![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#81 |
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: MK3
Silnik: 115
Rocznik: 01/2005
|
![]()
hej prawdopodobnie jest nie pisana zasada ze fordy nie lubia gazu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]() Cytat:
Cytat:
mitologia i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Duratec (125KM) + LPG
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam.
Tak jak pisałem wcześniej podaje moje spalanie gazuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyszło 12,8l na 100km samo miasto, biorąc pod uwagę warunki jakie panują na drogach i temperatury to myślę, że nie jest to zły wynik. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
![]() Imię: Daniel
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam. też zastanawiam się nad montażem gazu mam obawy nie tyle co do instalacjii ale co do jakości montażu. teraz muszę jeszcze rozwiązać problem uszkodzonych klapek w kolektorze i zaczne się rozglądać za gazownikiem. może jest ktoś kto mógł by mi polecić gazownika w łódzkim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
|
![]()
w łodzi to zdaje się jest Auto Dakar, mają chłopaki pojęcie o robocie, a i soft mają specjalnie dla siebie robiony pod sterowniki KME, którym można wiele ciekawych rzeczy zdłubać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2005
|
![]()
Moje obserwacje po przejechaniu 350km (jeździłem służbowym więc za dużo kilometrów nie zrobiłem):
1. samochód jeździ spoko - przełączanie LPG szybkie i nieodczuwalne 2. trochę koni ubyło ale nie jest źleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3. cewki nadal nie wymieniłem i na niskich obrotach poniżej 2000obr/min czka 4. zauważyłem że na wciśniętym sprzęgle obroty mi czasami spadają do 500obr/min - możliwe że silnik krokowy pada czy coś (jeszcze obczajam temat) Ogólnie w weekend skończy się butla z gazem to sprawdzę ile mi wyszło spalanie i napiszę. Na obecną chwilę nie narzekam - w sumie dopiero teraz będą kilometry lecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo hatch-back
Silnik: 1,8 + LPG
Rocznik: 2001
|
![]()
a mozecie mi polecic co i jak do tej inst.KME
Bo jeden gaziaz sie zapytal co bym tam chcial w tej ins jakie wtryski itd. Mogli byscie napisac co jest warte polecenia. Jakie wtryski parownik itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: Ford Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V^
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
|
![]()
Witam ponownieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio zrobiłem kolejny test w sensie zalałem do pełna gazu i w drogęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na pełnej butli a ma ona 53l zrobiłem 415 km w tym jakieś 150 km miasto reszta trasa. Dzisiaj mi się właśnie gaz skończył wiec pojechałem na stacje zatankować znowu do pełna. Do butli weszło 40,89l gazu(tankowałem na stacji Bliska) czyli średnio 9,85l wyszło na 100km. Co do gazu, narazie auto sprawuje się bez zarzutu nie zauważyłem żadnych efektów ubocznychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w waszych Mondeach jak wygląda spalanie? pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|