![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga ST X , Transit 2,0
Silnik: 2,5 benzyna+Hybryda
Rocznik: 2020
|
Czekać cierpliwie aż się gwarancja skończy, a potem sie bujaj z wadą fabryczną.
Wczoraj napisałem do forda,że oddaję sprawę do sądu, dzisiaj dzwonili z salonu, ze sprzęgło doszło i może w poniedziałek auto będzie do odbioru. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Qba
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.5 FHEV AWD
|
W takim razie daj znać czy wymiana sprzęgła pomogła tej usterce i zlece wtedy wymianę u mnie.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
|
zgodnie z przewidywaniami wymiana sprzęgła nic nie dala. Znowu Rencar czeka na decyzję Ford Polska co dalej. Ja czekam na pisemna odpowiedz i kieruje sprawę do adwokata o unieważnienie umowy.
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Proszę piszcie swoje komentarze, moze zacznie im w końcu zależeć Nikt nie chce opisać swojego stukania w nowym Fordziku? Ostatnio edytowane przez somer1 ; 16-03-2022 o 12:24 |
|
|
|
|
|
#76 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Kuga 3
Silnik: 2,5 FHEV
Rocznik: 2021
|
Witam. Swoją Kuge FHEV odebrałem w styczniu br. Te dziwne dźwięki na zimnym silniku usłyszałem jak bawiłem się odpalaniem samochodu z aplikacji na telefon. U nie tego dziwnego dźwięku nie słychać w kabinie. Byłem w ASO na wymianie oleju po 3 tys (dobrowolna wymiana) i zwróciłem i na ten dźwięk uwagę ale auto było z trasy i nie dawało objawów.
W przyszłym tygodniu mam im zostawić auto na cały dzień bo maja sprawdzić dlaczego nie działa otwieranie klapy z ruch noga, po montażu przez nich dedykowanego haka. W serwisie dowiedziałem się, ze w ASO mieli już jedno auto z takim objawem - dziwnego dźwięku po odpaleniu na zimnym silniku ale jeszcze nie wiedza co to. Ponoć sprawdzali nowe do odbioru dla klienta i tez taki jest objaw. Centrala Forda tez jeszcze nie wie co to. Jak będę coś wiedział w sprawie to wrzucę info |
|
|
|
|
|
#77 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: KUGA MK3 ST-Line
Silnik: 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
|
Witam Panowie. Wczoraj zarezerwowałem Kuge FHEV ale przez to co tu czytam zastanawiam się nad rezygnacją. Jak Wasze kugi sprawują się poza tą usterką? Żałujecie zakupu?
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
|
gdyby nie podejście do klienta, to bym nie żałował. 6 miesięcy użytkowania, 3 miesiąc w serwisie i dalej nie wiedza co, a traktują cie jak natrętna, który nie wiadomo czego chce. Nie wiem może to podejście salonu w Rybniku, ale Ford Polska zachowuje sie podobnie.. Trzeba było brać u konkurencji z Japonii.
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|