![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-12-2008
Model: Ford Mondeo Mk2
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1996
|
zgadzam sie z toba w zupelnosci taki mamy kraj taka wladze i takie czasy ze jezdzimy czym jezdzimy i lepiej nie nazekac tylko do tego przywyknoc
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-02-2008
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD Endura-de
Rocznik: 1998
|
kruche zderzaki, po wjechaniu w saxo mam dziure i zbita lampę a saxo popchnąłem pare metrów ... i pojechało dalej :fcp15 drżąca deska, stukające zawieszenie i tłumik, central w drzwiach od kierowcy, rdza na błotnikach tylnych i z tyłu progu, brak miejsca na tel lub kubek,
|
|
|
#73 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-03-2008
|
Mnie drażni:
- eksploatacja (choć aktualnie mam rozebrane przednie zawieszenie (samemu) :fcp2 - wymiana maglownicy) - pokrętło pochylania oparcia foteli zamiast wajchy - zderzaki I to na tyle. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Luzy na folteu kierowcy jak by nie ustawił to hamowanie czy przyspieszanie jest jak na hustawce przod tył na szczescie to tylko czasem o sobie przypomina ale zawsze.
3 cm drazek zmiany biegów za daleko. Brak mozliwosci ułozenia na całej podłodze bagaznika zgrzewek z piwem (powaga) zawsze jest jakis luz. Małe i płytkie schowki w dzwiach (wiem ze to nie jest Van ale mogły by byc wieksze) Naparstek zwany zbiornikiem paliwa. Moze w sumie to nie jest irytujace ale kierwnica mogła by byc mniejsza i wspomaganie mocniejsze ale w sumie to by wpłyeło na jakosc prowadzenia, a tego bysmy nie chcieli prawda ?
|
|
|
#75 |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Mk IV, 54 000km
- patyk pod maską zamiast amorków, - sposób zamocowania wykładziny pod schowkiem na podłodze od strony pasażera, - wiry wodne na bocznych szybach przy deszczu, - braki funkcjonalności komputera, brak spalania chwilowego, prawdziwego trip'a - dwuczęściowy schowek w podłokietniku (rozmiar i sposób otwierania) czyli popierdułki...ale wkurzające
|
|
|
#76 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: MONDEO MKIV
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2008
|
Paffcio, no co Ty. Przecież jest spalanie chwilowe na conversie, tylko że pod głupim hasłem "odległość". Reszta się zgadza.
Mnie denerwuje jeszcze podnoszenie przednich wycieraczek. Nadal nie wiem jak to się robi ale jestem straszny leń i jak na razie nie chciało mi się zajżeć do instrukcji :fcp19 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-12-2007
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
|
Kto ma, ten ma! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I to też jest wkurzające! Odebrałem auto w grudniu, jakbym poczekał do stycznia to już bym miał chwilowe. To się oczywiście chwali, że wogóle podziałali w tym temacie, ale, czy naprawdę nie można było się odrazu zreflektować, ze skoro 90% nowoprodukowanych aut ma tę funkcję i jeszcze kilka innych w standardzie (od 10 lat! ) to byłoby dobrym pomysłem wyposażyć w nią także Mondeo? A teraz jeździj i się proś, żeby Ci wgrali :fcp6
|
|
|
#78 | |
|
![]() Imię: Paweł
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Z wycieraczkami to proste, po wyłączeniu stacyjki (w ciągu kilkunastu sekund) naciśnij, a właściwie przesuń w dół manetkę wycieraczek (czyli w pozycję manualnego włączania) i przytrzymaj parę sekund. Po chwili wyjadą Ci na środek szyby. O to chodziło?
|
|
|
|
#79 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: MONDEO MKIV
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2008
|