![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::average
![]() Imię: DAREK
Model: MONDEO MK4 lift
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Moja raczej z przedlifta dlatego inny kolor jednego z kabelkow... A do czego jest ten żóły kabelek?
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andres
Model: Monde mk4
Silnik: 2.0 he LPG
|
Dar76io czy miałeś wiązkę tą przy drążku zmiany biegów okablowaną ? Bo ja mam tylko okablowanie tylnej zapalniczki ! Niestety w poliftach szukali oszczędności na każdym kroku ! Czy mógłbyś mi pomóc ? Czy sam tą wtyczkę dokładałeś ?
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
a kolega też chce dołożyć podgrzewane fotele ?
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
|
tak do tego podświetlenie przestrzeni nóg i drzwi .Ale na forum brak schematów do polifta.
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Dokladnie... Do szarej kostki dochodzi 7 przewodow ( 2 grube do tylnej zapalniczki 1i5 pin oraz pięć cienkich czyli do grzanych siedzen... Piny 2,3,4,6,Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiazka za wtyczka byla uboga tylko 2 grube przewody do tylnej zapalniczki. Dokupilem wiazke uzywaną z dodatkowym okablowaniem do przelacznika... Ale... Przewod na pinie 2 jest brazowo zielony a dochodzacy bialo-czerwony (ale to noe problem bo tylko inny kolor) ale za to sa zamienione przewody zasilajacy fioletowy i sterujacy brazowy... Wychodzi ze musze je zamienic miejscami..,
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
|
to miałeś dobrze bo ja mam już same gniazdo wtyki już bez wiązek więc muszę pociągnąć do bsi i jeden do fotela sterowanie
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
|
Wiazek pod fotelami tez nie mam tak ze zasilanie z tylej skrzynki musze dociagnac do foteli a sterujacy kabelek nie wiem gdzie sie konczy tak ze chyba zaraz za przelacznikiem sterowania "odjade" nim do foteli...
Bump: No i mam dwa schematy do grzanych foteli wydawalo mi sie ze jeden jest z przed a drugi z polifta ( inny kolor kabla Zasilajacego przelacznik brazowo-zielony a na drugim bialo-czerwony) ale na obydwu kabej fioletowy jest w pinie 3 a brazowy sterujacy w pinie 8 |
|
|
|
|
|
#89 |
|
|
zasilanie możesz sobie pożyczyć z zapalniczki z tunelu troszkę partyzantka ale to obwód strike rezystancyjny obgoni bez problemu choć mogę się spotkać z potępieniem dodatkowo jeżeli nie korzystasz z zapalniczek ( nie wliczając navi itp ) no to śmiało no może bezpiecznik zmień nie jestem pewien chyba z 15 na 20 A )
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
|
To samo pisalem na forum s-max i kolega zrzucill tam fotke wtyczki poliftowej i faktycznie kabelki 3i 8 pin sa zamienione....
Bump: Zasilanie juz przeciagniete mam od tylnej skrzynki tak jak ma byc fabrycznie jeszcze wszystko musze polaczyc na wtyczkach pod fotelami... |
|
|
|
![]() |
|
|
|