![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jan
Model: Kuga
Silnik: 1.6 150KM
Rocznik: 2013
|
kreatywność bez granicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko w dolnej części wlotu |
|
|
|
|
|
#82 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: fusion
Silnik: 1,4 tdci
Rocznik: 2007
|
wczoraj jechałem dłuższą częśc drogi z pracy do domu przed citroenem, ale nie jestem pewien modelu. Coś wyższego najprawdopodobniej był to picasso. W każdym razie jakiś nowszy model. Światła dzienne zamontowane fabrycznie nad bardzo niewielkimi drogowymi. Samo usytuowanie nie było dziwne ale zauważylem jedną ciekawą rzecz. mianowicie kierunkowskaz był w tej samej oprawie co diodowe światła dzienne. Kierunkowskazy też były diodowe. kiedy kierowca picasso włączył kierunek, wyłaczało się z jednej strony światło dzienne a migał kierunek. więc kiedy migał kierunek, to świeciła się tylko jedno ( po drugiej stronie ) światło dzienne.
Dlaczego mnie to zaciekawiło ? Fusion też ma takie możliwości, żeby w oprawie kierunku zamontować światło dzienne. wybielić oprawe i wczepić tam dwubiegunową żarówkę diodową .... Fakt że pewnie trzeba by pomysleć o jakimś mechaniźmie który wyłaczy dzienne w momencie działania kierunku. Chyba że można by coś zaadoptować. Co myślicie ? za dużo bałaganu? Mnie osobiscie pomysł się bardzo spodobał A właśnie oglądałem temat na allegro. A jakby wstawić takie podłużne światła led w oprawę świateł kierunkowskazu? Sa tajkie.. Pozostaje tylko wybielenie oprawy kierunku. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez onaro ; 04-02-2015 o 08:33 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Myślę, że w ten sposób pozbędziesz się dowodu rejestracyjnego, gdyż modyfikując przednią lampę utracisz ważność homologacji na ten element. Oczywiście, mogę się mylić.
PS: Warto poczytać: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez Jitter ; 04-02-2015 o 10:32 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
|
Czy kolega Jitter to admin tej strony? bo coś mi się wydaje że chyba spamuje. Odpowiedzi powinny być poparte 100 % pewnością, a często widze w odpowiedzi "w ten sposób CHYBA łatwo pozbędziesz się dowodu rejestracyjnego"
Ford Fusion do roku 2005 stosował białe kierunki a chyba nie ma dużego kłopotu założyc lampę z białym kierunkiem do auta po FL.a żeby wsadzić żarówkę dwubiegunową to chyba żaden kłopot. |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Więc mszę zdjąć żarówki ledowe z tylnych reflektorów pozycyjnych bo ich tam wczesniej nie było ?
No widzisz - tego nie wiedziałem. |
|
|
|
|
|
#87 | |||
|
Fusioneer
![]() Imię: Rafał
Model: Fusion Trend Gold-X
Silnik: DuraTec 1.4 (FXJA)
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jitter ; 04-02-2015 o 12:35 |
|||
|
|
|
|
|
#88 |
|
|
Ok. klosz od kierunkowskazów nie mw wybitej homologacji do dziennych. ale gdyby tam wsadzić cał lampę z linka którego podesłałem, na której ta homologacja jest wybita.
No nie wiem. trzeba się gdzieś wczytać. ale pomysł mi się spodobał strasznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
|
a więc ok - niech będzie. Przeanalizowałem dopuszczalne odległości (wg prawa) w jakich miejscach moga być światła dzienne. I niech ktoś zaprzeczy że mozna je montować pod lustarkami albo na lusterkach. no ?
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jan
Model: Kuga
Silnik: 1.6 150KM