![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#861 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#862 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
|
to u mnie szczególnie telepie kierowicą, a dopiero potem autem. może tarcze pokrzywione, ale qrwa w aucie performance? nawet na torze nie byłem.
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK4 Vignale
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
Rocznik: 2019
|
Ja u siebie już zmieniałem tarcze i klocki. Nowe też już są przegrzane.
Czekam, aż zaczną produkować zamienniki, bo te Fordowskie są niestety słabe do mocniejszej jazdy. |
|
|
|
|
|
#864 | |
|
|
Cytat:
trochę kpina jak sie okaże że tarcze sie krzywią bo się jeździ szybko autem które ma 280km... swoją droga płaciłeś czy dali na gwarancji? jaki przebieg? |
|
|
|
|
|
|
#865 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Turnier ST-Line
|
Tarcze nie podlegają gwarancji z tego co wiem.
Hamulce bardzo łatwo przegrzać a patrząc na jakość Focus Mk4 to nie zdziwię się jak dali tam coś ,coś nie sprawdza się w praktyce. Przykładów jest już cała masa tych ich nie przemyślanych decyzji i obniżania kosztów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#866 |
|
|
Niby miejski diesel, ale jednak potrafi jeździć także szybciej niż 90km/h. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może nie po torze, ale nadal hamulce są w nim miejskie. :/
Za pierwszą wymianę zwichrowanych tarcz i do tego nowe klocki normalnie płaciłem niestety - elementy zużywalne. Klocki z przodu po wymianie znowu od początku piszczały na do hamowaniu. Myślałem, że się dotrą i będzie OK. Normalnie przechodziłem docieranie nowego kompletu, ale czas mijał, przejechałem ze 2000 km, a one dalej piszczały, więc podjechałem zareklamować. Okazało się, że tarcze są przegrzane jakimś dziwnym trafem. Klocki dali nowe na gwarancji, ale nie pomogło (bo wina tarcz), a z tarczami nic gwarancyjnie nie mogli zrobić. Prawie 25k przejechane. Hamulce na szczęście nie biją, ale po rozgrzaniu przy do hamowaniu (10km/h -> 0) lekko piszczą i wkurzają. |
|
|
|
|
|
#867 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Turnier ST-Line
|
Cytat:
Zastosuj pastę do klocków hamulcowych, pomiędzy klocek a tłoczek i będzie cisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#868 |
|
|
Dzięki za radę, ale smarowali. Chyba, że tylko powiedzieli, a nie zrobili.
W wolnej chwili podjadę do znajomego mechanika żeby przejrzał cały układ na spokojnie. |
|
|
|
|
|
#869 |
|
|
kurde u mnie też popiskuje, ale jakoś mnie to nwe wkurza.
probem jest taki ę jak przycisne na 2 i 3 to zaraz mam 150... nie kupuje się takiego auta żeby nie korzystać z możliwości i jeździć po bułki 20 km/h miałem na testy i30n, cały weekend katowałem jak głupi, raz nawet dym z hamulców leciał , normalnie jak by sie paliły i nic, a tutaj taka wtopa. mój ma 2200 zrobione, generalnie nie ma czegoś takiego jak brak gwarancji, bo element zużywalny, nawet na wycieraczki ford daje roczną gwarancję, tak mi przynajmniej opowiadał gość co mi auto wydawał. skoro auto am tryb torowy, i 280 km, to powinno umieć hamować nie ubijając tarcz i klocków. u mnie jeszcze gorzej niż w oryginalnym mk4, nic nie ma nawet głupich filtrów aftermakret... mogę wrzuć hamulce od RS, ale tylko w serwisie za całe 8 tys netto |
|
|
|
|
|
#870 | |
|