|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
22-08-2024, 09:02 | #1 |
ford::amateur
Imię: Bartek
Model: Tourneo Courier
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Nierówne ciśnienie sprężania w cylindrach
Witam
Chciałbym się dopytać o poradę co robić w tej sytuacji. Przy okazji serwisu auta (2016, 1.0 EB, 146k km) i czyszczenia wtryskiwaczy serwis zdiagnozował mi niższe niż normalnie ciśnienia w cylindrach: 8, 10 i 12 Bar. Czy w tej sytuacji jest coś co na szybko dalej trzeba sprawdzać czy wymienić olej, zalać ceramizatorem w nadziei na polepszenie szczelności i obserwować? Z autem nic się nie dzieje. Po czyszczeniu wtrysków jeździ jak złoto, prędkości autostradowe osiąga, przyspieszenie jest, jeździ po górkach na 2jce i 3jce jak powinien, nie szarpie, bez błędów w OBD. Dodatkowo ja jeżdżę utrzymując co najmniej 2k obrotów, wymieniam olej od przebiegu 88k co 10k. Czym może być spowodowane niższe ciśnienie? Uszczelka? Nie wiem czy po serwisie wtrysków serwis sprawdzał uszczelkę (mógł ją gorzej założyć?). Albo to normalne "zużycie" w eb? |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|