![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#791 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo
Silnik: TDCI 2.0
Rocznik: 2003
|
A wie ktos moze jak to wyglada z dokupieniem sobie zmieniarki do Denso?ma ktos jakie namiary gdzie mozna taka kupic lub przynajmniej wie jakiej szukac?
|
|
|
|
|
|
#792 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-04-2009
Model: Mondeo Ghia X
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Mam problem ze swoją nawigacją (Denso) Mianowicie jest ona zablokowana jeszcze od czasu zakupu auta. Wpisany fabryczny kod nie uruchamia nawigacji, lecz podaje komendę "pin eingeben", ale już bez czasu oczekiwania na możliwość ponownego wpisania kodu. Zupełny brak reakcji, w ogóle nic nie można uruchomić za wyjątkiem kodów serwisowych, które pokazują tylko specyfikację całego panelu. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, a w dwóch serwisach forda, w których byłem rozkładają ręce. Proszę o pomoc albo jakieś wskazówki na pw lub e-maila.
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Daro61 napisz PW do Recondo lub Docento. Wg mnie to profesorowie w tej branży!
|
|
|
#794 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-07-2008
Model: Escape
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2020
|
czy zmieniło się coś w sprawie książki adresowej przy połączeniu na bluetooth? - nadal nie można z niej korzystać??
czy już jest patent na uruchamianie filmow DVD? - była mowa kiedyś, że może przez złącze AUX? czy kamerki z cofania nadal nie da się podłączyć? pozdrawiam denso użytkowników mkrek |
|
|
|
|
|
#795 | |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2009
|
Cytat:
kamerki nie da sie filmow takze. |
|
|
|
|
|
|
#796 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-02-2009
|
Witam wszystkich fanów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Denso.
Czytam i czytam i nic to nie daje. Niedawno kupiłem mondziaka z taką navi. Ponieważ mapa nie obejmuje Polski namierzyłem nową mapę do Forda rok 2007-2008. Ale mój samochód jest z 10.2004, podobnie zresztą jak wersja mapy. Stąd moje pytanie (sprzedawca nie jest pewien). Czy jak kupię taką mapę to konieczne będzie najpierw aktualizowanie systemu? czy to nie ma żadnego znaczenia i mapa ta powinna działać? I jeszcze 2 pytania z innej beczki: - co to jest menu serwisowe i jak się tam dostać? Przejrzałem instrukcję ściągniętą z netu i nie trafiłem na takie. Jest tylko takie menu, które uruchamia się po wciśnięciu przycisku MENU (inne funkcje przy radiu inne przy navi). - od faceta, od którego kupiłem auto dostałem też stację dokującą do telefonu komórkowego. Załatwiłem sobie nawet starą nokie 6310i, która jest wymieniona na stacji. Podłączam ją do stacji, zaczyna się ładowanie, ale jak wciskam przycisk PHONE na DENSO wycisza się tylko głos. Widziałem na jakiejś stronie internetowej, że po podłączeniu telefonu w lewym dolnym rogu ekranu powinna pokazać się ikona telefonu a u mnie nic. Wiecie coś jak podłączyć ten telefon? Chyba, że w ogóle jestem w błędzie. Wydawało mi się, że jak podłączę telefon do DENSO to będę mógł słuchać rozmówców przez głośniki auta i mówić przez mikrofon zamontowany przy podsufitce. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam, sobczakkac |
|
|
|
|
|
#797 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
kazda mapa powinna ci diałac (oczywiscie fordwska bez aktualizaci) a ma focusa z 12.2009 i działa wysmienicie (mapa 08-09)
a jesli chodzi o menu serwisowe to wchodzimy do niego trzymajac chwile przycisk MENU i wprowadzamy kod 1981 pozd. |
|
|
|
|
|
#798 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Co ma CHIP TUNNING do DENSO, gościuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
#799 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-02-2009
|
No dobra. mapki dzialaja. tnx Pomorzanin za info. Co do chip tuning to wiemy już że nie ma nic wspólnego z denso, a co z telefonem? Udało mi się wejść do menu serwisowego (znowu tnx pomorzanin) znalazłem tam funkcje dotyczące telefonu bluetooth ale nadal nie mogę nic znaleźć odnośnie telefonu na kabel (w jakiejś instrukcji nazywają to chyba cradle phone, w odróżnieniu od BT). Dzięki menu serwisowego wiem też że nie posiadam Voice control, chociaż sprzedawca zapewniał inaczej. Ale cóż. Tylko ten telefon mnie zastanawia ... Może ktoś ma taki phone podłączony i wie jak to coś uruchomić?
pzdr |
|
|
|
|
|
#800 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005
|
U mnie wystarczyło wsadzić telefon do uchwytu w samochodzie (cradle phone) i pojawila sie ksiazka adresowa smsy itp. Może przejdz na PHONE potem MENU i na dole po prawej na ... i wybierz cradle phone i powinno działać (oczywiście pod warunkiem ze uchwyt jest podłączony na 100% pod DENSO) :-))
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|