie powinno !
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus ecoboost MK3 / Fiesta ST 182KM MK7
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Zawór też nowy jest założony ...
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
|
dzisiaj, ewentualnie jutro nagram filmik z odpalenia i przegazowywania i podrzucę tutaj jako dowód, a za kilka dni nagram kolejny z moim focusem i zobaczymy. Ale nie omieszkam sprawdzić tego już w salonie i podyskutować ze sprzedawcą co myśli na ten temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|