Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-01-2016, 17:17   #951
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

No ja mam eco boosta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to już wiem od czego jest ta nazwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: to co ona taki ciężki jak tyle plastiku

biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 19:19   #952
ITPro
ford::average

Silnik: 2.0 180KM

Cytat:
Napisał bongos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie zależy jaka wersja mondka. U mnie (auto w Austrii - Trend z pakietami) definitywnie funkcjonuje tylko przy włączonym hamulcu ręcznym (sprawdzałem wielokrotnie). Co do ustawień w BK to u mnie (neiestety mam po niemiecku) tylko to co na fotkach.
Dzięki wielkie - dziś sprawdziłem i rzeczywiście doświetlanie podłoża działa, ale tylko przy uruchomionym ręcznym!

Jak dla mnie dziwne...
ITPro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 19:20   #953
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety trzeba odłożyć 3 tys na przedłużenie gwarancji.
I ciszę się jak ten Mosiek co sprzedał kozę - że to tylko niedokręcony filtr.
Chyba @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ostatnio sugerował, że nie trzeba, bo wszystko się zepsuje w ramach normalnej gwarancji. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 19:50   #954
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z ciekawostek mk5 ma miskę olejową z plastikuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. eko!
a istnieje nadal potrzeba aby byla z metalu? Odkad miska nie pelni roli przedniego bumpera to chyba nie ma takiej potrzeby?

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 29-01-2016 o 19:52
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-01-2016, 23:55   #955
Pulse

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Dzisiaj zauważyłem, że zaczęła luszczyć sie uszczelka szyby w drzwiach kierowcy. Dokładnie ta część między chromowaną listwą a szyba.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 11:26   #956
Malenstwo8
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cześć.
Witam Was. Jako wieloletni użytkownik paru generacji Mondeo i wieloletni user Mondeo Klub Polska postanowiłem się zarejestrować na Wasze forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Piszę w tym dziale, ponieważ od miesiąca oczekuję na mojego nowego Mondziaka MK5, śledzę ten wątek od samego początku i przyznam, że jego lektura lekko mnie przeraża. Czytając Wasze wpisy niektóre czytam po dwa razy, bo nie wierzę, że takie rzeczy się zdarzają. Jako zadowolony użytkownik poprzedniego MK3 i obecnego MK4 zamówiłem MK5. Auto wybrałem po 3 miesiącach testowania Superbów, Passatów, 508 itd. Bardzo mi się podoba i moim zdaniem jeździ bardzo fajnie no ale nie spodziewałem się takich akcji.
Czy jest aż tak źle z jakością z fabryki w Walencji?
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 11:53   #957
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Witamy nowego kolegę. Zauważ że nikt nie napisał, że żałuje zakupu. Rozważane inne przez Ciebie auta mają większe bolączki od Forda, w dodatku cześć z nich jest droższa. Były już takie pytania ale powtórzę że kupiłbym ponownie że względu na cenę, komfort, wygląd i prócz pierdół brak wad i usterek.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 12:20   #958
Malenstwo8

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witamy nowego kolegę. Zauważ że nikt nie napisał, że żałuje zakupu. Rozważane inne przez Ciebie auta mają większe bolączki od Forda, w dodatku cześć z nich jest droższa. Były już takie pytania ale powtórzę że kupiłbym ponownie że względu na cenę, komfort, wygląd i prócz pierdół brak wad i usterek.
Dzięki za odpowiedź. Nie pytałem o to czy byście kupili jeszcze raz, bo były juz takie pytania i widziałem Wasze odpowiedzi. Co do ceny, to fakt - Mondeo wyszło najtaniej, wygląd ma genialny dla mnie i jeździ super. Poza tym jestem zadowolony z poprzednich Mondziaków, więc wybór nie był trudny. Konkurencją jeździłem raczej z ciekawości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będę śledził dalej wątek. Na razie mam mało do powiedzenia, bo mój egzemplarz odbieram 31 maja. Mam nadzieję, że może coś zmienili po 2016 i mój egzemplarz będzie wolny od wymienianych tutaj wad. Ogólnie auto jest świetne i nie mogę się doczekać, aż się pojawi w moim garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 30-01-2016, 12:30   #959
biner

Imię: slawek
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32

Cytat:
Napisał Malenstwo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za odpowiedź. Nie pytałem o to czy byście kupili jeszcze raz, bo były juz takie pytania i widziałem Wasze odpowiedzi. Co do ceny, to fakt - Mondeo wyszło najtaniej, wygląd ma genialny dla mnie i jeździ super. Poza tym jestem zadowolony z poprzednich Mondziaków, więc wybór nie był trudny. Konkurencją jeździłem raczej z ciekawości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będę śledził dalej wątek. Na razie mam mało do powiedzenia, bo mój egzemplarz odbieram 31 maja. Mam nadzieję, że może coś zmienili po 2016 i mój egzemplarz będzie wolny od wymienianych tutaj wad. Ogólnie auto jest świetne i nie mogę się doczekać, aż się pojawi w moim garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ukrywajmy wady montażowe występują,ale jak kolega Kruger napisał mimo wszystkich drobnych wad jest ok. Po pierwszych kwiatkach montażowych czlowiek się wkurza że takie coś dzieje się w dzisiejszych czasach ale jak poczytalem fora konkurencji to uwierz mi nie jest lepiej a cena dużo wyższa. W b8 gdzie niby takie dobre materiały użyte taki wzór do naśladowania śrdoke skrzypi trzeszczy a 1,8 TSi niby poprawiony kolesiowi na 12000 k km przejechane 1 litr oleju wpierdzielił.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-01-2016, 12:43   #960
Malenstwo8

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ukrywajmy wady montażowe występują,ale jak kolega Kruger napisał mimo wszystkich drobnych wad jest ok. Po pierwszych kwiatkach montażowych czlowiek się wkurza że takie coś dzieje się w dzisiejszych czasach ale jak poczytalem fora konkurencji to uwierz mi nie jest lepiej a cena dużo wyższa. W b8 gdzie niby takie dobre materiały użyte taki wzór do naśladowania śrdoke skrzypi trzeszczy a 1,8 TSi niby poprawiony kolesiowi na 12000 k km przejechane 1 litr oleju wpierdzielił.
Zdaję sobie z tego sprawę, nigdzie nie jest kolorowo.
Ja przy zamówieniu wspominałem handlowcowi o takich kwiatkach i wspomniał mi coś o tym, że ja mam szansę na światła przeciwmgielne ledowe (kształt prostokątny) oraz na Sync 3. Ile w tym prawdy nie wiem, natomiast zapewniał mnie, że na pewno będę już miał nowy soft od klimy.
Odpowiedz

Zasady postowania