![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 26-02-2008
Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
|
Tak, tez tak mialem w swoim esie, no i oczywiscie przelacznik w kabinie zmienic na podwojny.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-03-2011
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cornelius jeszcze jedno pytanie
W tej kostece kolo pompy ABS z niej wychodzą dwa przewody . Do czego one są ? w kostce są wpięte w piny 5,6 A tak nawiasem mówiąc chyba mam uwalony przekaźnik bo nie chce mi złapać podtrzymania nawet jak na krótko go spinam ;/ (instalacje już położyłem ) I jeszcze jedno pytanko czy przekaznik od przedniej szyby jest taki sam jak od grzania tylnej szyby ? Ostatnio edytowane przez patryk87l ; 28-10-2011 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#73 |
|
|
Tam sa dwie jajowate kostki, jedna czarna, druga szara. Szara jest od ogrzewanej przedniej szyby i klimy, zrob fotke najlepiej i opisz ja bo rozumiem, ze chodzi o szara kostke. Przekaznik raczej jest inny, wyglada inaczej, jest duzy i szary montowany kolo akku.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#74 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-03-2011
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
|
tak chodzi mi cały czas o tą szarą jajkowatą kostkę i z niej w oryginale wychodza dwa przewody które lecą obok akumulatora ( klimy nie posiadam dodam na marginesie) one w tej kostce sa umiejscowione w pinach 5 oraz 6 cały czas mowa o fabrycznej instalacji tak jak moj essi wyszedl z fabryki bez mojej ingerencji
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
|
To dziwnie, ze masz tylko jakies kabelki na pinie 5 i 6. Normalnie wg. schematu w tej kostce piny od 1 do 8 sa od klimy, piny od 9 do 12 to ogrzewanie szyby przedniej i spryskiwaczy. Na pinie 5 wg. schematu jest: przelacznik odladzania, Pin 6: przekaznik klimatyzacji, a jak nie masz klimy to na 6 jest przekaznik wentylatora. Moze sie pomysliles i masz na pinie 6 i 7 kabelki, wtedy mogloby sie zgadzac, bo wtedy bedzie przekaznik wentylatora - wlaczenie, a na pinie 7: przekaznik wentylatora - wylaczenie, Piny sa tak ponumerowane jak na tej fotce.
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|