Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-08-2018, 10:35   #851
kriis
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał GosuMask Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakupiłem ISUDARA w dzisiejszej promocji. Sprzedawca mnie prosił o zdjęcie kokpitu i potem napisał, że do S-Maxa potrzebuje CANBUS. Ten temat był tutaj przerabiany i zrozumiałem, że jednak nie jest to konieczne?
Mógłby ktoś mi napisać konkretnie do czego ten Canbus byłby mi potrzebny? I czy bez niego radio będzie działać bez problemu?
jaka promocja? ile mniej niż standardowa cena? i za link też dziękuję

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

kriis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2018, 10:39   #852
GosuMask

Model: S-Max
Silnik: 2.5
Rocznik: 2006

Za wersję na Andku 8 z 4/32 RAM - bodajże 31,50$ mniej - z przesyłką DHL z Niemiec i zamówieniem z aplikacji (jeszcze ciut taniej) wyszło 942 PLN.
GosuMask jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2018, 10:53   #853
sesser
ford::average

Model: Mondeo MK4 FL
Silnik: 2.0D 140KM
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał GosuMask Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakupiłem ISUDARA w dzisiejszej promocji. Sprzedawca mnie prosił o zdjęcie kokpitu i potem napisał, że do S-Maxa potrzebuje CANBUS. Ten temat był tutaj przerabiany i zrozumiałem, że jednak nie jest to konieczne?
Mógłby ktoś mi napisać konkretnie do czego ten Canbus byłby mi potrzebny? I czy bez niego radio będzie działać bez problemu?
Może chodziło mu o sterowanie przyciskami z kiery, do tego rzeczywiście jest potrzebny dodatkowy moduł. Jak przeglądalem kiedyś te oferty, to prawie wszystkie były już z gotowa dedykowana wtyczka, może tutaj jej nie ma w zestawie. Daj linka to sprawdzimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
sesser jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2018, 10:55   #854
sesser

Cytat:
Napisał Niedzwiedz1976 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam panowie mam pytanko,kupilem forda w ktorym jest juz radio z androidem 7.1.1 radio to BX-440 mam problem z wgrywaniem ze sklepu play ,wyskakuje napis sprzęt nie kompatybilny.Ściągnołem yanosika z innej pozycji ale nie zawsze słychać komunikaty głosowe.Jest może ktoś w zachodniopomorskim co potrafi to ogarnąć
To bx440 ma już 7.1.1? Jak to śmiga? Będę się musiał chyba zgłosić do sprzedawcy o upgrade, bo ja mam jeszcze 6.0.. Zawsze możesz instalować same Apk. U mnie janosik też nie daje komunikatów.

Stary 27-08-2018, 11:32   #855
GosuMask

Cytat:
Napisał sesser Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może chodziło mu o sterowanie przyciskami z kiery, do tego rzeczywiście jest potrzebny dodatkowy moduł. Jak przeglądalem kiedyś te oferty, to prawie wszystkie były już z gotowa dedykowana wtyczka, może tutaj jej nie ma w zestawie. Daj linka to sprawdzimy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Z opisu wynika, że chodzi wyłącznie o sterowanie z kierownicy - pytanie tylko czy wszystkie przyciski będą wtedy działać? Bo jak ma działać tylko głośniej/ciszej - to mi to nie jest niezbędne. Przewijanie utworów może być zależne od aplikacji, tak samo niewiadome jest odbieranie/odrzucanie połączeń.
Ponadto ktoś gdzieś pisał, że sterowanie podstawowe też działa bez canbusa - po złączeniu jakichś dwóch kabelków.
Kilka stron wcześniej za to kolega tutaj miał problem z działaniem tego canbusa i uznał, że jest niepotrzebny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stąd moje dodatkowe pytania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-08-2018, 12:36   #856
rojass
ford::advanced

Imię: Radek
Model: SMAX
Silnik: 2,0TDCi 170KM/400Nm by TuneFORCE
Rocznik: 2008

U mnie canbus jest wpięty ale w ustawieniach radia wyłączony i sterowanie z kiery działa, głośniej/ciszej, przewijanie i chyba odbieranie i kończenie rozmów telefonicznych.
Mam wrażenie, że i bez niego sterowanie działało by tak jak w tej chwili
rojass jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2018, 12:40   #857
wawrzyc

Imię: Maciej
Model: Grand C-max
Silnik: 2.0 TDCI 150 -> 180
Rocznik: 2017

CANBUS potrzebny jest do włączenia radia(zapłon), sygnału cofania i sygnału zapalenia świateł mijania. Można dociągnąć te kabelki do radia i podłączyć albo zastosować moduł który wyciagnie te sygnały.

W niektórych radiach np. Erisin canbus jest w środku i nie trzeba puszki z dekoderem.

Sterowanie kierownicy podłączamy dwa przewody SWC i GND z oryginalnej wtyczki radia.

Do radi które mają seryjnie android 6.0 bez problemu można wgrać 8.0. Polecam w tym celu forum XDA i MalayskRom.
wawrzyc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2018, 14:58   #858
sesser

Cytat:
Napisał wawrzyc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
CANBUS potrzebny jest do włączenia radia(zapłon), sygnału cofania i sygnału zapalenia świateł mijania. Można dociągnąć te kabelki do radia i podłączyć albo zastosować moduł który wyciagnie te sygnały.

W niektórych radiach np. Erisin canbus jest w środku i nie trzeba puszki z dekoderem.

Sterowanie kierownicy podłączamy dwa przewody SWC i GND z oryginalnej wtyczki radia.

Do radi które mają seryjnie android 6.0 bez problemu można wgrać 8.0. Polecam w tym celu forum XDA i MalayskRom.
Do Bosion BX-440 na Allwinner T3 niestety nie ma tam rom-ów :/ a wolałbym nie eksperymentować, szczegółnie, ze wszystko działa.

ktoś może testował taki wynalazek?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Mój szwagier ma Ownice C500 u siebie i działa (Rockchip) to i wygląda (IPS) to dużo lepiej niż u mnie, a 10" to zawsze więcej niż 7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Do tego wspiera TMPS-y i modemy 4G (chyba ma nawet wbudowany)
Stary 27-08-2018, 17:32   #859
GosuMask

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Napisałem do sprzedawcy dla upewnienia się - czy z tym canbusem będą działały wszystkie przyciski do sterowania - volume, next/prev track, odbieranie/odrzucanie połączeń. I czy bez canbus radio będzie działało prawidłowo za wyjątkiem tych dodatkowych przycisków i czy nie będzie problemów z podłączeniem radia.
Czekam na odpowiedź od nich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-08-2018, 13:38   #860
GosuMask

Zamówiłem również Canbusa, bo nie chcę potem kombinować. Sprzedawca napisał, że bez tego radio może nie działać w S-Maxie i mogę zamówić bez, a jak nie zadziała to zamówię sam canbus... Taaa, i będę czekał kolejny miesiąc lub dwa...
Jak komplet przyjdzie i okaże się, że ten Canbus niepotrzebny to dostanie odpowiednie 3 słowa za wyłudzanie kasy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
radioodbiornik

Zasady postowania