|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
29-11-2024, 17:40 | #1 |
ford::amateur
Imię: Dominik
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
2.0 TDCI wibracje na biegu jałowym
Dzień dobry.
Pacjent do Mondeo mk4 2.0 140 km silnik DW10C. Na biegu jałowym z wyłączoną klimatyzacją silnik wpada czasem w wibracje, takie żabkowanie. Dzieje się tak w 90% gdy na postoju wcisnę gaz mniej więcej 2/3 tys obrotów i gdy odpuszczę gaz w momencie gdy obroty osiągną wartość 900 zaczyna się trząść przez parę sekund. Samochód był już u dwóch mechaników. Ostatnio w bosch Service, wymienili zawór ciśnienia paliwa, sprawdzili pompę, uszczelnienia. Po odebraniu było ok do momentu aż silnik się rozgrzał. Wtryski podobno sprawdzone i są ok… Nie mogę dodać filmiku więc wrzucam link: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
29-11-2024, 19:09 | #2 |
FCP member
Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Odp: 2.0 TDCI wibracje na biegu jałowym
Ja mym mimo wszystko przyjrzał się wtryskom…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
03-12-2024, 07:53 | #3 |
ford::average
Imię: Wojciech
Model: Mondeo MkIV
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008
|
Odp: 2.0 TDCI wibracje na biegu jałowym
To mogą być wtryskiwacze. Zwłaszcza teraz kiedy temperatury są bliższe niż dalsze zeru. Sprawdź przy odpaleniu na zimnym czy np. nie kopci przez 15-30 sekund.
Wg zebranych przeze mnie informacji kroki są następujące - 1. sprawdzenie kompresji, 2. diagnostyka układu wtryskowego ps. tryski siemens nie są w pełni regenerowalne, mogą być sprawdzane lub czyszczone, ale producent nie udostępnił podobno procedury naprawczej, więc wg człowieka z którym o tym rozmawiałem wrzuca się nowe, albo sprawdzone używki - takie dostałem info, a gość wie co robi |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|