![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#911 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#912 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
No faktycznie słabo doczytałem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w instrukcje napisane jest: Czujnik radaru wykrywa pojazdy znajdujące się z przodu, które poruszają się w tym samym kierunku co Ty. Jeżeli ryzyko kolizji nadal zwiększa się po pierwszym ostrzeżeniu, uruchamiane zostaje wspomaganie hamulców. Wspomaganie hamulców przygotowuje układ hamulcowy na gwałtowne hamowanie i hamulce są lekko włączane, co może być zauważalne w postaci lekkiego szarpnięcia. Jeżeli pedał hamulca zostanie wciśnięty dostatecznie szybko, hamulce zostaną uruchomione z pełną siłą hamowania, nawet jeśli siła nacisku na pedał jest mała. Wyłączenie automatyczne może nastąpić, gdy: • prędkość pojazdu spada poniżej 30 km/godz. • koła tracą przyczepność • temperatura hamulców jest wysoka, na przykład podczas jazdy w terenie górskim lub pagórkowatym • prędkość obrotowa silnika jest zbyt niska • czujnik radaru jest zakryty • hamulec postojowy lub elektryczny hamulec postojowy (EPB) jest włączony. |
|
|
|
|
|
#913 |
|
Feel The Difference
|
Niestety mm32 miał rację , bez wymiany grilla się nie obejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co około 20-30 km komunikat wyczyść radar... A był taki fajny... Przy obecnych temperaturach wskazane podgrzanie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A poniżej zdjęcia radaru , bo nie kojarzę żeby byo wrzucane jak wygląda to na samochodzie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz pora coś wykombinować ze zwykłym grillem żeby osłonic radar przed brudem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
aha s-max to nie samochód, to stan umysłu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#915 |
|
Feel The Difference
|
|
|
|
|
|
|
#916 |
|
ford::expert
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
Przymocuj jakąś plastykową płytkę tej wielkości co radar za grillem ( albo dno od bańki po oleju obetnij z kołnierzem i nałóż na radar ) żeby zasłoniła radar i po sprawie .
Co do komunikatu to jeśli jest zaprószony np śniegiem to raczej u każdego się ten komunikat pojawi i wyłączy tempomat . Co do hamowania to opisywałem przed paroma laty jak to ze mgły wyłonił mi się nagle tył samochodu mleczarni ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. szarpnęło nas oboje ze do dziś pamiętam dobrze .
|
|
|
|
#917 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
U mnie jak i u JVC występował dodatkowy problem - chromowanych pasków w kratce (wersja GHIA) |
|
|
|
|
|
|
#918 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
na rynku detalingowym dostępne są środki typu "niewidzialna wycieraczka" może spróbuj zaaplikować środek na radar i brud będzie "spływał" Ja mam takie coś na szybie i bardzo sobie chwalę !!! ( 4Nano Premium Vision)
|
|
|
|
#919 |
|
Feel The Difference
|
Już zrobiłem, tradycyjnie, jak na razie 20 km przejechane w mżawce i bez komunikatu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wie, czy nie za mała ta zaślepka , ale to się pewnie wkrótce okaże. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#920 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-03-2011
Model: Mk4 Titanium S
Silnik: DW10C 193PS 400Nm
Rocznik: 2011
|
Taka mała trochę, normalnie jest conajmniej 2x większa.
Ale może nie będzie problemów.
|
|