![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
|
no trzeba miske zdjac.. ale ja bym od razu zalecil wymiane rozrzadu, oba paski + czyszczenie.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCI 95km
Rocznik: 2014
|
Mam takie samo podejście jak chyba większość komentujących osób. Przy obecnych cenach aut, to jeśli koszty przywrócenia auta do sprawności technicznej nie stanową jakiegoś większego finansowego wyzwania, to lepiej to zrobić, niż sprzedać tanio, dołożyć to, co by się miało zapłacić za naprawę i kupienie kolejnej "zagadki".
Ja co prawda kupiłem okazyjnie, za to z pierwszych rąk, auto z silnikiem diesla 1.6tdci i niestety auto będzie jeździło albo krótkie odcinki po mieście, albo jakieś sporadyczne wypady za miasto na spacer z pieskiem. Dlatego pierwsze to zrobiłem po zakupie to wstawiłem auto do warsztatu, zleciłem demontaż egr, dpf, kanałów dolotowych itd aby mi to wszystko porządnie wyczyszczono. Potem będę zmieniał olej raz w roku - to wychodzi jakieś 7 do 8000 km rocznie i tyle. Jako drugie auto w rodzinie mam 3.0V6TDI i tam też profilaktycznie wymieniam olej co 8000km i silnik chodzi jak złoto a ile się naczytałem przed zakupem o kosztach jego utrzymania, rozrządzie i wadach to moje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Także nowy użytkownik niech profilaktycznie sprawdzi i naprawi tę Fiestę a później dba i cieszy się autem. Teraz większość naprawia, bo rynek aut używanych to dziki zachód. Nie dość, że staro, to jeszcze drogo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez BladyPL ; 07-03-2023 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-02-2023
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 100kM
Rocznik: 2016