![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#941 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-05-2008
Model: Transit
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2011
|
Udało mi się dowiedzieć po numerze VIN ze w 2012 roku w serwisie miał robiona kalibracje czyli to o czym pisałeś. Niestety poza tym jednym wpisem nie ma nic więcej. Żadnych przebiegów itd. Pozostaje mi go kupić dbać i liczyć ze nie pęknie tłok. Nogę mam lekką wiec da rade Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#942 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Od czasu do czasu jak depniesz i dasz mu w płuco to tylko mu wyjdzie na zdrowie. Co jakiś czas trzeba przepalić wydech... Dbaj o częstą wymianę filtrów paliwa (na markowe) - najlepiej wtedy gdy zmieniasz olej (ja co 15kkm, bo mam prawie 100% jazdy miejskiej).
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 14-11-2016 o 19:31 |
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
|
|
|
|
|
|
#944 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Tak z tego ogłoszenia nic złego nie wynika - oprócz ceny, która po dodaniu VAT-u wynosi 40.000 ZŁ. Moim zdaniem to dużo, musiałby być w idealnym stanie - a tu po pace widać, że auto trochę pracowało.
Trzeba obejrzeć, przejechać się, ale ja bym przy tych pieniądzach jednak pojechał na badanie techniczne i sprawdzenie do dobrego warsztatu. Przy okazji - nie bardzo kumam co za światła świecą z przodu. Jeżeli to przeciwmgielne, to powinny świecić razem z krótkimi, chyba że przeciwmgielne zastąpiono światłami do jazdy dziennej. Ale wtedy nie powinny świecić postojowe - z kolei może to nie postojowe, tylko awaryjne migają, bo na zdjęciu zegarów obie strzałki kierunków świecą?...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 22-11-2016 o 12:55 |
|
|
|
|
|
#945 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
Cytat:
facet zszedł jeszcze z ceny, mieliśmy pewne obiekcje bo auto wyglądało jakby całe było malowane, ale to chyba jednak niedoróbki lakiernicze i pozostałości po oklejaniu grubość lakieru na poziomie 90-110 mikronów to norma? Wnętrze jest ok, sklejka styrana bo samochodem jeździli na śląsk z handlem obwoźnym, co dokładnie wozili nie wiem. Zadatek wpłacony, jutro wizyta w ASO, na skp nic konkretnego nie powiedzieli, zawias ok, od spodu tez auto wygląda w porzadku. Dzięki za info @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#946 |
|
ford::average
![]() Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
|
Witam ponownie wszystkich,
szukam kolejnego małego Transita do swojej stajni, w oko wpadł mi taki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Może ktoś z Was miał do czynienia z Customem jak się sprawuje na drodze, a może coś wiecie o tym komisie? Przyznaje, że szukałem starego modelu czyli coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale ceny niemal identyczne więc dlaczego nie. Mam tylko wrażenie, że pojemnością paki starszy model wygrywa. Jeszcze cena, starszy chyba trochę drogi. Nowszy jakby za tani. Napiszcie swoją opinię. |
|
|
|
|
|
#947 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Custom z ogłoszenia wszystkie linie ma perfekcyjnie idealne, żadnych podejrzanych rzeczy na zdjęciach nie widać. Trzeba sprawdzić silnik jakie oficjalne akcje serwisowe przeszedł. Jeżeli nie był lakierowany to przebieg wydaje się adekwatny do jego stanu, także stanu paki, nadkoli itd.Transit Mk7 też ma ładną budę, ale ma o wiele lepiej zabezpieczoną pakę, zwłaszcza wyżej. Tak ze zdjęć to do obu aut nie ma do czego się przyczepić. Tylko ten język opisu - porażający bełkot mający zachęcać kupującego. Zwłaszcza w przypadku Customa - co za kretyn to pisał: "SUPER OKAZJA*** PIĘKNY FORD w ślicznym białym kolorze ze Świetnym i ekologicznym silnikiem 2.2 DIESELA" Masakra...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 24-11-2016 o 10:35 |
|
|
|
|
|
|
#948 |
|
ford::average
![]() Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
|
Tak, też zwróciłem uwagę na ten opis i trochę mnie irytuje jak potencjalny kupujący traktowany jest jak głupek, który po przeczytaniu takiego tekstu (w marzeniach sprzedającego) podjedzie i kupi bez oglądania. Dzwoniłem do komisu i... okazuje się, że Faktura VAT, to Faktura VAT marża! A już się martwiłem, że stracę pół dnia na jazdę do Piły - temat z głowy.
