Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-03-2016, 09:40   #81
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: auto bez nawigacji ale z włożoną kartą z mapami

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak coś pójdzie nie tak - to Kolega się nie wyprze, że to on zalecił możliwość aktualizowania...
cytat informacji otrzymanej od firmy SKANBIS

A aktualizację robi ten co akurat przy tej nawigacji dłubie..... nie mam takiej zrobionej pod ręką więc nie sprawdzę.

Informacje chciałeś uzyskać po świętach a masz ją w święta .
A wszystko powinien napisać tu @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i ucina wszystkie spekulacje jednym cięciem

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 28-03-2016 o 13:59
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2016, 10:01   #82
sashxxx
ford::beginner

Model: 1.mondeo mk4 2. F10 535d
Silnik: TDCI
Rocznik: 2007,2011

Bump:

Bump: Tedi_k a Wy (wiesz o kim mowa) nie robicie sobie reklamy??zobacz na Wasze posty.Łatwo komuś wytykać,ale u siebie się tego nie widziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja też bym chciał tak jak Wy się reklamować np. że robię wszystko co Wy+ inne marki i na dodatek praktycznie w połowie europyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdybym to robił to byście mnie tutaj zjedli pisząc że wypisuje glupoty-sorki ale tacy jesteścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a z drugiej strony wiem że nie dostane takiej zgody od moderatora i tutaj akurat macie przewage.Dobra koniec pie.... głupot.Ja kończe ten temat bo szkoda Waszych i moich nerwów. Życzę Wam Zdrowych i Wesołych Świąt no i więcej szacunku do siebieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja? Konkurencji? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak bym nie potrząsnął, to kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] by ciągle te swoje uśmieszki zamieszczał zamiast jakiejś użytecznej informacji... A tak - sprawdzimy, czy aktualizacja Sync2 do wersji 15128 po aktywacji navi w Skanbis faktycznie zostawia wszystko na miejscu. Jak coś pójdzie nie tak - to Kolega się nie wyprze, że to on zalecił możliwość aktualizowania...

Forum nie jest (głównie) do autoreklamy tylko do przekazywania użytecznych (dla innych) informacji.
Jako przykład - proszę bardzo jest na forum w miarę sensowny wątek o dokładaniu kamery do MND4. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Uprzejmie proszę o znalezienie spośród ponad 2.200 postów kolegi Tomka choć 10% takich - jak w tym wątku - które cokolwiek naświetlają lub wyjaśniają. Dokładnie to mnie irytuje, że można pisać w kółko tylko po to, by przypomnieć o swoim istnieniu.
Zauważ, że sam jakoś nie ciśniesz się na forum ze swoim ego - choć akurat Ty masz sporo do przekazania...

Wesołych świąt! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez sashxxx ; 28-03-2016 o 10:11
sashxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2016, 19:20   #83
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...A wszystko powinien napisać tu @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ...
To po co się pchasz zamiast nich?
Jak Ty piszesz, to Ty odpowiadasz za to co piszesz. Nie miałem zamiaru uzyskiwać info od Ciebie - z całym szacunkiem jakoś mało w tej pisaninie info właśnie... Mam telefon do kolegi Artura i on ma też do mnie - umiemy rozmawiać bez Twojego pośrednictwa. Szczególnie, że o nie nikt nie prosił...

Cytat:
Napisał sashxxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:

Tedi_k a Wy (wiesz o kim mowa) nie robicie sobie reklamy??...
Proszę bez Wy - mam na imię Tadeusz.
Bądź łaskaw przytoczyć jakiś mój post czysto reklamowy (nie będący odpowiedzią na czyjeś pytanie typu "gdzie mogę coś tam zrobić...") powiedzmy tak od początku roku... Będę bardzo zobowiązany za taki cytat, bo inaczej poproszę o przeprosiny...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 28-03-2016 o 19:24
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2016, 19:43   #84
sashxxx
ford::beginner

