![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#981 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Alecki wstyd się przyznać ale mam ubogą wersje wyposażoną tylko w 2 pedałyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump: Cytat:
Bump: Pomyłeczka mam dojazdówkę, ale dziś jak czas pozwoli jadę przymierzyć suba do bagażnika. Byłem przymierzyłem zakupiłem. Wystaje z 2 cm ponad poziom wykładziny. Oczywiście nie ma problemu bo podkleję taką gruba filcową wykladzinę aby to zniwelować. Jak tylko pogoda pozwoli biorę się za montaż. Pogoda pozwoliła połowicznie, mam pociągniety kabel masy od uchwytu do przypinania bagażu oraz wylutowałem przewody z głośnika subwoofera i użyłem ich do podłącznia wiązki dołączonej do nowego suba (zawsze można wrócić do poprzedniej konfiguracji). Poległem jedynie na pociągnięciu plusa z akumulatora. I pogoda nie pozwoliła i warunki i nie wiedziałem gdzie tak na prawdę wchodzi wiązka przez gródź. Można powiedzieć, że w tym miejscu poległem i zlecę montaż elektrykowi. W zasadzie tylko przejście przez gródź. Resztę już sam ogarnę. Chyba, że może mi ktoś palcem na zdjęciu pokazać o tutaj to może i dam radę. Ostatnio edytowane przez Marioczewa ; 27-10-2025 o 09:48 |
|
|
|
|
|
|
#982 |
|
ford::beginner
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2,0 Ecoboost
Rocznik: 2015
|
Ostatecznie plusa zamontował mi elektryk i dobrze, że to nie ja bo podobno rzucał coorwami na wszystkie strony. Dałem kilka fotek mniej więcej jak to puszczone jest o ile coś widać. Przewód puszczony jest do grodzi w peszelku na co sam bym nie wpadł. Podobno koło pompy ABS jest gdzieś zaślepka, którą wszedł do środka i wyszedł gdzieś koło bezpieczników. Na ile dało się zrobić fotki na tyle zrobiłem (swoją drogą niezły geniusz te bezpieczniki umieścił).
Przewód plusowy dodatkowo owinąłem taśmą parcianą aby dodatkowo go zabezpieczyć przed otarciami i schowałem po stronie kierowcy pod listwami i wyszedłem obok koła co widać na foto. Sygnał wziąłem z subwoofera (wylutowałem przewody i zostawiłem oryginalną wtyczkę a suba zostawiłem na miejscu). Pilot powędrował do podłokietnika. Ogólnie jestem zadowolony z basu i robi on dobra robotę. Na tę chwilę jeszcze się cieszę więc bas mam lekko za mocno, ale w przyszłości go lekko skręcę bo szkoda słuchu. Minus tego suba jest taki, że podniósł mi podłogę o jakieś 5 cm. Na tę chwilę zrobiłem to na styropianie podłogowym ale myślę o jakiejś piance twardej takiej co nie bierze wilgoci. Plus styropianu to cena bo ponad 5 zl za listek i w sumie go nie widać. Ale może coś zaproponujecie pod tę wykładzinę co możnaby fajnie włożyć. Ale jakby ktoś miał wycinarkę do styropianu to możnaby to fajnie wkomponować na wymiar i dodatkowo wyciąć wnęki na lewarek i klucz do lewarka. Jak ktoś będzie miał pytania do chętnie służę swoją nikczemną osobą. Ostatnio edytowane przez Marioczewa ; 12-11-2025 o 10:14 |
|
|
|
|
|
#983 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: EDGE
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2018
|
Ja z pytaniem do osób z pełna konwersją audio. Walczę u siebie z szumem z głośnika satelity. ANC mam wyłączone bo ono powodowało buczenie subwoofera. Niestety to nie wpływa na szum z głośniczka. Jest on niezależnie od tego czy radio jest włączone czy nie. Nawet wyłączenie kanału na procesorze dźwięku go nie niweluje. Ten szum jest raz cichszy raz głośniejszy, nie mam już pomysłu co robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. MIał ktoś taką sytuacje?
B Ostatnio edytowane przez pawelolszewski ; 29-11-2025 o 11:16 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
|
#984 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Miałem taki szum po podłączeniu ACM (-SF), który chyba wolał współpracować ze wzmacniaczem (którego nie mam).
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
|
Ale ja nic nie wymieniałem poza zrobienie audio.
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
ford::professional
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
A co to oznacza "zrobienie audio" ? Jakiś zakres zmian byś podał.
|
|
|
|
|
|
#987 |
|
|
Wygłuszenie auta ale to wiadomo
Wymiana wszystkich głośników 8 kanałowy procesor (przód drzwi każdy głośnik oddzielny kanał, tył drzwi kolejne dwa kanały, centralny osobno i satelity w słupkach osobny kanał) Zabudowa suba w podłodze w bagażniku Monoblock do napędzenia suba Z fabryki został dawca dzwięku. Wszystko gra jak powinno tylko ten szum... |
|
|
|
|
|
#988 |
|
|
Rozumiem że ACM i APIM zostały skonfigurowane pod zewnętrzny wzmak ?
|
|
|
|
|
|
#989 |
|
|
Nie, tylko wyłączone ANC zostało bo było buczenie na subie. Co masz na myśli mówiąc o tej konfiguracji?
|
|
|
|
|
|
#990 |
|
|
W ACM zmienia się Direct Config pod zewnętrzny wzmacniacz. Najbardziej konfigurowalne pod tym względem są ACM-y z Kugi.
|
|
|
|