![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#811 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Focus
Silnik: 2.0 150 KM Automat
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
#812 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-08-2013
Model: Focus Kombi MK1/MK2 srebrny metalik
Silnik: 1.8-TDDI, 1.6 TDCI
Rocznik: 2005/2009
|
Witam,
Ostatnio wzbudziło mnie zainteresowanie nawigacją w samochodzie. Do tej pory korzystałem z nawigacji przenośnej Mio, natomiast ta w radiu była mi obca bo jest w języku niemieckim. Wczoraj po włożeniu karty SD z mapą i włączeniu nawigacji pokazał się taki komunikat. Download Component Installed Version Data Carrier version Nav software 07.09.28.13 07.09.28.13 Sys software 08. 02. 07. 20 00.00.00.00 Data carrier version is incompatible! Please install laters main software version Abort ------------------------------------------------------- Po wciśnięciu polecenia Abort wszystkie cyfry zmieniły się w zera. Przeglądając wątki o nawigacji FX chciałbym też odświeżyć aktualizację oprogramowania do nowszej wersji i spróbować korzystania z tych zmian. Jeśli by ktoś chciał opisać cały proces instalowania nowej wersji, krok po kroku to by było dobrze. Dodam jeszcze to, że mam tylko kartę SD Blaupunkt z mapą Niemiec+ IRE, bez płyty CD. |
|
|
|
|
|
#813 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#814 |
|
|
Nic nie znalazłem poczciwego Tadeuszu, prócz takich inforamcji:
- Mogę sie z Wami podzielic sukcesem - udalo sie zaktualizowac a SP4.1 -Pobralem z netu: ISO9660_DNL_CD.iso SET+NAV pokazala mi cos takiego: -Czytam kompendium wiedzy od dłuższego czasu i trochę się wyedukowałem. Dzięki Wam zaktualizowałem oprogramowanie w moim mk4 z czerwca 2008 roku. To tylko to można znaleźć a o instrukcji nic nie ma. -------------------------------- Nikt nie ma instrukcji aktualizowania radia? A tak na poważnie, co ta aktualizacja właściwie zmieni w opcjach? Czy ktoś uzyskał przez tą aktualizację wyświetlacz koloru zielonego albo notatnik do zapisków? Ostatnio edytowane przez backdel ; 29-08-2014 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#815 |
|
FCP member
|
Zielonego notatnika niestety nie da się uzyskać, ale kawę navi zacznie nareszcie parzyć porządną.
Cała instrukcja wynikała wprost z zacytowanych postów. Żadnej filozofii. 1) Pobrać aktualizację np. ode mnie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2) wypalić na płycie CD (najlepiej z mniejszą prędkością) 3) wyjąc kartę SD z FX 4) włożyć płytę z aktualizacją do napędu FX 5) ma wystartować sama. 6) jak nie wystartowała, to sprawdzić w "menu inżynierskim" czy jest "wymuszenie aktualizacji" 7) jak nie ma - to czytać co zrobili ci, co mieli problem.
|
|
|
|
#816 |
|
|
No i nici z tego wyszły Tadeuszu. Pobrane i wgrane na płytę dalej do napędu CD i klapa, nic się nie dzieje. Może źle rozpakowane pliki RAR albo co?
Może lepiej puścić z karty SD. |
|
|
|
|
|
#817 |
|
FCP member
|
FX z karty SD nie aktualizuje się. Rozumiem, że umiesz nagrywać obrazy ISO na płytę?
Nie bardzo może "nic się nie dziać" bo musi być co najmniej komunikat, że płyta to nie CD-audio ani nie MP3... (to wtedy, jak jest problem z automatycznym wystartowaniem aktualizacji).
|
|
|
|
#818 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
|
Witam, mam problem z fxem. Za cholere nie potrafię wpisać kodu do niego. Mam na wyświetlaczu "Please enter pin coś tam". Problem w tym że jak chce wpisać dwójkę na początku, wciskam 2x jedynkę i zamiast tego mam 1 w pierwszym i 1 w drugim polu. To samo się dzieje jak wcisnę np. 4x czwórkę to mam cztery jedynki. Do tego nawet jak mam cztery jedynki, wciskam OK i nie reaguje. Przycisk od OK działa bo jak mam puste pola od pinu i niepodświetlone OK to po wciśnięciu mam ";". Ma ktoś rade na to ?
|
|
|
|
|
|
#819 |
|
FCP member
|
Instrukcja obsługi navi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
strona 6. Jak trzeba wprowadzić cyfrę "4", to wciskamy cyfrę "4" a nie 4 razy "1"... Kodu PIN niezbędnego do wprowadzenia po odłączeniu/podłączeniu akumulatora nie należy mylić z kodem PIN parowania telefonu (urządzenie mówi "Enter PIN code ...", ale dotyczy to wpisywania podanego na ekranie kodu do TELEFONU a nie do navi)...
|
|
|
|
#820 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
|
teraz już wiem. Jak zresetuje radio bezpiecznikiem to jest możliwość wpisania pinu. Jednak jest następny problem. Mój pin to 2704, po wpisaniu 2 i 7, wciskam 0 a radio mi wrzuca drugą 7 i się wiesza...
Wpisałem specjalnie zły pin 2222, na który radio zareagowało bez problemu, aby zablokować radio z myślą że się jakoś zresetuje, jednak dalej jak wpisuje 27 i następnie nie mogę wprowadzić 0 bo mi drugą 7 dorzuca i się wiesza. 0 mogę bez problemu wprowadzić ale na pierwszym lub drugim miejscu. Da się to jakoś naprawić, albo zaktualizować soft bez podawania pinu ? Radio przymuje płyty bez problemu i coś tam czyta Ostatnio edytowane przez jacekn8 ; 06-10-2014 o 16:43 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja |
|
|