Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-01-2013, 14:01   #81
mk3lukasz
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: MK3
Silnik: 115
Rocznik: 01/2005
Domyślnie Odp: Jaka instalacja LPG do 1.8 Duratec (125 KM)

hej prawdopodobnie jest nie pisana zasada ze fordy nie lubia gazu.

mk3lukasz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 14:09   #82
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał lukas wwl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a po co nawiercaja kolektor?
żeby wkrętki podające gaz z wtryskiwaczy wkręcić.

Cytat:
Napisał mk3lukasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
prawdopodobnie jest nie pisana zasada ze fordy nie lubia gazu.
a jakby go posolić czy doprawić to polubią ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

mitologia i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 16:26   #83
nerwik_ns
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Duratec (125KM) + LPG
Rocznik: 2003

Witam.
Tak jak pisałem wcześniej podaje moje spalanie gazuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyszło 12,8l na 100km samo miasto, biorąc pod uwagę warunki jakie panują na drogach i temperatury to myślę, że nie jest to zły wynik.
pozdrawiam
nerwik_ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 18:36   #84
wert1983

Imię: Daniel
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2007

Witam. też zastanawiam się nad montażem gazu mam obawy nie tyle co do instalacjii ale co do jakości montażu. teraz muszę jeszcze rozwiązać problem uszkodzonych klapek w kolektorze i zaczne się rozglądać za gazownikiem. może jest ktoś kto mógł by mi polecić gazownika w łódzkim?
wert1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2013, 22:48   #85
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo

w łodzi to zdaje się jest Auto Dakar, mają chłopaki pojęcie o robocie, a i soft mają specjalnie dla siebie robiony pod sterowniki KME, którym można wiele ciekawych rzeczy zdłubać.
Struna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2013, 13:02   #86
nerwik_ns

Cytat:
Napisał Dwukropek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Założyłem. Zestaw taki jak podawałem wcześniej tylko reduktor mam KME silver zamiast Zavoli. Butla 55l większa nie weszła (62l) chyba, że 2cm musiałbym podnieść wykładzinę w bagażniku.
Autem przejechałem na razie z 50km bo mam dyżur i mam firmowe auto. Od poniedziałku pełny test.
Z tego co zauważyłem to przełączanie nie odczuwalne (na postoju włączyłem i wyłączyłem LPG i nic zero różnicy-obroty nawet nie drgnęły tylko elektrozawór można usłyszeć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), moc - może trochę słabszy, ale jeszcze przetestuję.
Jedynie co się dowiedziałem o moim aucie to - lekkie falowanie na niskich obrotach czyli układ zapłonowy (wymieniłem przed założeniem świece i przewody WN, więc zostaje pewnie do wymiany CEWKA zapłonowa) no i że licznik był raczej cofany (miałem takie podejrzenia) ale mój mechanik mówi - że jeszcze pojeździGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jak tam twoje testy wypadły?
Stary 25-01-2013, 13:26   #87
Dwukropek
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2005

Moje obserwacje po przejechaniu 350km (jeździłem służbowym więc za dużo kilometrów nie zrobiłem):
1. samochód jeździ spoko - przełączanie LPG szybkie i nieodczuwalne
2. trochę koni ubyło ale nie jest źleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
3. cewki nadal nie wymieniłem i na niskich obrotach poniżej 2000obr/min czka
4. zauważyłem że na wciśniętym sprzęgle obroty mi czasami spadają do 500obr/min - możliwe że silnik krokowy pada czy coś (jeszcze obczajam temat)
Ogólnie w weekend skończy się butla z gazem to sprawdzę ile mi wyszło spalanie i napiszę.
Na obecną chwilę nie narzekam - w sumie dopiero teraz będą kilometry lecieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwukropek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2013, 12:20   #88
lukas wwl
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Mondeo hatch-back
Silnik: 1,8 + LPG
Rocznik: 2001

a mozecie mi polecic co i jak do tej inst.KME
Bo jeden gaziaz sie zapytal co bym tam chcial w tej ins jakie wtryski itd. Mogli byscie napisac co jest warte polecenia. Jakie wtryski parownik itd.
lukas wwl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2013, 16:52   #89
mnich80
ford::average

Imię: Michał
Model: Ford Mondeo ST220
Silnik: 3.0 V^

Cytat:
Napisał wert1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. też zastanawiam się nad montażem gazu mam obawy nie tyle co do instalacjii ale co do jakości montażu. teraz muszę jeszcze rozwiązać problem uszkodzonych klapek w kolektorze i zaczne się rozglądać za gazownikiem. może jest ktoś kto mógł by mi polecić gazownika w łódzkim?
W dziale strefy łódzkiej jest temat w sprawie polecanych gazowników. Poczytaj a na pewno coś dla siebie znajdziesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mnich80 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2013, 17:21   #90
nerwik_ns

Witam ponownieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio zrobiłem kolejny test w sensie zalałem do pełna gazu i w drogęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na pełnej butli a ma ona 53l zrobiłem 415 km w tym jakieś 150 km miasto reszta trasa.
Dzisiaj mi się właśnie gaz skończył wiec pojechałem na stacje zatankować znowu do pełna.
Do butli weszło 40,89l gazu(tankowałem na stacji Bliska) czyli średnio 9,85l wyszło na 100km.
Co do gazu, narazie auto sprawuje się bez zarzutu nie zauważyłem żadnych efektów ubocznychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A w waszych Mondeach jak wygląda spalanie?
pozdro
Odpowiedz

Zasady postowania