![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 TDCi 109km
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Cytat:
|
|
|
|
#73 | |
|
ford::expert
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Jak ktos wjezdza z podporzadkowanej to nigdy nie bedzie mial pierwszenstwa nad pojazdem na drodze z pierwszenstwem przejazdu.
|
|
|
|
#74 |
|
|
1) osobówka wjeżdżała na pas nie zajmowany przez nikogo
2) autobus nie zajmował tego pasa a dopiero na niego wjeżdżał (w dodatku przez ciągłą) 3) osobówka mogłaby ustąpić pierwszeństwa zatrzymując się przed przejściem dla pieszych, tam gdzie kończy się ciągła ale nie dane mu to było bo wielki Janusz musiał sobie ścinać. Na s11 na węźle Robakowo żeby wjechać na przystanek autobus powinien zjechać z S-ki, objechać rondo i wjechać do zatoczki. W praktyce, żeby było szybciej, kierowcy robią coś jak na filmie, przejeżdżając przez jezdnię zakreskowaną i zajeżdżając drogę samochodom wjeżdżającym z ronda na pas rozbiegowy. Ogólnie przepisy przepisami a policja policją. Mnie policjant obwinił spowodowania kolizji gdy to ja byłem na głównej, miałem zielone, nikomu nie zajeżdżałem drogi i nie było pasa rozbiegowego. W sądzie musiałem dochodzić niewinności. Więc w przypadku z filmu z pierwszej strony wina jest jednoznaczna. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
|
Wynika że wszystkiego że kierowca autobusu.
+ Wyjście z pojazdu, awanturowanie się i zablokowanie przejazdu pojazdom jadącym za autobusem. Wy pracujecie w MPK jakimś czy co? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Edytka Plus osoba odpowiedzialna za zaprojektowanie krzyżówki i przystanku w taki sposób. Ostatnio edytowane przez Crazied ; 29-06-2017 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#78 |
|
|
A w temacie o jadącym trawnikiem motocyklistą winny był prawidłowo zjeżdżający z drogi kierowca osobówki.
Więc nadal obstawiam że kierowca autobusu dostałby za cytat z góry strony. Wjeżdżał (do tego nieprawidłowo) na pas, na który wjeżdżał pojazd z prawej strony i wymusił przez to pierwszeństwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|