Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-12-2015, 22:58   #81
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

zalezy od sytuacji. Ale zdarza sie ze go puszczam przed siebie (jesli jest miejsce na taki manewr) i niech miga komus innemu.
Ale tez jak widze ze ten lewy pas sie posuwa i za chwile sie rozladuje, to zostaje i puszczam go dopiero po wyprzedzeniu aut po prawej stronie.

Stary 06-12-2015, 22:59   #82
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co robicie w takiej sytuacji?
Tylko zimna krew i masa bluzgów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A tak na poważnie to... no cóż robić, jechać za ślimakami aż w końcu skończą wyprzedzać i zjadą na prawy, szybko i sprawnie wyprzedzić ich i zjechać przepuszczając tego z tyłu...

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-12-2015 o 15:16 Powód: wydzielenie dyskusji z tematu
Andrzej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 00:06   #83
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co robicie w takiej sytuacji? (zwłaszcza że gościu trzyma dystans... co by się równolegle zaparkować nawet nie dało).

Olewam typa jak telefon z nc+ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niech sobie miga, trąbi, może nawet zatańczyć. Jadę z prędkością jaką narzuca mi ruch, jeśli tylko sznurek się rozluźnia wpuszczam narwańca albo też przyspieszam, jeśli nadal zamierzam jechać dużo szybciej niż pas prawy. Trzeba mieć dużo cierpliwości i zrozumienia. Szkoda nerwów na takie bzdety. Baranów nie brakuje, a w przypadku takich pospieszalskich najlepszą bronią jest spokój.

Xperia Z1 tap tap
Stary 07-12-2015, 07:07   #84
Andrzej
Prawie Moderator...

Model: Tipo SW
Silnik: 1.4 T-JET
Rocznik: 2017

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] fajny masz podpis w sygnaturce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pasuje do tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 07-12-2015, 09:30   #85
patix
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał mojmistrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Olewam typa jak telefon z nc+ niech sobie miga, trąbi, może nawet zatańczyć. Jadę z prędkością jaką narzuca mi ruch, jeśli tylko sznurek się rozluźnia wpuszczam narwańca albo też przyspieszam, jeśli nadal zamierzam jechać dużo szybciej niż pas prawy. Trzeba mieć dużo cierpliwości i zrozumienia. Szkoda nerwów na takie bzdety. Baranów nie brakuje, a w przypadku takich pospieszalskich najlepszą bronią jest spokój.
Dokładnie tak samo robię, czasami jak bardzo mocno trzyma się na zderzaku, to lekko naciskam hamulec, tak żeby tylko światła się zapaliły, zwykle pomaga i trzyma bezpieczniejszą odległość.
patix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 10:01   #86
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

i to właśnie jest polski styl jazdy autostradowej... Trzymamy się gęsiego na lewym pasie i wyprzedzamy, jedziemy 115 bo tak sznurek przed nami, to i ten z tyłu niech tak jedzie, bo szybciej nie można.
Błąd. Na zachodzie, szczególnie Niemcy, ale nie tylko, za takie coś to i mandat można wyłapać, nie mówiąc o epitetach od kierowców jadących szybciej.
Prawy pas jazda, lewy wyprzedzanie i powrót na prawy.

Ostatnio na A2 (masakra co się tam dzieje) jazda była taka, że luki na prawym były tak duże, że można by było wyprzedzić po 2-3 samochody z lewego pasa prawym. Ale nikt z lewego nie zjechał puścic tych z tyłu szybciej jadących.
80% kierowców nie umie, albo nie chce zachować się prawidłowo na autostradzie.
Stary 07-12-2015, 10:26   #87
Paw3l1
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 1.8 TDCI 125KM

Dużo ludzi jeździ lewym pasem bo jak zjedzie na prawy to ciężko się wbić później na lewy aby wyprzedzić auto przed nami.

Wkurza mnie taka sytuacja, jak dojeżdżamy w parę aut do jakiejś przeszkody i nagle jakiś za mną zabiera się za wyprzedzanie tak, że ja muszę przyhamować aby ten mnie wyprzedził i dopiero ja mogę zjechać na lewy. Jakby nie można było po kolei wyprzedzać. Wydaje mi się, że to normalne jak kolumna (2 - 3) samochodów dojeżdża do wolniejszego to każdy chcę wyprzedzić, ale przez takiego środkowego narwańca traci się na płynności jazdy.
Stary 07-12-2015, 10:32   #88
mojmistrz
ford::professional

Model: Ford Focus
Silnik: 1,8 TDDi
Rocznik: 1999
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andrzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] fajny masz podpis w sygnaturce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pasuje do tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie XD zapomniałem o nim, bo korzystam głównie z tapatalka i nie widzę sygnatur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Xperia Z1 tap tap
Stary 07-12-2015, 10:56   #89
patix
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i to właśnie jest polski styl jazdy autostradowej... Trzymamy się gęsiego na lewym pasie i wyprzedzamy, jedziemy 115 bo tak sznurek przed nami, to i ten z tyłu niech tak jedzie, bo szybciej nie można.
No niestety ja również nie jechałem lewym pasem bo taki miałem kaprys, tylko po prostu chciałem jechać szybciej, ale nie czuję się Panem i władcą żeby migać światłami i wychylać się to z lewej to prawej strony jak widzę że przed poprzedzającym mnie samochodem jest jeszcze 5 innych na lewym pasie.
patix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-12-2015, 12:26   #90
Audi'ofil
ford::average

Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016

Od kilku dni śledzę dyskusję w tym temacie.
Wiem jedno nikt z nas za kółkiem nie jest święty.
Sam mam kilka filmów które po opublikowaniu, tak dla mnie jak i głównych aktorów mogły by się różnie skończyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dla przestrogi i małej rozwagi polecam ten film:

Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 08-12-2015 o 15:18 Powód: wydzielenie dyskusji z tematu
Audi'ofil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania