![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
myli chemią i wtedy to się tak utlenia
Bump: a jeszcze jedno... to które w końcu jedziesz oglądać auto ?
|
|
|
|
#72 | |
|
|
Cytat:
http://allegro.pl/220km-convers-7-os...866160569.html Facet mówi, że jak znajdę jakiś element lakierowany to zwraca koszt podróży. Choć osobiście nie skreślam auta które miało jakiś element lakierowany. Gorzej jak ingerencja sięga duuużo głębiej :/ Auto to wół roboczy i ma wiernie służyć, a ja nad ryskami, odpryskami itp nie zamierzam się rozczulać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#73 |
|
|
a masz już skan Briefu ?
Bump: sorki , głupie pytanie z mojej strony, przecież obojętne ci na jaki dokument kupisz. Pytania nie było, sorki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#75 |
|
|
daje wiedzę jaki dokument zakupu musi być wystawiony ..
Ty sam jedziesz to oglądać, tyle km ?
|
|
|
|
#76 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2008
|
Ja stawiam że auto będzie bezwypadkowe ale strasznie zaniedbane wręcz zajechane. Z dużą ilością elementów do wymiany zaraz po zakupie. Niemiec jak je sprzedawał dokładnie wiedział w jakim stanie jest samochód. Dlatego taka niska cena.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
to auto z Elbląga jest z Holandii... i gdy będzie wpisana firma w dow. rej. to musi być wystawiona f. VAT 23%,i tutaj widzę największy problem, przebieg sam już wiesz że jest jakaś cofka. Co więcej... odzyskali od auta podatek od luksusu +- 1800 € ( to nie VAT) a to jest najtańsze auto w Holandii jakie znalazłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] odejmij te 1800€ no i odejmij np 600€ bo tyle stargowali (choć nie wydaje mi się) to daje kwotę ok 32 tys zł.( po przeliczeniu) dodaj koszty sprowadzenia i zarobek i.. coś nie gra, prawda ? Jak odejmiesz VAT 19% od tych 32 tys zł (bo taki jest VAT w NL) to wychodzi kwota 6000 zł VAT-u minus... czyli cena zakupu ok 26 tys zł netto, zaczyna pasować ? TAK !!! dodam że wiem że auto przeszło 6.11.2015r badanie holenderskie techniczne więc nie było wypadkowe, co najwyżej mogło mieć jakieś stłuczki... i obym się mylił w tym co napisałem.
|
|
|
|
#78 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
Pewnie nie, to jak ten mondek z ostrowa, technicznie był do przyjęcia, ale cena bez VAT
|
|
|
#79 |
|
|
Ok, na szczęście co niektórzy mnie przekonali, żebym odpuścił...
A tak z ciekawości - ktoś kupuje takie auto i dopiero po kupnie zorientował się, że VAT jest nie zapłacony. I co wtedy?! Może zapłacić wtedy taki VAT i będzie OK czy musi mieć jakiś papier od tej firmy na zapłacenie tego VAT-u od której niby bezpośrednio nabył samochód? Bo tego za bardzo nie kumam |
|
|
|
#80 |
|
|
jak się wyda..to auto zostaje zajęte jak przedmiot postępowania, co dalej ? to już sąd rozpatrzy
|
|
![]() |
|
|
|