Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-06-2019, 13:45   #871
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał RafK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...dziś już jeżdżę świetną Corollą...
tak mi się przypomniało jak przeczytałem o tej corolli:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

co prawda foka na 17" i w manualu, ale jednak trochę szok, nie?

Ostatnio edytowane przez Fiesta Mk8 ST Line ; 04-06-2019 o 13:48
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 14:05   #872
RafK
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Narazie czekam
Silnik: czekam
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak mi się przypomniało jak przeczytałem o tej corolli:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

co prawda foka na 17" i w manualu, ale jednak trochę szok, nie?
Można wierzyć takim testom lub nie.
Od siebie napisze swoje wyniki spalania w różnych samochodach co jeździłem.
Na weekend dostałem Foke kombi 1.5 diesel manual: 5,4 średnie, mało miasta.
Dwa lata jeździłem DSem 3 1.6 turbobenzyna: średnie 5,8 z tego okresu, ale potrafiłem nawet 4,2 wyciągnąć.
Od piątku mam Corollę kombi 2.0 Hybryda: 5,6 póki co pierwszy bak, mały przebieg więc liczę, że będzie nieco mniej i się unormuje. Ogólnie byłoby mniej, ale 130km non stop jechałem 140km/h.
RafK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 14:35   #873
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał forger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fiesta 88,5 tys od początku roku - ciekawe czy tam też są takie obsuwy czasowe
Fiesta jest numerem 1 Forda w Europie i tym razem się lepiej przygotowali na nowy model. Ale jak były początki mk7 w 2009 roku, to niektórzy dilerzy już w kwietniu wprost informowali, że nie przyjmują zamówień na ten rok, bo wyczerpali pulę aut... Podobna sytuacja była w 2011 z C-maxem - czas oczekiwania ponad 9 miesięcy.
Jak widać u Forda to standard Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do hybrydy, to zawsze można jeszcze założyć gaz, sporo taniej niż do EB Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jechałem ostatnio taxi Priusem i gość mówił, że ma właśnie gaz. Co ciekawe założył go nie do miasta, tylko w trasy.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 14:43   #874
RafK
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Narazie czekam
Silnik: czekam

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do hybrydy, to zawsze można jeszcze założyć gaz, sporo taniej niż do EB Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jechałem ostatnio taxi Priusem i gość mówił, że ma właśnie gaz. Co ciekawe założył go nie do miasta, tylko w trasy.
Taniej jest tylko do 1.8, bo ma pośredni wtrysk. W 2.0 jest mieszany.
Poza tym nie przesadzajmy. 8/9 l/100km to już dużo, a nie 5/6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
RafK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 15:10   #875
boncio

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Cytat:
Napisał RafK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W 2.0 jest mieszany.
A tego nie wiedziałem, myślałem że pomylili się w tabelce z Focusem. W takim razie dla Focusa źle podali typ wtrysku, bo w 1,5 także jest mieszany.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 15:42   #876
blablawla
ford::advanced

Imię: Maciek
Model: Focus MK4 HB
Silnik: 1.5 Ecoboost A8

Cytat:
Napisał PawelC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadza się.

Pytam o przypadek, w którym data realizacji nie została jeszcze osiągnięta, nie ma wyznaczonej daty produkcji samochodu a ja chciałbym rozwiązać umowę wcześniej, za porozumieniem stron bądź w inny sposób - czy ktoś przerabiał taki wariant?
Po co kombinować, kupujesz inne auto, czekasz grzecznie na datę odbioru i rozwiązujesz z ich winy.
Ps. Nie ma opcji, że się wyrobią.
Wyznaczona datę produkcji powinieneś mieć już dawano.
Na 2 do 3 tygodnie przed datą produkcji powinien być już nadany VIN.
Od daty produkcji do odbioru mija też minimum 2 tygodnie.

Według mnie nie ma najmniejszego ryzyka, aby zostawić sprawę samą sobie.
Oczywiście zakładam że nie ma znaczenia kiedy dostaniesz z powrotem 1k pln.
blablawla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 16:23   #877
edmun

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał blablawla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po co kombinować, kupujesz inne auto, czekasz grzecznie na datę odbioru i rozwiązujesz z ich winy.
Ps. Nie ma opcji, że się wyrobią.
Dziwna rada. W życiu bym takiej nie posłuchał. Ale mogę mieć inną opinię niż inni.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 17:20   #878
vegeciak

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] : Najlepiej skontaktować się z dealerem i otwarcie zapytać, czy termin odbioru uważa za wciąż aktualny.

Jeśli powie, że "nie", to nie powinno być żadnych problemów z rozwiązaniem umowy. Dealerowi przecież też nie zależy na tym, żeby za jakiś czas zostać na placu z autem w konkretnej/specyficznej konfiguracji, którego klient nie odbierze bo przyjechało po terminie z umowy. Skoro opóźnienia w realizacji zamówień są tak ogromne, to bardzo prawdopodobne, że dealer będzie mógł jeszcze wycofać zamówienie, ewentualnie zdąży skonfigurować je pod innego klienta, zamiast uparcie trzymać się Twojej wersji, którą później być może trudno będzie sprzedać.
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 18:40   #879
forger

Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6

Jedno światełko które pozostało w HB w bagażniku według specyfikacji 2019.75 jest po prawej stronie.

Zajrzałem na stronę Forda w poszukiwaniu nowego oficjalnego cennika dla Active, a zamiast tego nie można się dostać wcale do danych nowego Focusa - przekierowuje do MK III Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli coś pewnie aktualizują ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
forger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2019, 19:57   #880
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)

Cytat:
Napisał PawelC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Samochód zamówiony w kwietniu, do dziś nie ma wyznaczonej daty produkcji. Wpłacona zaliczka 1k, samochód będzie mi niezbędny od początku lipca i mam wrażenie, że nie ma najmniejszej opcji żeby im się udało (mimo, że twierdzili iż dadzą radę ;-)).
Nie ma możliwości byś odebrał auto w takim terminie - chyba że ktoś zrezygnuje i podejdzie Ci zaproponowana podobna konfiguracja. Tutaj ludzie - w tym ja - podpisali umowy w styczniu lub lutym br. i dalej nie mają daty produkcji ! Mi już dealer powiedział, że do odbioru będę miał wczesną jesienią. Zamówiłem na początku lutego Titanium Biznes dodatkowo doposażonego jeszcze...

Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 04-06-2019 o 20:02
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania