Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-04-2016, 22:10   #71
meduzrb
ford::amateur

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Używanie programu Focccus

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Liczniki poliftowe FF3 zaczynają się na "F1ET" - w nich DDS może "nie istnieć", bo został zastąpiony przez TPMS "FedReg_EU" jak to określają Amerykanie...
Czyli w moim przypadku (FF MK3 z 2015) nie ma co próbować zmienić na DDS...?
Ale jeżeli ustawie #101 na 01 Without monitoring system pozbęde się świecenia [!] i oponki...?

Cytat:
bestia150 ja u siebie miałem fabrycznie TPMS i chciałem ustawić DDS, jednak nie dało się potem zapisać ciśnienia opon w komputerze. Może to wina poliftowego licznika, który założyłem, więc całkiem zdezaktywowałem to dziadostwo.
Czy mógłbym prosić o szczegóły całkowitego wyłączenia TPMS? Czy po zamianie #101 na wartość 01 należy wykonać coś więcej przy pomocy FoCCCus'a? np. Reset ECU w zakładce IPC.

meduzrb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 00:30   #72
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co zrobić jak już się auto uziemi
nigdy nie uziemiłem żadnego auta, więc nie mam doświadczeń, ale jeśli uwalisz wgrywanie CCC w aucie z FordPower to może być generalnie słabo bo może nie być zasilania ("zapłonu")
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 01:01   #73
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał cezarg1410 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... 3. Zadzwoń do kogos z ucdsem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napisałem wyżej - spróbować wgrać konfigurację fabryczną pozyskaną ze strony autora: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
Zaczytujemy "fabrykę" po VINie i robimy "Make XML".
Zaczytujemy XML do FoCCCusa i próbujemy wgrać do BCMi - jak się uda - to po wykasowaniu błędów FORscanem mamy auto "jak z fabryki"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak się nie uda, to i "plan B" w punkcie 3. może iść "mocno pod górę"...
Stary 07-04-2016, 08:33   #74
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018

No i git, wskazówki są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A to, że zabawa focccusem to podwyższone ryzyko to wszyscy wiemy i chyba nie ma po co się tu kłócić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 08:37   #75
spenser696969
ford::advanced

Imię: Lukasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1,6 TDCI z DPF
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaczytujemy "fabrykę" po VINie i robimy "Make XML".
Wyrzuca błąd "not Ford Focus mk3" a VIN jest ok.
spenser696969 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 10:16   #76
bestia150
ford::advanced

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał meduzrb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy po zamianie #101 na wartość 01 należy wykonać coś więcej przy pomocy FoCCCus'a?
Tak, jeszcze inicjalizację ABSu.
bestia150 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 11:16   #77
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

Kurcze ludzie no i teraz sam już nie wiem. z ELMConfig nie miałem problemów z ELM327 po USB (przerobionym z przełącznikiem) a co was więcej czytam to coraz dłużej się zastanawiam czy ten sam przewód podłączać pod moje nowe auto aby choćby włączyć automatyczne ryglowanie drzwi. Niby - bez ryzyka nie ma zabawy, ale kurcze nie pamiętam żeby aż tak wszyscy straszyli kiedy bawiliśmy się ELMConfigiem.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-04-2016, 11:28   #78
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...nie pamiętam żeby aż tak wszyscy straszyli kiedy bawiliśmy się ELMConfigiem.
ELMconfig sam by Ci napisał, abyś poszedł sobie "na drzewo" z kablem działającym na 38400bps... A FoCCCus dzielnie bierze się przy tym do roboty - nie zważając, że zdarza się mu zrobić "sieczkę" z CCC...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ustaw w swoim kablu "constant baudrate" na jakąś sensowną prędkość (500kbps, 1 czy 2Mbps) wg porad kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i wtedy ryzyko się zminimalizuje.
Stary 08-04-2016, 22:34   #79
meduzrb
ford::amateur

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, jeszcze inicjalizację ABSu.
Ale jeżeli wyłączamy zupełnie TPMS (w wierszu #101 wartość 01 Without monitoring system) to po co inicjalizacja ABS-u?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
meduzrb jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-04-2016, 23:40   #80
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

po to aby nie paliły Ci się kontrolki od absu
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania