Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-01-2016, 21:25   #831
boruch13
ford::average

Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Pieniądze... tylko lub aż 4000 PLN w porównaniu do tego z poprzedniego postu. Samochód potrzebny mi do małej kurierki i rocznik ma znaczenie (wymagania firmy zlecającej), gdyby okazało się, że jest krajowy i bezwypadkowy to przeliczam to tak; 4000 : 730 dni = 5,48 zł dziennie. To nie dużo, a pojeżdżę 2 lata dłużej zanim mnie znów "zmuszą" do wymiany samochodu.
p.s.
Mam 2 takie małe Transity 85KM, świetnie się spisują ale... jednemu już kończy się "rocznik" do świadczenia usług. Wcale bym nie zmieniał, gdybym nie musiał.

boruch13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2016, 22:40   #832
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Do kurierki jest idealny, paka jak nowa...
Stary 24-01-2016, 00:12   #833
jackas50
ford::amateur

Imię: jacek
Model: transit
Silnik: 2,0
Rocznik: 2005

Witam, interesuje mnie taki Transit:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
proszę o opinie to mój pierwszy bus i nie za bardzo chciałbym wtopić.
jackas50 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-01-2016, 23:49   #834
jackas50

Witam, interesuje mnie taki Transit:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
proszę o opinie to mój pierwszy bus i nie za bardzo chciałbym wtopić.
Żuci ktoś okiem.
Stary 25-01-2016, 09:58   #835
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI

Auto zewnętrznie wygląda ładnie, prawie na pewno lakierowane, ale po tylu latach nie dziwota. Pytanie, czy jest skorodowane i gdzie i jak to zrobiono.
Siedzenia z przodu i kabina wygląda też na czyste i zadbane, ale te dodane na pace wyglądają niezbyt, wręcz odwalono... kowalską robotę. Te szyny, ta podłoga, dodatkowe blachy... Co to jest? A ten pojedynczy dziewiąty fotel z tyłu to przecież jakaś masakra jest. Niby wszystko można przesuwać (?), ale czy to jest bezpieczne? Czy to ma homologację? Przecież pasy tu są mocowane do foteli, czy ten fotel (jak by co - odpukać) nie wyrwie się z tych szyn razem z pasażerem? Ja osobiście nie lubię takich niefabrycznych przeróbek...

Webasto dodano chyba powietrzne, to nie jest fabryczne wodne.

Silnik 85 KM z taką dużą budą i dla dziewięciu osób to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższe trasy, natomiast do kręcenia się po okolicy może być. W trasy potrzeba ponad 100-120 KM.
Jeżeli to ma być coś w rodzaju auta dla ekipy budowlanej - to jest idealne, jeżeli coś lepszego dla siebie, dla rodziny - to jest taki trochę przaśny...

Pisze sprzedawca o światłach przeciwmgielnych - a nie widać ich. To samo ze światłami do jazdy dziennej.
Przebieg raczej nierealny...

Moim zdaniem trochę za drogi, bo to jest cena dla takiego busa z tego rocznika z fabrycznym wyposażeniem, z tylną nagrzewnicą, klimą itd. A to jest samoróbka.

Jeżeli ci taki odpowiada, można obejrzeć - zwłaszcza podwozie, podłużnice, podłogę szczególnie z przodu i stopnie w przednich drzwiach, przejechać się...

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 25-01-2016 o 20:42
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 00:58   #836
jackas50

byłem widziałem, silnik zdrowy, ładnie pali ale niestety gnije, w progu dziura podłużnice całe czerwone, w nadkolach też przebija się czerwień, prawy bok malowany, pogięty, ja nie kupiłem ale jak ktoś ma warunki żeby to jakoś tanio porządnie wszystko wyczyścić i zakonserwować to można się potargować.
Stary 29-01-2016, 18:08   #837
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Prosze o opinie bo to mój pierwszy dostawczy ford [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

orientuje się ktoś ile dają rabatu na nowe ???
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 11:44   #838
Whiskacz86

Imię: Tomasz
Model: 350EL
Silnik: 2.4 Duratorq
Domyślnie Transit na trasy

Witam,
Znajomy chwali Transita (bułko wóz) i zastanawiam się czy jest ktoś na forum który mógłby mi doradzić jakiego Transita wybrać na trasy.
Wymagania to jak największa liczba miejsc siedzących, długi i niski blaszak oszklony. Duża ładowność na haku była by bardzo mile widziana, nie wiem ile maksymalnie może mieć taki ford na haku (legalnie!). Samochód miałby mi służyć do ciągnięcia lawety, czasem do przewozu jakiś śmieci po wywaleniu siedzeń, przewozu czasem osób i wyjazd na dalekie wakacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie znam się na tych modelach a po tym co wyczytałem to Transit ma bardzo dużą opcje jeśli chodzi o moc, silnik, most, numer modeli itd. więc proszę o pomoc doświadczonych ponieważ widzę że gdybym ja miał wszystko przeczytać na tym forum to musiałbym miesiąc spędzić przed komputeremGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Whiskacz86 ; 30-01-2016 o 11:48
Whiskacz86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 13:11   #839
Olo133

Imię: Olek
Silnik: 2000
Domyślnie Odp: Transit na trasy

Chyba musisz przyjąć jakieś priorytety. Bo np. bus który ma 14 miejsc, raczej średnio się nadaje do wyjazdów na dalekie wakacje (no chyba że jako firma przewozowa). A i "maksymalnie na haku" może chyba mieć mniej (ale tu pewnie są mądrzejsi i wiedzą ile).
Olo133 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 16:22   #840
Whiskacz86

Imię: Tomasz
Model: 350EL
Silnik: 2.4 Duratorq
Domyślnie Odp: Transit na trasy

Cytat:
Napisał Olo133 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba musisz przyjąć jakieś priorytety. Bo np. bus który ma 14 miejsc, raczej średnio się nadaje do wyjazdów na dalekie wakacje
Mogłem dopisać max 9 osób. W sumie to chodzi mi o coś w stylu t4 Long albo Vito tylko że trochę większe i na tym haku by było legalnie te 2-2,5t

Ostatnio edytowane przez Whiskacz86 ; 30-01-2016 o 16:34
Whiskacz86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2.2tdci , benzyna , connect , gaz , kupno , transit , wady

Zasady postowania