![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK3
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2012
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150KM
|
Widziałem, plus kilka innych.
Nie znalazłem jakiegoś tutoriala w którym byłoby info co kupić, co i jak krok po kroku i zaprogramować. Poza tym pod moje potrzeby jakoś bardziej mi leży pomysł z radiem Android. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
|
No i ciekawostka, mam Focusa MK3 2012 i napisali mi z Teyes, że do mojego nie pasuje.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
|
Mam Focusa Mk3 2013 titanium
Testowałem teraz dwa radia: - Junsun v1 - Awesafe px9 Oczywiście 4GB Ram żeby to jakoś chodziło. Przy pierwszym działało sterowanie z kierownicy, sterowanie klimatyzacja. Problem niestety był z czujnikami, piszczalo ale na ekranie nic. Kamerę podpiąłem przez złączki fakra do rca, ale jako monitor zewnętrzny, nie odpalała po wrzuceniu wstecznego, ale pokazywały się tylne czujniki. Zwróciłem. Drugie radio właśnie mi przyszło... identyczne jak pierwsze Chińczyk twierdził ze będzie wszystko działać, nawet wizualizacja czujników. Czekam, może coś mi podpowie...Generalnie sprzęt super. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
Jeszcze nie kupiłem ale Teyes powiedział, że ich radio nie będzie pasować do mojego auta, wysłałem ponownie fotkę, tym razem nie ściągniętą z netu tylko swoją, czekam na info.
Co do Junsun, AWESafe, to mówią, że wszystko będzie działać ale jestem sceptycznie nastawiony, ponieważ na forach widzę te same problemy u różnych użytkowników, tak jakby wypuszczali świadomie coś co nie działa a później poprawię np. Teyes CC3 widzę te same problemy, jednak wczoraj wypuścili nową wersję softu, może je poprawili, mają www, wsparcie itd. Pozostałe firmy nie mają, jednak zarzekają się, że jak będą poprawki to mi wyślą, nie wiem jak, może trzeba dopytywać lub śledzić fora. Ostatnio edytowane przez pdz ; 27-02-2021 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
@pdz ; jakie problemy maja inni?
Oprócz tych czujników to całkiem dobrze to śmiga. Nawet udało mi się odpalić automatyczne parkowanie(w sensie odpalił się ekran - nie testowałem). Z tymi czujnikami to musi się dać jakoś ogarnąć. I jeszcze jedno, dźwięk z czujników idzie z modułu canbus a nie z głośników co jest takie sobie..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#77 |
|
|
Wiele osób miało problem w CC3 ze sterowaniem z kierownicy, może już to zrobili w ostatniej poprawce.
Ogólnie przewertowałem cały wątek i były też inne problemy, których rozwiązaniem był reset. Biorę poprawkę, że to było na XDA, więc pewnie grzebali, może to było powodem. Teyes wydaje się lepiej dopracowane, lepszy support za to znacznie droższe z dodatkowymi opłatami, nie wiem czy nie zaryzykuję Junsun, AWE lub podobne z wysyłką z Polski. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
Wysyłka z Polski jest spoko, 2-3dni i DHL przywozi. Potem masz 15dni na zwrot paczkomatem w razie czego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Junsun to to samo co Awesafe. Jeszcze jest Hizpo. Dam znać jak uda mi się ogarnąć czujniki. Sterowanie z kierownicy, sterowanie klimą, otwarcie drzwi to wszystko super działa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#79 |
|
|
A jakie info uzyskałeś odnośnie update, chodzi o poprawki błędów, jakieś nowe funkcje ?
Teyes ma www, jeszcze jedna firma podobnie ale nie pamiętam nazwy ale Junsun i AWE nie znalazłem nic sensownego. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
|
Dotyczy to czujników parkowania czy masz podłączoną kamerę cofania? Jeśli nie to czy podczas gdy wbijesz wsteczny bieg pokazuje czarny ekran ?
Jeśli nie to canbus nie wykrywa wstecznego. Opcje są dwie źle wybrany model samochodu w ustawieniach can druga uszkodzony canbus lub zasilanie do niego w czwartym kabelku zaczynając od żółtego prawdopodobnie brązowy |
|
|
|
![]() |
|
|
|