![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3 RS
Silnik: 2.3 403KM
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
w Polsce tego kabla nie znalazłem tylko w de proszę:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez fajex ; 17-03-2021 o 05:13 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: MK4
Silnik: 1.5 w goju
Rocznik: 2020
|
dziękuję. Cena powala. Jutro spróbuję zreanimować wtyczki. Lampa 2019 rocznik i już urwany przewód a reszta wygląda jakby uczeń 1 klasy zawodówki je zakuwał. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarek
Model: Ford C-max II FL
Silnik: 2.0 TDCi
|
U mnie problem jest w prawej lampie - po włączeniu samochodu i świateł, obie lampy świecą, lewa poziomuje się prawidłowo, natomiast prawa świeci lekko wyżej niż poziom świateł mijania, a po włączeniu świateł drogowych lewa działa prawidłowo, a prawa pozostaje w tej samej pozycji. Wygląda jakby silniczek poziomowania się zaciął lub nie działa. czy ktoś miał taki problem lub wie czy taki silniczek można wymienić? W moim przypadku jest to Cmax II FL 2016r. ale z tego co mi się zdaje lampy są analogiczne.
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
|
Mała aktualizacja jako że minął prawie rok od czasu kiedy zacząłem się borykać z uciekająca soczewką mogę napisać jak rozwiązałem problem.
Odkręciłem lampę i tak jak wcześniej pisałem te kabelki od soczewki były ok ale pomyślałem sobie że skoro coś się zaczyna dziać to zaraz będą powyrywane. Wziąłem kawałek plastiku (akurat miałem pod ręką końcówkę od silikonu) podpaliłem go i zalałem tym gorącym plastikiem końcówkę tej kostki wraz z kabelkami. Od tamtego czasu spokój. |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
|
ja nie kojarzę takiego określenia może u ciebie w regionie tak się mówiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czasem po wazzup-owemu można też naprawić niektóre rzeczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK3.5 ST-line kombi
Silnik: 1.5 / 182
Rocznik: 2017/2018
|
... oczywiście, że były to katiusze ;-))))
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: ford focus mk3 st
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Witam, mam praktycznie taki sam problem jak większość osób.
Mianowicie jechałem sobie bez świateł (na samych ledach), a tu nagle komunikat o serwisie lampy przedniej. Przy domu sprawdziłem co jest nie tak, oczywiście wyszło, że prawa lampa nie może się ogarnąć, szuka punktu odniesienia (czy jak to sam się nazywa), lata prawo-lewo/góra-dół aż do komunikatu (przy tym jak włączam drogowe światła, to tylko lewa świeci). Poczytałem na tym forum troszeczkę, lampę wyjąłem, okablowanie sprawdziłem (o dziwo jak nowe), także nie mam pojęcia co tej lamie dolega, ma ktoś jakiś pomysł? Może jakiś sterownik poszedł, czy zwyczajnie xeon(chyba zbyt dobrze by było;p) PS: odnośnie lampy, to moja jest niemiecka, podzespoły OSRAM, ford focus st, pochodzenie z Czech na zamówienie Niemca. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
![]() Imię: Maciek
Model: Focus
Silnik: 1.5 ecoboost
|
U mnie problem z lewyą lampą. Soczewka szuka pozycji i ostatecznie ustawia się w lewym dolnym rogu. Jutro ją wyciagnie i popatrze co tam sie podzialo...
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.5 EcoBoost
|
Witam, mam podobny problem. Czasami podczas jazdy lewa soczewka ustawia się w lewy dolny róg i dopiero po zatrzymaniu auta wraca do właściwej pozycji. Nie ma komunikatów o awarii świateł a elektryk powiedział,sam jeszcze nie zaglądałem, że przewody są w super stanie. Mam pytanie czy ktoś może słyszał o takim zestawie naprawczym lub może korzystał: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| xenon |
|
|