![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2001
|
Witam. Zakupiłem samochód w czwartek przez 1 dzień wszystko fajnie chodziło, nastepnego dnia zaczęła mrugać kontrolka od świec żarowych i niby chodził i brak mocy a do tego biały dymek był z tumnika przy tym. Gdy zgasło spróbowałem odpalić i chodził znów ok. I tak miałem do piątku wieczora z 5 razy. A w sobote ranem próbowałem odpalić Focusa i zapalił na 5 może 10 sekund i zgasł. Od tamtej pory Tylko kręci i nic więcej. Troszkę czytełem na ten temat i też próbowałem na plaku odpalić i tez nic to nie dało. Wiem że ten temat był wiele razy przerabiany ale każdemu na plaku odpalał a mi wogóle i jakby było odcięte paliwo. Dziś byłem na komputerze wyskoczyły błędy; P 1211 P 2291 P 0251 Jeszcze miałem problem z napięciem ładowania, miałem około 16V czyli za duże z tego co wiem. Może być to powiązane z tymi błedami? Licze na jakieś odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Imię: Marta
Model: Ford Fokus
Silnik: 1,8 TDci
Rocznik: 2002
|
Witam !
Od 4 tyg mój mechanik walczy z tym problemem i do dziś nie wiadomo co jest.Sprawdził wtryski ,sprawdził pompę wymienił wszystkie filtry ,wyczyścił bak paliwa, dodam że świece są ok. Auto odpala elegancko jeździ super ale tylko przez odcinek kilku km po czym znowu zapala się kontrolka świec żarowych auto się zalewa zapowietrza i dupa nie do odpalenia. dodam że temperatury teraz są dodatnie a całą zimę jeździłam i nie było zadnego problemu. Dzisiaj ma sprawdzić przewód ERG . Wieczorem dam znać czy coś to pomogło. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Ford Focus
Silnik: TDCI 1.8
Rocznik: 2004
|
Nie wiem, czy temat aktualny, ale może coś pomogę. U mnie objawy to chwilowe szarpanie podczas jazdy, zaczyna migać sprężynka, silnik gaśnie. Nie ważne czy zimno, czy ciepło, czy -10, czy + 30. Nie ważne czy na zimnym silniku, czy podczas jazdy po przejechaniu np. 200km. Podłączyłem pod kompa i błąd P0200. Wyrok...kabelki. Należy sprawdzić połączenia masy i kabelki pomiędzy PCM a wtryskami.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|