![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#51 | |
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: fusion fiesta
Silnik: 1.4 R4 1,6 (120 KM) Ti-VCT
Rocznik: 2007 2016
|
![]() Cytat:
Co ja licze, mistrzu ? Napisalem tylko skad wdł mnie, gosciowi pojawiło się 12 litrow. Patrzac na fotke wyswietlacza jego auta. Napisalem, ze to blad logiczny obliczen matematycznych czlowieka, ktory ma problem z za duzym spalaniem. Mnie nie pali nic 12 litrow, cos sie najaral ?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zapewne napisalem jakis skrot myslowy, lecz mimo to - wroc do gimnazjum podszkolić się z czytania ze zrozumieniem lub logiki. Nie będe nastepnym razem pisal skrotowcami. To absolutnie nie czytelne dla krotkich rozumkow. Przepraszam ! Ostatnio edytowane przez KRUKER ; 15-10-2018 o 20:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
ford::advanced
![]() Imię: Roman
Model: FIESTA MK6
Silnik: A9JA 1299ccm 70KM Duratec 8V EFI Rocam
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Do gimnazjum nie wrócę, bo kończyłem edukację, zanim nastały gimbazy, które uczą skrótów myślowych zrozumiałych jedynie dla ich autorów o krótkich rozumkach. No i mnie nie sprawia trudności naciskanie klawisza ALT. Bump: Cytat:
Suche dane: - przejechane 483km od tankowania - wlane 31,13 litra - średnia 6,44 / 100 (komputr: 6,4) - zasięg pokazany po tankowaniu: 683km - średnia V = 30km/h Jutro pozamiejska, spokojna trasa ~450km i następne tankowanie, więc dodam kolejną aktualizację. Może faktycznie autor wątku źle liczy zużycie (o czym mgliście wspomina kolega KRUKER) ? Ale o to pytałem bodajże na 1. stronie dyskusji... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: fusion fiesta
Silnik: 1.4 R4 1,6 (120 KM) Ti-VCT
Rocznik: 2007 2016
|
![]()
Temat sie rozmydlil nie co. Na poprzednich kartach opisane dokladnie w punktach, co moze powodowac wzrost zuzycia paliwa.
Pozostaje problem - miasta. Miasto miastu nie rowne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W krakowie, warszawie i zapewne wiekszych aglomeracjach...sa korki cacy, gdy jedzie kolumna rzadowa i na lotnisko mozna spalic 20 litrow hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przyjechala do mnie kuzynka z rzeszowa i byla total zagubiona...u niej korki istniejas ale jakieś inne. Ja bym proponowal, po zapoznaniu sie z WSZYSTKIMI punktami podanymi wczesniej /blokowanie lozysk, cisnienie w oponach itd/. Pojechac na hamownie. Dokonac pomiaru czy auto ma moc - ma tyle pali -styl jazdy. Koniec kropka. Nie ma mocy, to szukajmy przyczyny. Ostatnio edytowane przez KRUKER ; 16-10-2018 o 12:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-01-2012
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1300
Rocznik: 2007
|
![]()
A wiec tak panowie spalanie dalej mam wysokie ale od kilku dni rano odpala bez problemu ale przy ruszaniu i dawaniu gazu szarpie skacze jak go bardziej przycisne buczy jak samolot przed startem wszystko mija jak sie rozgrzeje .
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|