Model: 1.mondeo mk4 2. F10 535d
Silnik: TDCI
Rocznik: 2007,2011

Tadeusz daj sobie na wstrzymanie .Jezeli uważasz ze "pytanie gdzie mogę coś zrobić" to nie jest reklama to od dziś też będe w ten sposób pisał i proszę abyś nie mówił ze moje posty nie są pomocne itp
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ja kończe ten temat a jezeli uważasz że Cię uraziłem to przepraszam
sashxxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-03-2016, 19:59   #85
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał sashxxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tadeusz daj sobie na wstrzymanie ...
Po pierwsze - prosiłem o przykłady z tego roku. Po drugie dałeś cytaty ze stref wojewódzkich (sprzed dwóch lat i sprzed roku) - które dokładnie do tego służą.
Więc ja proszę uprzejmie Ciebie - daj sobie na wstrzymanie i zechciej łaskawie mnie przeprosić.
Stary 28-03-2016, 21:12   #86
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015

Panowie dajcie spokój nie warto się kłócić o jakies bzdety,szkoda zdrowia ,kurczę życie jest za krótkie żeby sprzeczać sie o niewiadomo co.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-03-2016, 20:06   #87
tedi_k
FCP member

No więc dzisiaj zrobiłem aktualizację do 3.8 15128 w Sync2 z aktywowaną przez Skanbis navi. Wszystko poszło OK. Trochę mnie zdziwiło, że kolegom chciało się zdzierać naklejkę z karty z mapą (bo chyba nie da się kupić kart bez naklejki?) i sprzedawać kartę F4 jako F5... Kolega właściciel twierdził, iż był informowany, że nabywa "najnowszą kartę F5", a Sync jako żywo informował, że ma włożoną kartę F4... A po naklejce nawet śladu nie było...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 30-03-2016, 21:22   #88
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Tadeusz podsumuje to jednym słowem s......nie lubię takich ludzi co klamia w żywe oczy ach...
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-03-2016, 22:02   #89
tedi_k
FCP member

Cytat:
...Trochę mnie zdziwiło, że kolegom chciało się zdzierać naklejkę z karty z mapą (bo chyba nie da się kupić kart bez naklejki?) i sprzedawać kartę F4 jako F5... Kolega właściciel twierdził, iż był informowany, że nabywa "najnowszą kartę F5", a Sync jako żywo informował, że ma włożoną kartę F4... A po naklejce nawet śladu nie było...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tadeusz podsumuje to jednym słowem s......nie lubię takich ludzi co klamia w żywe oczy ach...
Zgodnie z wyjaśnieniem Skanbis - była dostępna partia kart bez naklejek i taką partię firma sobie zakupiła. Czyli moje zdziwienie było uzasadniane o tyle, że czegoś takiego nie widziałem a jednak istnieje (istniało?). A w związku z tym, że karty były bez naklejek - to pomylić je jest bardzo łatwo...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Właściciel ma zgłosić się do firmy na wymianę pomylonej karty. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki całej historii wszyscy zainteresowani już będą zapewne bardziej uważni przy kolejnych okazjach.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja osobiście mam z takimi sytuacjami problem - jeśli kogoś polecam, to wolę jak robi swoją robotę perfekcyjnie. Jeśli popełnia błąd - nie mam jakoś problemów z wytknięciem takiego...

BTW - partia kart bez naklejek jest na ukończeniu, więc i okazji do pomyłek będzie mniej...

A koledze Tomkowi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] bardzo dziękuję za super czujność i nadzwyczajne zaangażowanie w roli rzecznika...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-03-2016 o 22:08
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-03-2016, 22:55   #90
romekkar
ford::average

Model: mondeo mk5
Silnik: 1,5 EB

Wczoraj miałem sprawę do załatwienia w Rybniku, to pozwoliłem sobie podjechać do Skanbisu i aktywować nawigację. Całość trwała nie więcej niż 1h, w miłej atmosferze. Wszystko działa jak należy. Jako że nie miałem swojej karty dostałem propozycję zakupu - chłopaki mieli akurat do dyspozycji tylko karty F3 jednak dla moich potrzeb ta karta jest wystarczająca, a cena okazała się atrakcyjna... Mogę więc uczciwie wszystkim zainteresowanym firmę polecić.
romekkar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania