![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#81 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Panowie... to nie jest konkurs na reklame Boscha. Zadalem konkretne pytanie. Jesli nie znacie odpowiedzi to nie zasmiecajcie watku
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zablokowany
Imię: Krzysiek
Model: A6 4G 3.0TDI Quattro
Silnik: kleklekleklekle
Rocznik: 2011
|
A kto twierdzi ze ja odpowiadam na twoje pytanie??
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Mondeo Mk4 Hatchback Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi Duratorq 175KM/400Nm ;)
Rocznik: 2009
|
Nie wiem jak się sprawują w MK3, ale ja do swojego dziadka kupuję Fordowskie wycieraczki i są bardzo trwałe. Po 1,5 roku dopiero tracą swoje właściwości, przynajmniej u mnie.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Tu masz linka z propozycją. Ostatnio edytowane przez cieniu ; 21-02-2014 o 07:26 Powód: poprawa postu |
|
|
|
|
|
#84 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
mialem fordy bosche valeo, zadne nie wytrzymaly pol roku (ok 10-12 tys km). wlasciwie pon3 mies zaczynaly smuzyc.
serio nikt sie nie spotkal z przypadkiem ze po wymianie gumek wycieraczka nie zbierala idealnie? |
|
|
|
|
|
#85 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
A motgum dalej trzyma jakość czy już nie? Ma ktoś aktualne opinie o MotGum?
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
![]() Imię: Waldemar
Model: mondeo
Silnik: 1,6 125 KM
Rocznik: 2010
|
Ja do tej pory kupowałem tylko oryginalne zestawy forda. Niestety bardzo szybko ulegają one zużyciu. Teraz na próbę zamówiłem w e-sklepie zamienniki motorcrafta, ale z ich założeniem poczekam do wiosny.
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Są super, bezszelestnie wycierają idealnie. Ciekawe jak długo. |
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 1.6EB 160 KM
|
Ja niedawno kupiłem MOT GUMy do swojego Mk3. Szukałem co prawda Alci, ale nie znalazłem w odpowiednim rozmiarze (MOT GUM po stronie kierowcy zresztą też jest o 10 mm dłuższy od seryjnego odpowiednika).
Póki co jest przyzwoicie, choć... podobnie jak w przypadku wycieraczek fordowskich, nie potrafię solidnie zamontować wycieraczki kierowcy (nie ma "kliknięcia", bo nie da się - albo po prostu ja jestem lamus - odpowiednio "dociągnąć" wycieraczki do ramienia). Tyle dobrze, że nie przesuwa się ona tak jak fordowska. Skuteczność OK. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
ford::professional
![]() Imię: radek
Model: KUGA
Silnik: 2.0 tdci
|
Witam, a jakie polecacie wycieraczki które dobrze zbierają przy wyższych prędkościach . Powyżej 130 zaczynają coraz gorzej zbierać ,a nawet odrywać się od szyby. Uprzedzając pytania, sprężyny ramion są dobre.
|
|
|
#90 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
zawiodłem się strasznie na Motocrafcie. Kupione w popularnym u nas esklepie, po 2 miesiącach robiły więcej rys (ścieżek) niż stare oryginały Forda. Każde użycie wycieraczek to nowa rysa z niezebranej wody. Zastanawiam się czy tego nie zgłosić jako wade fabryczną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|