Starszy model z Belgii, podejrzewam naprawę po kolizji, choć wygląda ładnie. Planuję wyjazd do Warszawy w przyszłym tygodniu, może będzie po drodze go oglądać. Dzwoniłem i czekam na informacje odnośnie dokumentów i stanu w momencie sprowadzenia. Ostatnio edytowane przez boruch13 ; 24-11-2016 o 17:29 Powód: . |
|
|
|
|
|
#949 |
|
|
nie znalazlem tematu dla nowych uzytkownikow takze WITAM sie tu jako nowy,od razu przejde do konkretów.Szukam porady na temat jaki silnik wybrac 2.2 czy 2.4 (jezeli wychodzily FWD),w tej chwili posiadam tranzola z 2004 rok,targam nim juz 6ty rok,bez jakiej kolwiek awarii (procz rozrusznika,ktory wymienilem zanim stanal),moja wersja to swm i sredni dach,jestem super z niego zadowolony,w ciagu 6ciu lat nie zawiodl mnie ani razu.Niestety auto kupilem z nad morza i chyba to bylo powodem ze go ruda tak zjadla,choc i tak wiem ze gnija,zastanawialem sie nad remontem blacharki ale sam nie wiem,2 tyg temu kupilem mastera 2,3 dosc dobrze wyposarzony,klima navi elektryka,jednak jest on dla mnie za duzy i musze jednak sprzedac,szukam transita 2005-2014 teraz wybralbym tego pare dm dluzszego,ale nie jest to jeszcze dlugi,z srednim dachem,pytanie do was,jaki silnik wybrac?2.2 czy 2.4??duzo widze na forum transita na FB ze korby bokiem wychodza w tych 2.2,sam juz nie wiem,van blaszak bo prac budowlanych,o ile masterem sie swietnie jezdzi i srodek ma naprawde jak na vana super,to jednak musze kupic transita ze wzgledu na to ze parkuje za domem,a master tam nie wjedzie,za wszelkie porady z gory dziekuje!!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niby nie duzy,ale jak wjezdzam tranzolem to musze lusterko skladac,no i skret w transicie bajeczny!!!Masterem sie nie zlame Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#950 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Chyba tu powinieneś załączyć swój post [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Silniki 2,4 to tylko tylny napęd. Transity do 2006 roku to inny model niż po 2006. Do 2006 roku były silniki 2,0 (FWD) i 2,4 (RWD), ale na rotacyjnej pompie Boscha oznaczone tddi , tylko najmocniejsze 2,0 125KM i 2,4 135KM były common-rail oznaczone tdci (system Delphi). Po 2006 aż do 2011 roku FWD to silniki 2,2, RWD to silniki 2,4, wszystkie CR, system Denso. Po 2011 roku wszystkie silniki to 2,2, system Siemens, silników 2,4 już nie ma. Wszystkie te silniki są prawie identyczne, stanowią jedną rodzinę Puma. Problemem nie są wychodzące bokiem korby, ale układy wtryskowe. Niewłaściwe skalibrowane i użytkowane z pedałem w podłodze, mogą powodować pęknięcia tłoków... Każdy z tych silników ma swoje charakterystyczne wady i zalety, kupując używany samochód trzeba mieć trochę szczęścia, nigdy nie wiadomo jakie są zaszłości i jak silnik byłe eksploatowany. Ten którego teraz masz - sądzę - jest na rotacyjnej pompie Boscha (tddi) i faktycznie uchodzą za najmniej awaryjne ze wszystkich silników rodziny Puma.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 29-11-2016 o 10:12 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2.2tdci , benzyna , connect , gaz , kupno , transit , wady |
|
|