![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#941 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Tryb awaryjny jest na pewno od tego nadmiernego ciśnienia turbo. Posprawdzaj zawór podciśnienia sterowania turbiną - bardzo często są z nim problemy. Sprawdź też "sztangę" zmiennej geometrii - czy chodzi bez zacięć i dość lekko.
|
|
|
|
#942 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: focus c-max
Silnik: 1.6TDCi 109KM
Rocznik: 2005
|
No dzięki, jutro sprawdzę, jednak nie dzieje się to notorycznie. Jak mówiłem... raz na dwa tygodnie mniej więcej, no i nie tylko w tym momencie ostro przyśpieszałem. Robię to częściej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - bez wyskakujących błędów.
Przeszło mi przez myśl że może być to jakiś zły odczyt jakiegoś z czujników, gorsze paliwo, zawachanie się przepływki itp... Co do prędkości w elmconfig... mogę zostać przy tych 500000 czy to za szybko? Apropos tą prędkość ustawiłem tylko w elmconfigu...w ustawieniach usb nic nie zmieniałem, także opóźnienie jest standardowe i prędkość chyba też... Ostatnio edytowane przez Elmo86 ; 13-04-2014 o 23:00 |
|
|
|
|
|
#943 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
tedi_k pytales co jeszcze zauważyłem po zmianie softa. Oczywiście znane jest ze zmienił się punkt graniczny od kiedy zapala się kontrolka rezerwy choć mam wrażenie ze teraz nie jest stałą wartością a dostosowuje się do średniego spalania. Zauważyłem również ze (nareszcie) chwilowe spalanie podczas toczenia się na luzie wskazuje w litrach na godzinę a nie tak jak miałem wcześniej w litrach na 100km (i np. przy 10km/h moje spalanie wynosiło 25 l/100km co zawyzalo średnia). udało mi się włączyć eco mode, choć nawet jednego listka dla zmiany biegów nie udało mi się uzyskać. Ładniejsze wyświetlanie komunikatów po polsku to juz tylko dodatek.
|
|
|
|
|
|
#944 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Kontrolka rezerwy w 509 i 512 zapala się przy 10l paliwa w zbiorniku. W związku z ty zasięg na "rezerwie" zależy od średniego spalania i generalnie jest zaniżony. Pokazywane jest w okolicy 120km a realnie wystarczy na jakieś 180km.
|
|
|
|
|
#945 |
|
![]() Imię: WOJCIECH
Model: Focus C-max Ghia
Silnik: 2.0 Tdci 136KM
Rocznik: 2004
|
Witam
Przeskanowalem dzisiaj swojego C-maxa Forscanem i jak widac za zalaczonym (zdjeciu fs) wszystko jest ok oprocz bledu D900, mam jednak problem. Po naciscniecu zakladki "odczyt danych PID" zdjecie (fs1) nic sie nie dzieje, oscyloskop tez nic nie pokazuje a strzalka "uruchom odczyt danych" jest zaznaczona na szaro, czyli jest niedostepna. Probowalem na wlaczonej stacyjce do pozycji 2 i na wlaczonym silniku, rezultat za kazdym razem taki sam. Czy moze mi ktos powiedziec jak sie polaczyc z C-maxem zeby te pola sie wypelnily? Dzieki i pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#946 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Może byś jakieś PIDy wybrał? Guzik z trybikiem?
|
|
|
#947 | |
|
![]() Imię: WOJCIECH
Model: Focus C-max Ghia
Silnik: 2.0 Tdci 136KM
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#948 |
|
![]() Imię: jacek
Model: mondeo bylo minelo
Silnik: diesel
Rocznik: 2017
|
wystarczy
|
|
|
|
|
|
#949 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-10-2011
Model: C-MAX
Silnik: 2.0 136 KM
|
Panowie,
odpaliłem dziś ForScan'a i wyszło mi w PID'ach że "zawór odpowietrzający - uszkodzony" co to może oznaczać ? jak to zweryfikować, czym to grozi ? Przy czytaniu błędów nic nie stwierdzono. I jeszcze jedno pytanie.... próby wykonania procedur serwisowych kończyły się błędem... czy to wynika z faktu, że mam podstawowy ELM327 nieprzerobiony ?
|
|
|
#950 |
|
![]() Imię: Marek
Model: focus c-max
Silnik: 1.6TDCi 109KM
|
Zeby uruchomić "wskaźnik zmiany biegu" rozumiem, że to jest wskaźnik informujący kiedy należy zmienić bieg na wyższy w celu eco jazdy?
Jakie opcje powinny być włączone? Te na załączonym obrazie? Co to jest zakładka HEC level 2/3 |
|
|
|