![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#871 | ||
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-07-2014
Model: S-Max
Silnik: 2,2 DuraTorq
Rocznik: 2014
|
![]() Cytat:
Od 2016 we wszystkich autach Ford będzie montował SYNC3 przy współpracy z kanadyjskim BlackBerry. SYNC2 z Microsoftem uznali za nielogiczny i trudny w opanowaniu po wielu skargach Klientów. W tym roku tylko nowy Mustang będzie miał SYNC3. Może amerykanie mają inne pojęcie słowa "logiczny"...? Bump: Cytat:
Ale oczywiście przyjemności z jazdy.
było BMW e38 740d, jest eS 2.2 Ostatnio edytowane przez spławik ; 18-03-2015 o 19:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
ford::amateur
![]() Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994
|
![]()
No ta cena 5 Tys to jest i tak luksusowa. W salonie chcą 5 za sztukę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
![]() Imię: Darek
Model: c-max
Silnik: 2,0 Tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
Biner: zamówiłem właśnie u Drywy w Gdańsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojechałem, obejrzałem przejechałem ok. 50 km, dla mnie super. D5 Summum, czarny, przejechane 700km - odbieram w przyszłym tygodniu.
W "szczecińskim" Volvo jeżeli chcesz wziąć leasing obcy, podnoszą cenę o ok. 1,1-1,5% (a swój mają droższy o ok. 2,5% w stosunku do tego co wziąłem), u Drywy nie było tego problemu. Nie ma za bardzo dyskusji o cenie, próbowałem różnymi "kanałami", mega sztywne stanowisko (mam na mysli Szczecin). Chciałem dołożyć przyciemniane szyby, w Szczecinie chcieli skasować 3500 zł, w Gdańsku 2200 zł. Skusiło mnie przede wszystkim to, że mam ratę leasingową o ok. 650 zł (netto) wyższą w stosunku do Mondeo. Oczywiście ubezpieczenie wyższe. Oczywiście przejechałem się testowo MK5 bo napaliłem się strasznie na to auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jednak pozycja kierowcy, do której przyzwyczaiłem się w C-maxie, całkiem inna, nie moja bajka. Widoczność w tylnym lusterku w stosunku do poprzedniego auta, mikroskopijna (pewnie po jakimś czasie przyzwyczaiłbym się). Ważnym aspektem była dla mnie przymiarka do fotelików dziecięcych: MK5 i XC60 praktycznie to samo. No i ta nieszczęsna nawigacja w języku angielskim, sami pracownicy salonów mówią, że to olewanie klientów. Jednym pasuje, mi nie. Wolny wybór. Rozważałem jeszcze S-maxa, ale przód ala Aston do tego auta wogóle nie pasuje (moim skromnym zdaniem). Mondeo - inna para kaloszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moim zdaniem przód jest czadowy i jeszcze ten czerwony kolor. W XC60 będę uboższy o kamerę cofania, aktywny tempomat, alcantarę, okno dachowe. Przyznam, że troche obawiałem się skrzyni automatycznej, tzn. mojej przesiadki z manuala, ale strach ma wielkie oczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeździ się super. a przełączenie skrzyni na tryb sportowy, jakbyśmy nagle znaleźli sie w innym aucie, niesamowity power ..... i niesamowite spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyznam szczerze, że codziennie zaglądam do Waszego wątku, żeby poczytać na jakim etapie, w wyborze auta, jesteście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spławik: silniki D5 są już od jakiegoś czasu w ofercie Volvo i są bardzo chwalone. Te całkiem nowe 4-ro cylindrówki i skrzynie to faktycznie nowość. Ostatnio edytowane przez darmondeo1 ; 18-03-2015 o 21:22 Powód: edycja |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
![]()
D5 to faktycznie bardzo elastyczne jednostki z wysoką kultura pracy.
Ostatnio edytowane przez kruger ; 18-03-2015 o 22:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
ford::professional
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
![]()
S80 to stary trup, chyba bym się nie zdecydował...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
|
![]()
belinea, napisz proszę czy przedłużyłeś gwarancję i na jakich warunkach bo ja się nie mogę w tym połapać, dzięki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Było Mondeo MK4 Titanium jest MK5 Titanium
Silnik: Było 2.0 TDCI ; jest 1.5 ecoboost
Rocznik: 2007 ; 2015
|
![]()
Kruger co do przedłużenia gwarancji to nic jeszcze nie wiem bo sami w salonie nic nie wiedzą, obiecali że jak tylko dostaną jakieś konkretne informacje to będzie kontakt ze mną
|
![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
|
![]()
Niech Ci to na piśmie dadzą bo jeszcze się okaże, że tylko przy zakupie można przedłużyć...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
xc60 to na pewno nie będzie Mondeo pod każdym względzie,na pewno lepiej wykończone inna pozycja za kierownica ale cena za summum to kosmos nawet demo, Ale uważam ze jak cie stać to dobrego wyboru dokonales,a odnośnie co pisalem o kosztach serwisu to wiadomo ze za markę premium +30%. Ale Reasumując gratuluje zakupu.
Ja jak bylem u drywy to chcial mi biednego kinetica za 145000 Sprzedać. Bump: @kruger ja z tą gwarancją to też nic nie rozumiem, mi przy ostatniej wizycie powiedział że na 3 rok ma gratis od niego, w co nie chce mi się wierzyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
![]() Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994
|
![]()
Nie za bardzo rozumiem piszesz nawigacja w języku angielskim ? O co tu chodzi ? W Mk5 nawigacja jest po angielsku ? Przecie w MK4 po lifcie NX już był po polsku.
Nie żeby mi to przeszkadzało ale przecież minęło już 3 lata od premiery tego auta i nikt nie raczył zrobić polskiej wesji ? A co do S80 auto niestety stylistycznie określiłbym na 2000 rok. Wnętrze ładne -proste to lubię ale z zewnątrz staroć jakich już mało na polskich drogach. Ostatnio edytowane przez elektrownia ; 19-03-2015 o 10:31 |
![]() |
![]() |