![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#71 |
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
![]()
-Dx chyba podejdzie, -Ex jest wszystko mający, ten na pewno. Potem i tak potrzebna odpowiednia kalibracja i programowanie PATS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1600
Rocznik: 2013
|
![]()
Dziękuję,
spróbuję F1DT-14A073-DF. W sumie to z bajerów to nie mam za dużo: klima, el. lusterka, tylne czujniki parkowania. Mam nadzieję że pójdzie. Najważniejsze czy samochód zareaguje na nowy moduł. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
|
![]()
Witam, ech dalej potrzebuję pomocy i jakiś tropów.
Dziś przyszedł drugi moduł GEM i przystąpiłem do działania. Samochód stał kilka dni i akumulator był podłączony, ale zdemontowana był stary moduł. Tu zaskoczenie bo zastałem rozładowany akumulator. Zacząłem od ładowania akumulatora i potem podłączyłem drugi, kupiony moduł GEM .... efekt żaden. Wciąż zegary nie reagują na kluczyk, nie dział światełko w półce i podsufitce, szyby - że tak powiem cały przód samochodu. Ale działają światła przy otwarciu drzwi i oświetlenie bagażnika. Co to może być? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
![]()
1. BCM wymaga zmiany konfiguracji pod auto zgodnie z VIN (można zrobić na stole)
2.BCM jest elementem systemu PATS, więc poza kodowaniem kluczyków (jeśli są na grot),konieczna jest integracja z pozostałymi modułami będącymi w systemie PATS 3. nie ma pewności czy jedna z linii głównych zasilających BCM nie jest uszkodzona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
|
![]()
Dziękuję,
a czy macie do polecenia kogoś w okolicach Warszawy (ja jestem z Kobyłki) do takich operacji z BCM? Pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
![]() |
![]() |