![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.8 tdci 115 ps
Rocznik: 2008
|
![]()
milion razy było na forum ,nawet konkretnie jak sprawdzić każdy z zamków i jak można to naprawić jeśli nie chcesz wymieniać - opcja" szukaj" będzie pomocna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]()
tylko ze zastanawia mnie jedna rzecz w tym wszystkim, dlaczego nie mogę opuścić szyby w tych drzwiach z panelu kierowcy a z przycisku przy szybie już moge opuszczać... a gdy przytrzymuje dłuzej w pilocie otwieranie to własnie ta szyba sie nie opuszcza a pozostałe idą w dół.. moze to wcale nie wina zamka tylko gdzies jakiś przewodów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Fokus mk2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam wszystkich,
jestem młodym posiadaczem Fokusa mk2. Od momentu zakupienia tego auta, borykam się z coraz bardziej denerwującym mnie problmem. Mianowicie, chodzi o centralny zamek. Na komputerze caly czas wyświetla się błąd, ze drzwi pasażera są otwarte, mimo że mam 100% pewność, ze są one domkniete. Skutkiem tego jest brak możliowści zamykania auta z pilota i za kazdym razem muszę zamykać kazde drzwi z osobna (oprócz drzwi kierowcy, zamykam go wsadzając kluczyk do zamka w drzwiach) od środka. Czy ktoś z was mial juz ten problem lub ma pomysł jak temu zaradzić ? Może uszkodzony jest switch w drzwiach pasażerach ? Dziekuje z góry za pomoc! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ford::professional
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
![]() Cytat:
Np. ten wątek: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pozdrawiam, Andrzej_K "Gdy choć co drugi z Twoich pomysłów wyda Ci się genialny... dopij wódkę i idź spać." Ostatnio edytowane przez Andrzej_K ; 31-01-2019 o 08:12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Imię: Dave
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam, jestem tu nowy - zarejestrowałem się po przeczytaniu i wytestowaniu paru porad ale niestety nic nie pomaga. Chodzi o centralny zamek który dosłownie żyje jak chce, auto stoi w pobliżu nie ma kluczyka a auto zaczyna się otwierać i zamykać, następny objaw jest taki że podczas jazdy centralny zamek otwiera się i zamyka i tak kilkanaście razy. Czasem jest w ogóle problem żeby wsiąść do auta gdyż po naciśnięciu przycisku otwierania Ford gra sobie ze mną w grę kto pierwszy - czy ja zdążę złapać za klamkę czy on się zdąży pierwszy zamknąć następny problem jest taki że auto ciężko zamknąć bo od razu się otwiera i raz mruga światłami potwierdzając zamknięcie raz nie a mimo to wtedy pozostaje zamknięty. Wytestowałem już poradę jednego z użytkowników polegającą na wypinaniu kostek i zwieraniu pinów do masy, przy odpiętych dwóch kostkach centralny zamek w tylnych drzwiach działa prawidłowo i po kilkunastu próbach otwierania i zamykania stwierdziłem że to pomaga ale mimo wszystko auto nie potwierdza zamknięcia światłami ( a według opisu powinno ). Po wypięciu pinu w drzwiach kierowcy czarno-żółtego i zmostkowaniu go do czarnego oraz podłączeniu kostki (w obu drzwiach naraz to samo, oczywiście w drzwiach pasażera przewód czarno-niebieski do czarnego) auto zaczęło się częściej zamykać choć nie za każdym razem ale za to każde praktycznie każde naciśnięcie przycisku zamykania było potwierdzane podwójnym mrugnięciem światłami. Czy ktoś z was drodzy użytkownicy jest w stanie podrzucić pomysł co jeszcze można sprawdzić zanim zaprowadzę auto i zacznę rzucać plikami pieniędzy u specjalistów? dodam że mam dość dobre zaplecze techniczne a i zepsuć coś się nie boję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
![]()
Nie masz zalanego GEMu przez płyn chłodniczy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Imię: Kamil
Silnik: 2.0TDCi
|
![]()
Zamek w drzwiach kierowcy do wymiany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Imię: Kamil
Silnik: 2.0TDCi
|
![]()
To zastanawiaj się dalej. Ja bym wymienił kierowcy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
centralny zamek , elektryka , zamek |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|