Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-05-2008, 20:13   #81
MDMcapital
ford::advanced

Imię: Darek
Model: MONDEO MK IV
Silnik: TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Re: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

2k PLN netto :fcp2

Stary 20-05-2008, 23:22   #82
pike

Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2005

Witam...dzisiaj znow podjąłem walke z bluetoothem. Efekt marny. Czy znalazl by sie ktos chetny mogacy pokazac swoje menu ustawien telefonu? u mnie wszystko "rejected". Zadnych mozliwych ustawien BT.
pike jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2008, 08:28   #83
vtec

Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F
Silnik: 2.0-5.0
Rocznik: 2015 wzwyż

Cytat:
Napisał Bien11
bo w moim nie ma i troche lipa że sam przycisk phone i miejsce na mikrofon.......
Jesli nie ma sie BT, przycisk phone mozna wykorzystywac do tzw. opcji "MUTE" :fcp2 , o ktorej projektanci zapomnieli w tak drogim sprzecie, a czasami przydaje sie jak ktos lubi posluchac glosniej muzyki, takze nie mowcie mi ze nie wykorzystuje sie przycisku "PHONE" :fcp14

Cytat:
Napisał pike
Witam...dzisiaj znow podjąłem walke z bluetoothem. Efekt marny. Czy znalazl by sie ktos chetny mogacy pokazac swoje menu ustawien telefonu? u mnie wszystko "rejected". Zadnych mozliwych ustawien BT.
Kolega aktywowal opcje BT w trybie serwisowym?? Skoro telefon nie widzi audio forda, oznacza to zapewne ze opcja ta nie jest wlaczona w systemie DENSO. A moze tez wypadaloby podegrac nowsza wersje softu, a takze przeprowadzic gruntowny reset systemu z trybu serwisowego???
Stary 21-05-2008, 09:34   #84
pike

@vtec zaczynasz napawac mnie nadzieja.....Moglbys skromnym zdaniem napisac w ktorym miejscu aktywowac BT ? Szukalem w tych opcjach ale raczej to jakies testy i czyste informacje.Zmian nie moge wprowadzic....korzystalem z trybow serwisowych podanych przez kolege @MDMcapital.
Stary 21-05-2008, 10:36   #85
Bien11
ford::average

Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6

Jesli nie ma sie BT, przycisk phone mozna wykorzystywac do tzw. opcji "MUTE" :fcp2 , o ktorej projektanci zapomnieli w tak drogim sprzecie, a czasami przydaje sie jak ktos lubi posluchac glosniej muzyki, takze nie mowcie mi ze nie wykorzystuje sie przycisku "PHONE" :fcp14

Ale chyba słowo PHONE oznacza coś związanego z telefonem a nie zestawem audio i raczej takich lip Ford nie powinien robic przy tej cenie sprzętu.

Co do aktywacji BT to sprawdz czy masz zaznaczoną tą opcje w System Options o tu - http://solesz.extra.hu/pages/system_options_1_jpg.htm
Bien11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-05-2008, 11:51   #86
pike

U mnie przycisk PHONE nie wnosi zadnych zmian przy sluchaniu muzyki.....@Bien11 jak sie dokopac do menu zalaczonego na obrazku....U siebie takich opcji nie znalazlemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

OkGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba juz wiem .....pamietam ze po wpisaniu kodu serwisowego 1981 widzialem vinunlock ale nawet jak wchodzilem w options to nie wiedzialem do czego te opcje sluza....Dzisiaj jak wroce bede walczyl.....Dziekuje jestescie wielcy!!!!!
Stary 21-05-2008, 12:34   #87
vtec

Model: było Mondeo ST220, Focus ST MK2, ST MK3, Focus RS MK2, STi Blob PPP, jest Konik GT i inne na F

Cytat:
Napisał pike
U mnie przycisk PHONE nie wnosi zadnych zmian przy sluchaniu muzyki.....@Bien11 jak sie dokopac do menu zalaczonego na obrazku....U siebie takich opcji nie znalazlemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

OkGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba juz wiem .....pamietam ze po wpisaniu kodu serwisowego 1981 widzialem vinunlock ale nawet jak wchodzilem w options to nie wiedzialem do czego te opcje sluza....Dzisiaj jak wroce bede walczyl.....Dziekuje jestescie wielcy!!
Kolego poswiecilem sie, i nalezy mi sie dobre piwko :fcp2

Tu wchodzisz po dluzszym przycisnieciu guzika MENU i wprowadzasz kod: 842520. Wybierasz MISC
[attachment=2:luauppqm]GPS 001.jpg[/attachment:luauppqm]
Tutaj wybierasz System Options
[attachment=1:luauppqm]GPS 002.jpg[/attachment:luauppqm]
Tu wybierasz BT/VCM aby podswietlilo sie na pomaranczowo i wychodzisz z systemu wciskajac BACK,BACK .... az dochodzisz do glownego menu.
[attachment=0:luauppqm]GPS 003.jpg[/attachment:luauppqm]
Wylaczas radio, czekasz chwilke i wlaczasz, i pojawia sie
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GPS 001.jpg (41.0 KB, 2327 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GPS 002.jpg (32.2 KB, 2291 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GPS 003.jpg (34.9 KB, 2328 wyświetleń)
Stary 21-05-2008, 12:39   #88
vtec

cd..
[attachment=1:9f3xjnf5]GPS 004.jpg[/attachment:9f3xjnf5]
i pod okienkiem NEWS u mnie jest puste okienko, a po kliknieciu na nie pojawia sie
[attachment=0:9f3xjnf5]GPS 005.jpg[/attachment:9f3xjnf5]
I co to oznacza nie musze tlumaczyc.

Jeszcze jedno, wyglad niektorych okienek moze byc inny, bo mozesz miec inna wersje softu, ale jak poszukasz, podzialasz to znajdziesz. Opisy sa takie same.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GPS 004.jpg (32.2 KB, 2174 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg GPS 005.jpg (35.0 KB, 2186 wyświetleń)
Stary 21-05-2008, 12:51   #89
pike

@vtec musze powiedziec jedno .....Dzieki takim ludziom jak ty i pozostalym kolegom z forum czlowiek zaczyna wierzyc ze sa jeszcze ludzie ktorzy potrafia bezinteresownie sluzyc pomoca poswiecajac swoj cenny czas. Jestem ci winien ogromne piwo...Zapraszam do Szczecina.....a w przyszlosci mam nadzieje ze poznajac lepiej swoje autko i ja bede potrafil pomoc komus tak samo zielonemu jak ja teraz.

W miejscu pustego pola u ciebie ja mam sluchawke ze znakiem zapytania.

Napisze jeszcze ze pytalem sie o ustawienia w salonie Forda ....Panowie z przykroscia stwierdzili , iz nie mieli przeszkolenia z tego typu nawigacji i nie sa w stanie udzielic zadnych informacji....
Stary 21-05-2008, 14:26   #90
vtec

Cytat:
Napisał pike
@vtec musze powiedziec jedno .....Dzieki takim ludziom jak ty i pozostalym kolegom z forum czlowiek zaczyna wierzyc ze sa jeszcze ludzie ktorzy potrafia bezinteresownie sluzyc pomoca poswiecajac swoj cenny czas. Jestem ci winien ogromne piwo...Zapraszam do Szczecina.....a w przyszlosci mam nadzieje ze poznajac lepiej swoje autko i ja bede potrafil pomoc komus tak samo zielonemu jak ja teraz.

W miejscu pustego pola u ciebie ja mam sluchawke ze znakiem zapytania.

Napisze jeszcze ze pytalem sie o ustawienia w salonie Forda ....Panowie z przykroscia stwierdzili , iz nie mieli przeszkolenia z tego typu nawigacji i nie sa w stanie udzielic zadnych informacji....
To rozumiem ze BT dziala??? Podobnie jak kolega MDM poszukuje modulu BT do DENSO, moze kiedys uda sie zamontowac. Na nowy raczej nie stac i nie ma sensu.

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania